Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπινων οργάνων από δολοφονίες είναι ο πρόσφατα εκλεγείς πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, καταδεικνύει έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα, την οποία προδημοσίευσε χθες η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν.
Picture
Η έκθεση περιέχει στοιχεία από πηγές του FBI και άλλων υπηρεσιών και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο πρώην αρχηγός του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) στην Ντρένιτσα και ο οποίος χαίρει της στήριξης της Δύσης, πήρε τον έλεγχο και του εμπορίου ηρωίνης στην περιοχή.

Τα στοιχεία της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δύο μέρες μετά την εκλογή Θάτσι και την ίδια μέρα που σε δικαστήριο της Πρίστινας εκδικάζεται η υπόθεση εμπορίας οργάνων στην κλινική Medicus για την οποία η έκθεση καταλήγει ότι συνδέεται με την εμπορία οργάνων από τον UCK το 2000.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε διπλωμάτες των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης αύριο στο Παρίσι από τον Ντικ Μάρτι, ο οποίος και την πραγματοποίησε.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο Θάτσι και άλλα τέσσερα μέλη της αντάρτικης φράξιας του UCK της Ντρένιτσα συμμετείχαν σε δολοφονίες, Σέρβων, Ρομά και Αλβανών, οι οποίοι «συνεργάζονταν με τον εχθρό».

Μάλιστα η ομάδα του Θάτσι μετέφερε στην Αλβανία Σέρβους αιχμαλώτους, όπου τους δολοφονούσαν και τους έπαιρναν τα όργανα.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010