Picture
Picture
Picture
Στις 8 και 9 Οκτωβρίου του 2010 πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ-"Ιερος λόχος" 2010Β στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη άσκηση αφορά την πρακτική εκπαίδευση στις αμφίβιες επιχειρήσεις, καταδρομικές και μή, οι οποίες είναι το πλέον πιθανό ότι θα απασχολήσουν τις Ελληνικές ΕΔ και τον Έλληνα έφεδρο οπλίτη. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα καθιερώθηκε από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης πιά επί εξαμηνιαίας βάσης.

Από το βράδυ της Παρασκευής είχε φτάσει στην περιοχή κλιμάκιο μελών της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. που ήταν επιφορτισμένο με την μεταφορά υλικών και λέμβων όπως και με την δημιουργία και οργάνωση χώρου στρατοπεδίας. Η άσκηση ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με την άφιξη του κυρίως όγκου των εκπαιδευόμενων τμημάτων. Το διάστημα από το μεσημέρι έως το σούρουπο καταναλώθηκε στην προετοιμασία των ατομικών υλικών των εκπαιδευομένων, στην εκμάθηση τακτικών διάσωσης και επανάκτησης εντός της λέμβου ατόμου που πιθανώς να έχει βρεθεί στο νερό καθώς και κατασκευή λεπτομερούς αμμοδώχου.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε την καταδρομική ενέργεια σε γέφυρα επί κεντρικού οδικού άξονα από καταδρομικό αμφίβιο τμήμα που χρησιμοποίησε ελαστικές λέμβους για την προσέγγιση – διαφυγή του.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Κατά πάγια τακτική των Λ.ΕΦ.Ε.Δ. στην άσκηση έλαβαν μέρος και μέλη άλλων οργανώσεων έφεδρων πράγμα που τιμά και τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.
ΕΦΕΔΡΕΙΑ



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010