Picture
Σίγουρα θα χαίρεται και θα δροσίζεται η ψυχή του Γκέμπελς βλέποντας αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα.  Παραμονές εκλογών ο Γιώργος ανακοίνωσε ότι θα δώσει αντίδωρο εφάπαξ σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους από 100 έως 300 ευρώ. Θα τα δώσει όμως μετά από τις εκλογές γιατί φυσικά οι υπηρεσίες δεν προλαβαίνουν τώρα να τα καταβάλλουν. Εκεί κοντά στα Χριστούγεννα.

Δεν είναι μόνο ο εμπαιγμός, το προεκλογικό τρικ εν όψη μεγάλης συντριβής, αλλά και το τυράκι για να ψηφιστούν οι εκλεκτοί του κινήματος ώστε να συνεχίσει τη πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου με νέα μέτρα.

Αν πιστέψει κανείς τις πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό αλλά και τα σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων πασοκικής απόκλισης, αυτό που θα ακολουθήσει τις εκλογές της 7η Νοεμβρίου, είναι λαίλαπα.  Μέσω της ενιαίας πληρωμής 770.000 υπάλληλων από τον Νοέμβριο κόβονται επιδόματα και κατεβαίνει ακόμη πιο κάτω το εισόδημά τους . Αρχίζουν οι απολύσεις στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ και στις δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν. Στον ιδιωτικό τομέα δρομολογούνται σχέσεις εργασίας με χαρτζιλίκι λόγω των χρεών των νοσοκομείων και των κυκλωμάτων στο εμπόριο φαρμάκων που ανακαλύπτονται καθημερινά πρόκειται σύμφωνα και με όσα επιτάσσει το Μνημόνιο να κοπούν περαιτέρω οι δαπάνες στον τομέα της Υγείας. Πάμε πλέον στο ζήσε , αν μπορείς να ζήσεις, κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.

Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια θηλυκά και αρσενικά της κυβέρνησης προσπαθούν να συσπειρώσουν τους παραδοσιακούς αλλά απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ φωνάζοντας με όλε τις δυνάμεις τους απο τα παράθυρα εναντίον όλων εκείνων των στελεχών που δείχνουν αδιαφορία και δεν βοηθάνε όσο πρέπει τους υποψήφιους του κινήματος. Ο Γιώργος πολιτικοποιεί στο έπακρο τη σύγκρουση Μνημόνιο – Αντιμηνμόνιο βάζοντας εν μέσω πλην σαφώς το δίλημμα « Εγώ ή ο Σαμαράς».

Τα εξαπτέρυγα δουλεύουν σε μια προσπάθεια να μην κερδίσει τις περισσότερες περιφέρειες η ΝΔ και να βρει ένα αποτέλεσμα που να επιτρέπει στη κυβέρνηση να μιλάει για νομιμοποίηση του Μνημονίου από μεγάλη μερίδα των πολιτών. Η διαφαινόμενη συντριβή του Σγουρού στην Αττική αισθάνονται ότι μπορεί να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και επιτάχυνση της πτώσης του κινήματος. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε τελικό καταμέτρημα κουκιών και όχι προσώπων, το ΠΑΣΟΚ θα υποστεί μια άνευ προηγουμένου συντριβή.

Ελπίζουν τη πρώτη Κυριακή να πάρουν μια περιφέρεια, ας πούμε το Νότιο Αιγαίο ώστε να κιοτέψουν πολλοί στο μεσοδιάστημα μέχρι τη δεύτερη Κυριακή και να μην κερδίσουν οι περισσότεροι πολέμιοι του Μνημονίου. Στην Αττική έχει γίνει συνείδηση πως όποιος ψηφίσει Σγουρό, ψηφίσει υπέρ της κατάστασης που βιώνει και των μέτρων που έρχονται. Ο Δημαρά φαίνεται επικρατέστερος, αλλά ο Κικίλιας ανεβαίνει. Στη Μακεδονία και στη Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, και στο Ιόνιο αναμένεται να σαρωθούν οι υποστηρικτές του Μνημονίου, οι εκπρόσωποι του Παπανδρέου.

Γι αυτό θα δείτε σήμερα σε διάφορες εφημερίδες και θα ακούσετε στα παράθυρα για τα 100 έως 300 ευρώ που θα φτάσουν τα Χριστούγεννα στα σπίτια των χαμηλοσυνταξιούχων. Το εκπληκτικό είναι ότι αποτυγχάνουν να ρίξουν τις τιμές στην αγορά που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ή έχουν πάρει την ανηφόρα.

Και στο βάθος πρόωρες εκλογές. Ο Γιώργος και τα έσω και ξένα κέντρα πιστεύουν στο 2 + 4, δηλαδή αν πάρει έστω και μια ανάσα σε αυτές τις εκλογές, αν έχει κάποια επιχειρήματα ότι τον ακολουθεί έστω και μικρό μέρος του πληθυσμού να προσφύγει στις κάλπες και να κερδίσει με τη στήριξη φυσικά τη ροκάνας του Μητσοτακεικου και του Καρατζαφέρη έστω και με οριακή αυτοδυναμία τον Σαμαρά.

Πιστεύουν  τα γνωστά κέντρα ότι μια ήττα Σαμαρά θα αναστατώσει πάλι την πολυκατοικία και θα δώσει ανάσες για τη συνέχιση του προγράμματος του Μνημονίου. Ενδεχόμενος, για να μην πω σίγουρα, στους υπολογισμούς τους δεν λαμβάνουν υπ όψιν ότι μπορεί η κυρία Μπακογιάννη και ο κύριος Καρατζαφέρης να μην εισέλθουν καν στη Βουλή λόγω συσπείρωσης μεγαλύτερης προς τη πλευρά του Σαμαρά αλλά και της αριστεράς που θα κόψει οπωσδήποτε τμήμα του ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι ψύχραιμοι ξένοι παράγοντες, πιστεύουν ότι ο Γιώργος θα προσφύγει στις κάλπες μέχρι το Φθινόπωρο. 
Την ίδια ώρα ο Ερντογάν κουβεντιάζει μαζί του την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, ενώ ο αδερφός του ο Αντρίκος, ασχολείται με οικολογικές και πράσινες μπίζνες σε συνεργασία με πρωτοκλασάτα ονόματα επενδυτικών οίκων του εξωτικού. Το Κατάρ έφυγε και η εκπομπή μας θα παρουσιάσει τη Δευτέρα όλες τις λεπτομέρειες της φυγής όπως μας τις περιέγραψε – και δεν κάνω πλάκα – Σεΐχης.

Στο εξωτερικό όμως πυκνώνουν  για μια ακόμη φορά τα δημοσιεύματα και οι απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων και κατόχων του Νόμπελ που θεωρούν ότι είναι παραφροσύνη η συνταγή του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
ΤΡΑΓΚΑΣ ΝΕΤ 
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010