16 άτομα, εκ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές τιμωρήθηκαν με 7 χρόνια και ένα μήνα φυλακή ο καθένας, καθώς σε διαδήλωση υπέρ του αρχηγού της τρομοκρατίας, διέπραξαν προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Με βάση το κατηγορητήριο φώναζαν συνθήματα όπως  ¨Χτύπα αντάρτη χτύπα, ίδρυσε το Κουρδιστάν¨, ¨Βγαίνουμε στα βουνά, πυροβολούμε στο κεφάλι σας¨, ¨Η νεολαία είναι οι σωματοφύλακες του Οτζαλάν¨, ¨Το Κουρδιστάν θα γίνει ο τάφος του Ταγιπ-ισμου¨, ¨Ερντογάν μη τα χάνεις, μη μας βγάζεις στα βουνά¨ . Η αντιτρομοκρατική ομάδα μετά από έρευνα των φωτογραφιών υπέβαλε μήνυση σε 17 άτομα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ.

Υποβλήθηκε μήνυση για διάπραξη αδικήματος –προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης- στο όνομα τρομοκρατικής οργάνωσης. Στην δικάσιμο του 6ου Κακουργιοδικείου Αδάνων μετείχαν οι 17 κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους. Σύμφωνα με το κείμενο της εισαγγελίας στις 19 Οκτωβρίου του 2008 με τη δικαιολογία ότι επιβλήθηκε ¨απομόνωση¨ στον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, θέλησαν να κάνουν ανακοίνωση τύπου μπροστά στα δικαστήρια του Γκαζιάντεπ. Όταν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν τους  επέτρεψαν να πάνε στα δικαστήρια, η ομάδα αυτή συγκεντρώθηκε μπροστά στο κτίριο του DTP και φώναζαν τα συνθήματα  …..

……………………………….
Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων Βεντάτ Οζκάν στην έξοδο του από το δικαστήριο είπε πως οι ποινές στηρίχτηκαν στο 220ο άρθρο του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα και πρόσθεσε πως ¨ Λόγω αυτού του άρθρου ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε πάνω από 100 χιλιάδες άτομα. Με αυτή την πορεία η Τουρκία θα γίνει μια ανοιχτή φυλακή. Όλες οι ανακοινώσεις τύπου, κρίνονται ως τρομοκρατική δραστηριότητα. Έτσι αυτοί που τιμωρούνται αποκόπτονται από την κοινωνία.¨

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΟ, 20 ΜΕΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Βλέποντας τον γιό της Τζενγκίζ Σοκμέν, φοιτητή του τμήματος επικοινωνιών στο πανεπιστήμιο του Γκαζιάντεπ να τιμωρείται με 7 χρόνια φυλάκιση, η μητέρα του Σινιγιέ εξανέστη. Η Σινιγιέ είπε πως είναι αδικία να τιμωρούνται με από 7 χρόνια φυλάκιση όσοι μετείχαν στην ανακοίνωση τύπου και συνέχισε λέγοντας ¨ Στην ανακοίνωση τύπου δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό ούτε βία. Ο γιός μου καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση επειδή ήταν ανάμεσα σε αυτούς που μετείχαν στην ανακοίνωση τύπου. Αυτό είναι αδικία. Έχω ακόμη έναν γιό που μετά από 20 μέρες θα πάει στον στρατό. Αν ο γιός μου μπει στη φυλακή, πώς να στείλω τον άλλο στο στρατό ; ¨.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο Ζαχίρ (40) πατέρας του κατηγορούμενου Χαζάλ Κιλ είπε ότι η ποινή που επιβλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη και πως όταν την άκουσε έπαθε σοκ. Είπε : ¨Σε μια δημοκρατική χώρα, δεν τιμωρείται κάποιος τόσο πολύ επειδή μετείχε σε μια ανακοίνωση τύπου. Ο άλλος γιός μου στα 19 του χρόνια καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλακή επειδή είχε πετάξει πέτρα σε αστυνομικό στην πόλη Ζουμπέϊτ. Που είναι ο νόμος και τα ανθρώπινα δικαιώματα ;Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010