Picture
Αγαπητοί φίλοι συνδημότες Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να αποκαταστήσω ορισμένα πράγματα.

Χωρίς να θέλω να μηδενίσω ή να ισοπεδώσω το έργο της σημερινής διοίκησης στον δήμο, εμείς πιστεύουμε χρειάζεται και ο εξωραϊσμός της πόλης και οι εκδηλώσεις.

Αρχίζοντας από το παρελθόν και εστιάζοντας στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2002 ο κος Παχατουρίδης έλεγε στις αφίσες "16 Χρόνια είναι πολλά, πάρα πολλά για τόσο λίγο έργο."

Στη συνέχεια όταν έγινε Δήμαρχος σε πολλές εμφανίσεις του στο Περιστέρι εκθείαζε το έργο του αείμνηστου Δ. Φωλόπουλου αλλά και του Θ. Δημητρακόπουλου λέγοντας ότι: σε κάθε γωνιά και γειτονιά του Περιστερίου ο Θ. Δημητρακόπουλος έχει αφήσει την σφραγίδα του, που με ήθος και ευγένεια υπηρέτησε για 16 ολόκληρα χρόνια. (και εισέπραττε τα χειροκροτήματα!!!)

Στην πρόσφατη εμφάνισή του στην Ελληνική Τηλεόραση 1 είπε:

"για θυμηθείτε πως ήταν το Περιστέρι πριν 7 χρόνια!!".

Του Απαντάμε λοιπόν με το έργο μας και μόνο:

Το Περιστέρι πριν 7 χρόνια είχε αποκτήσει είτε διεκδικώντας, είτε με απαλλοτρίωση τόσους ελεύθερους χώρους που δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της πόλης (περιοχή Άλσους που περιήλθε στο Δήμο από το Υπουργείο Οικονομικών, στρατόπεδο Καραϊσκάκη -46 στρέμματα- από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, Ποικίλο όρος, θέατρο Φοίνικα, λατομείο Μαλατέστα -150 περίπου στρέμματα- που διεκδικούσαν διάφοροι καταπατητές, Μονή Λαμίας, Αγαπητός και πολλοί άλλοι.

Σας θυμίζω, ακόμα, την απαλλοτρίωση του κτήματος Μαζαράκη, στο Μπουρνάζι την απαλλοτρίωση του χώρου στην Οδών και Οδοστρωμάτων, στο Λόφο Αξιωματικών.

Την απαλλοτρίωση μέσω αγοράς του κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, που στεγάζονται ακόμα υπηρεσίες του Δήμου.

70 στρέμματα από τους χώρους του Άριστον-Παπάζογλου και Ξυλεμπορία και αξιοποίησή τους στην συνέχεια -αλλά και της ευρύτερης περιοχής Τσαλαβούτα- μέσα από το πρόγραμμα URBAN.

Αγορά του κτιρίου της Siemens που στεγάζεται μέρος του αρχείου της Πολεοδομίας.

Αγορές και απαλλοτριώσεις δεκάδων μικρότερων χώρων στο Περιστέρι. Δεκάδες διανοίξεις και απαλλοτριώσεις. Πεζοδρομήσεις μεγάλων οδικών δικτύων: Εθνικής Αντιστάσεως, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αιμιλίου Βεάκη, Κρέσνας και πολλών μικρότερων.

Αντιπλημμυρική προστασία, αποχέτευση ακαθάρτων και ομβρίων. Το Περιστέρι δεν πνίγεται πλέον ούτε κινδυνεύει από ασθένειες και λοιμώξεις.

Το Περιστέρι απόκτησε με αγώνες πάνω από 50 συγκροτήματα σχολικά καινούργια, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς τροφεία στην δική μας θητεία.

Ακόμα, το Κλειστό Γήπεδο "Α. Παπανδρέου", κολυμβητήριο, αξιοποίηση πολλών αθλητικών χώρων.

Οκτώ ΚΑΠΗ, ενώ δεν προσθέσατε κανένα στα 7 χρόνια.

Πνευματικό Κέντρο - Δημοτικό Ωδείο - Εκδηλώσεις σε όλο το Περιστέρι.

Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός.

"Βοήθεια στο Σπίτι", που ξεκίνησε πιλοτικά το 1996 από το Περιστέρι και έγινε θεσμός σε όλη την Ελλάδα.

ΚΕΠ - Δημοτική Συγκοινωνία.

Έργα ευρύτερης σημασίας, όπως,ανακαίνιση του Κεντρικού ΙΚΑ και σταθμός Πρώτων Βοηθειών.

Αλλά και το Αττικό Νοσοκομείο, έργο πνοής, που έγινε μετά από χρόνια πολλών αγώνων των Περιστεριωτών και δικών μου καθημερινά.

Επίσης, διεκδικήσαμε και πετύχαμε το ΜΕΤΡΟ στο Περιστέρι με τρεις σταθμούς.

Νέο Δημαρχείο, έχοντας εξασφαλίσει πόρους 2.5 δισ. και διασφάλιση της κατασκευής του έργου με όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, για να ξεκινήσει αμέσως το έργο.

Έργα σε κάθε συνοικία, που πολύ καλά γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Τόσα πολλά που δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν σε δύο σελίδες, πρέπει να γράψουμε βιβλίο για το έργο μας.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Παχατουρίδης, που τόσο εύκολα παραβλέπει χρόνια αγώνων και έργων, εκτός από τα έργα βιτρίνας και εξωραϊσμού τα καρουσέλ, το παγοδρόμιο, που λειτουργούν μόνο για δέκα ημέρες το χρόνο. Τα λαμπιόνια, τα κάγκελα και οι γλάστρες ποιο είναι το έργο υποδομής που έχει κάνει 7 χρόνια τώρα;

Μήπως την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου, που ήταν προγραμματισμένη και έγινε από την Αττικό Μετρό;

Την πλατεία Ραβινέ, του Ισορροπιστή που χρηματοδότησε ο ΑΣΔΑ;

Την ανάπλαση του Άλσους, που είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο, και χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία Αθηνών;

Ποια λοιπόν είναι τα έργα, που άλλαξαν το Περιστέρι;

Πότε λέγατε αλήθεια όταν βραβεύατε τον πρώην Δήμαρχο για το έργο του ή τώρα που λέτε τα ακριβώς αντίθετα, για μικροπολιτικούς στόχους;

Ποιο ήταν το Περιστέρι πριν 7 χρόνια;

Να θυμίσω, ακόμα, στον κ. Παχατουρίδη πριν 25 χρόνια πως ήταν το Περιστέρι; Όλοι οι ελεύθεροι χώροι γεμάτοι μπάζα και σκουπίδια.

Από το 1983-1985 που ήσασταν τότε που έγιναν οι μεγάλες εξορμήσεις όπου ο Δήμος μαζί με τη λαϊκή συμμετοχή απομακρύνθηκαν εκατοντάδες τόνοι μπάζα και σκουπίδια, και φυτεύτηκαν χιλιάδες δένδρα παντού σε όλα τα πεζοδρόμια και τους ελεύθερους χώρου;

Πόσες φορές δεν ήμουν κατηγορούμενος σε εκατοντάδες δίκες, έως ακόμα και τώρα, και τις κερδίσαμε;

Όπως και ο αείμνηστος Δημήτρης Φωλόπουλος. Αλλά έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχει σημασία για τους πολίτες ποιός έκανε το Α ή το Β έργο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο, διότι οι Άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, τα έργα όμως μένουν και σφραγίζουν το χθες, το σήμερα και σηματοδοτούν το αύριο.

Τότε, κύριε Παχατουρίδη άλλαξε το Περιστέρι.

Με τιμή

Θ. Δημητρακόπουλος

Ιατρός - πρ. Δήμαρχος Περιστερίου

ΤΟ ΚΛΥΣΜΑ ΛΕΕΙ:

ΜΟΥΓΓΑ  ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!
Μαρία Κερασόγλου
12/11/2010 06:41:25 am

Αγαπητέ Δημαρχε κύριε Δημητρακόπουλε(γιατί για μένα θα είστε πάντα Δήμαρχος).
Σας συγχαίρω για την επιστολή σας που βάζει "τα πράγματα στη θέση τους".Το ήθος σας και η ταπεινότητά σας θα πρέπει ν'αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε τοπικό άρχοντα και όχι μόνο.Αντιθέτως ο κύριος Παχατουρίδης προβάλει τον εαυτό του ως σύγχρονο Λουδοβίκο νομίζοντας ότι το Κράτος είναι αυτός. Δυστυχώς όμως κύριε Δημητρακόπουλε ο Περιστεριώτικος λαός ως φαίνεται έχει θαμπωθεί από τα λαμπιόνα και τα καρουσέλ , γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά το ποσοστό που έλαβε ο συνδυασμός του την περασμένη Κυριακή. Ευελπιστώ σε μια ανατροπή του αποτελέσματος στις 14 του μήνα .
Με τιμή Μαρία Κερασόγλου σύζυγος Αλεξάνδρου Οικονόμου.

ReplyLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010