Μυστικά ντοκουμέντα του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπαρτμεντ έρχονται στο φως από τον ιστότοπο Wikileaks ...

Picture
και αναμένεται να προκαλέσουν σάλο τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα.

Τα ντοκουμέντα αφορούν τους πολέμους στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Ρωσία αλλά και την Ελλάδα. Ο Wikileaks διαβεβαιώνει ότι οι αποκαλύψεις θα είναι τρομακτικές.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, τα απόρρητα έγγραφα και ντοκουμέντα που αναμένεται να έρθουν στο φως στην πραγματικότητα είναι οι συνομιλίες των Αμερικανών πρεσβευτών στη χώρα μας,  με αξιωματούχους των ελληνικών κυβερνήσεων.

Αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ, το σκοπιανό, το ελληνοαλβανικό και το κυπριακό! Επιπλέον ανάμεσα στα έγγραφα φέρονται να υπάρχουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών.

Ανάλογου περιεχομένου είναι και τα ντοκουμέντα που θα δοθούν στη δημοσιότητα για την Ρωσία, ενώ σάλος υποστηρίζει ο ιστοτόπος θα προκληθεί με όσα αποκαλυφθούν για το παρασκήνιο των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η δημοσίευση των εγγράφων αναμένεται σήμερα ή το πολύ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στον ιστότοπο, στις εφημερίδες New York Times, Guardian και το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ακτιβιστών του, θα δημοσιευθούν ξανά γύρω στις 100.000 έγγραφα και ντοκουμέντα, τα οποία αφορούν αυτή τη φορά την απόρρητη αλληλογραφία των 300 αμερικανικών πρεσβειών και προξενείων ανά τον κόσμο με την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τις αμερικανικές πρεσβείες να ελέγξουν το ηλεκτρονικό τους αρχείο από το 2006 μέχρι το 2009 και σε περίπτωση που ανακαλύψουν σημαντικές απόρρητες πληροφορίες να ενημερώσουν κατεπειγόντως στο υπουργείο, ώστε να ενημερωθούν έτσι η αμερικανική κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις συμμαχικών χωρών που πιθανόν εμπλέκονται στις αποκαλύψεις.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών φοβάται επίσης μήπως δημοσιευθούν και φάκελοι που αφορούν τους κρατουμένους στο Γκουαντάναμο και γενικά το στρατόπεδο.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010