Picture

Η νευρικότητα της μειονοτικής εφημερίδας BIRLIK φαίνεται σε άρθρο που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της, εξ αιτίας της αποτυχίας του ανεξάρτητου μουσουλμανικού συνδυασμού να συσπειρώσει τους μουσουλμάνους του Δήμου Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 3η θέση από πλευράς αριθμού ψήφων, καθόσον απέσπασε μόλις 2500 ψήφους, γεγονός που μεταφράζεται με το 8% περίπου του εκλογικού σώματος.

Πέραν από τις όποιες παρασκηνιακές μεθοδεύσεις υπήρξαν στα ενδότερα της μειονότητας οι οποίες θα αναλυθούν σε άλλη ανάρτησή μας, σας παραθέτουμε το παραλλήλημα της εν λόγω εφημερίδας, προκειμένου να γίνει κατανοητό το κίνητρο της ύπαρξής της, καθώς και των γνωστών πλέον σε όλους ευγενικών χορηγών της. Απολαύστε τη μετάφραση που επιμελήθηκε μία ικανή ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι προς τιμήν τους συνεχίζουν την απρόσκοπτη ενημέρωσή σας......

ΜΠΙΡΛΙΚ 9-11-2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΡΘΟΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ.
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ

Μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πέφτουν σαν βροχή διάφορα απειλητικά προς την εφημερίδα Μπιρλίκ μηνύματα, όπως και μηνύματα θριάμβου των κακόμοιρων που έχουν την αίσθηση ότι οι Έλληνες νίκησαν την μειονότητά μου. Τι ευτυχία που καταφέραμε μέσα σε δυο χρόνια να γίνουμε η φωνή της τουρκικής μειονότητάς μας στην δυτική Θράκη.


Ο Ύψιστος Θεός μας ας μας προστατεύει και ας μην μας ντροπιάσει. Και ποτέ ας μην μας αφήσει στα χέρια του ειδωλολάτρη. Εμείς είμαστε οι απόγονοι των Οθωμανών, δεν υποκύπτουμε. Ποτέ δεν πουλάμε τον ομόθρησκο, τον συναγωνιστή μας. Ποτέ δεν πουληθήκαμε για την καρέκλα, δεν μπήκαμε στην υψηλή κοινωνία για χάρη της δόξας. Μπορεί να είμαστε χωριάτες αλλά δεν θα φτάσουν τα χρήματά τους να μας εξαγοράσουν, ούτε και οι δυνάμεις των κακόμοιρων αυτών επαρκούν. Εμείς ένα πράγμα μόνο γνωρίζουμε.

Να πεθαίνουμε σαν τρελοί για τον αγώνα μας και ο θάνατος από το Θεό για χάρη του αγώνα μας δεν μας τρομάζει. Διότι, έτσι κι αλλιώς, θα πεθάνουμε μια μέρα και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε. Όχι όμως ως πουλημένοι αλλά ως μαχητές που έχουν αγωνιστεί για την υπόθεσή τους.

Τις σειρές αυτές τις γράφουμε επειδή δεν φοβόμαστε. Και έτσι μεταφράζουμε με την βοήθεια πολύτιμων φίλων τα όσα μας αποστέλλονται και τα παρουσιάζουμε στον κόσμο.

Μην μας μπερδεύετε με άλλους.

Εμείς είμαστε η εφημερίδα Μπιρλίκ.
Δεν κάνουμε την δουλειά αυτή για να τοποθετούμε δυναμίτη στα θεμέλια της ειρήνης, της ανοχής και των καλών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων. Ίσως να έχουμε μείνει ως παρακαταθήκη στην χώρα που ζούμε αλλά δεν την προδίδουμε, οπότε και να μας προδώσει και να μην μας δώσει τα δικαιώματά μας εμείς δεν πέφτουμε στην παγίδα. Είμαστε άνθρωποι γενναίοι.


Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας προκαλεί τόσο. Τέτοιου είδους γραφόμενα ποτέ δεν μας αποτρέπουν από τον σκοπό μας. Αργά ή γρήγορα θα εξηγήσουμε στους πάντες πως έχουμε δίκιο. Εμείς δεν είμαστε από εκείνους που έχουν βουλιάξει την ωραία αυτή χώρα αλλά από εκείνους που την προστατεύουν. Όμως εσείς, οι δήθεν Έλληνες, δεν παραλείπετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να την βουλιάξετε. Η σκέψη σας είναι η ταβέρνα, το ψάρι, το ούζο, το κρασί, το φραπέ. Συγνώμη αλλά δεν είμαστε το ίδιο. Είμαστε από ένας στρατιώτης που άφησαν στα ιερά αυτά εδάφη οι δίκαιοι Οθωμανοί.
Αρκούν;

Παρακάτω παρατίθεται το κείμενο που ήλθε στην εφημερίδα Μπιρλίκ στις 8 Νοεμβρίου και στην ελληνική και στην τουρκική.

“ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΌΦΙΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΤΤΑΝ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ"¨ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΖΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 4500 ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 102500 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.
ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Ή ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ) ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ" ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΕΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ. "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΑΠ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:

Με τίποτα δεν είμαι Έλληνας.
Με τίποτα Έλληνας Μουσουλμάνος.
Τούρκος γεννήθηκα, Τούρκος πεθαίνω.
Εσείς μπορεί να είστε Έλληνες και αυτό το σέβομαι
Μακάρι και εσύ να έδειχνες τον ίδιο σεβασμό προς τους δικούς μου προγόνους και την ταυτότητά μου.
Όμως είσαι κακόμοιρος.
Απαλλαγείτε επιτέλους από αυτό το κόμπλεξ και ελάτε τον κόσμο να τον κάνουμε, κόσμο ειρήνης και ανεκτικότητας.
Δεν θα έλθει πίσω ποτέ το Βυζάντιο.
Και να το ξέρετε.

ακρίτεςLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010