Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Στις 9 Οκτωβρίου 2010 ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων διενήργησε μία συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με τη συνδρομή Δήμων και Κοινοτήτων της Μαραθώνιας διαδρομής και τη αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία του Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων (παραρτήματος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων). Η συγκέντρωση των αθλητών άρχισε στις 5,00 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας στις 7,00 μ.μ., με συμμετοχή Βατραχανθρώπων, Αλεξιπτωτιστών, Καταδρομέων και απλών φίλων Δρομέων, με ηλικία από 18 ως 60 ετών !!!

Η Λαμπαδηδρομία οργανώθηκε προκειμένου οι Βατραχάνθρωποι και οι φίλοι τους να τιμήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα και τον πρώτο Μαραθώνιο δρόμο , που έτρεξε ένοπλος ο οπλίτης Φειδιππίδης ή κατ' άλλους ο Ευκλής, για να φέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους πολίτες.  
Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», έτρεξε ως ομάδα , χωρίς διακοπή, τη διαδρομή των 42 χλμ, φέροντας ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος, πνευματική αρετή και μία αναμμένη φωτιά στις ψυχές όλων των «πολιτών – οπλιτών» , που έκαιγε το μη αναλισκόμενο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΩΣ!


Η ομάδα γιγαντώθηκε , ομογενοποιήθηκε και μυστηριακά έγινε σταδιακά ΕΝΑ με τους συνοδούς ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές, με τους οδηγούς και επιβάτες στα οχήματα επιμελητείας , με τους άψογους από κάθε άποψη αστυνομικούς της τροχαίας Αττικής, από τα τμήματα τροχαίας Καισαριανής και Αγ. Παρασκευής και με το πλήθος των θεατών και των οδηγών αυτοκινήτων, που έστω για λίγο συνδέθηκαν ψυχοπνευματικά με το ΑΓΗΜΑ σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλους, καθώς συνθήματα για την Ελλάδα και η επίκληση των Ηρώων των γένους μας δονούσαν τον αιθέρα  σε όλη τη ραχοκοκαλιά της Αττικής Γης … Μιλτιάδης, Θεμιστοκλής, Λεωνίδας, Κυναίγειρος , Αισχύλος, Καλλίμαχος … ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!!

Το ΑΓΗΜΑ συνέχισε το τρέξιμο υπό αντίξοες συνθήκες, νύχτα και με χαμηλή θερμοκρασία , που έπεσε αιφνίδια στους 11°C και την υγρασία να ταλαιπωρεί στα τελευταία χιλιόμετρα τους λεβέντες, που επέμεναν να τρέχουν αναπνέοντας Ελλάδα, με μια εσωτερική δύναμη , που ξεπήδησε μέσα απ’ όλους, σε μία δονούμενη ατμόσφαιρα , στην οποία κυκλοφορούσαν οι ψυχές των ηρώων μας, προκαλώντας ένα ισχυρό ρεύμα, που ώθησε σύσσωμο το Άγημα στον τερματισμό του δρόμου, με ηθικό στα Ύψη.

* Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού (άνω των 1.000 μελών πανελληνίως , του ναυτικού και των καταδρομών) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική προστασία , υποβρύχιοι καθαρισμοί κλπ) και συμμετοχής σε αθλητικά δρώμενα.
tolmon
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010