Picture
Αγαπητοί συνέλληνες, η χώρα μας βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη θέση, δεχόμενη καθημερινώς απειλές από τις γειτονικές χώρες, και ιδιαίτερα από την Τουρκία, έχοντας ως απλό θεατή την ελληνική κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε μικρό χρονικό διάστημα επισκέφτηκε την Ελλάδα, χωρίς να υπάρχει σοβαρός και συγκεκριμένος λόγος, για να πάρει και όχι να δώσει, σε μία εξαιρετικά κομβική στιγμή της χώρας μας. Η Τουρκία διεκδικεί το ρόλο της υπερδύναμης στην περιοχή και η ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν έχει καταλάβει τις προφάσεις της γειτονικής χώρας.

Στη Θράκη, με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, οι εγκάθετοι της Άγκυρας, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καθεστώς με το «κατέβασμα» δύο δημοτικών συνδυασμών σε Κομοτηνή και Ξάνθη, λέγοντας ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη και ήρθε ο καιρός να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, έχοντας ως στήριγμα αρκετούς παράνομους συλλόγους που επονομάζονται «τουρκικοί».

Στον συνδυασμό της Κομοτηνής επικεφαλής είναι η μέχρι τώρα αντινομάρχης Ροδόπης και μέλος του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μπουσταφάογλου , ενώ υπάρχει συμμετοχή και από την πρώην υποψήφια υπερνομάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ κ. Καραχασάν και φυσικά όλα αυτά με τη βοήθεια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, δημιουργώντας έτσι συνθήκες επικυριαρχίας της Τουρκίας στη Θράκη.

Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί, να βελτιώσει τις σχέσεις του με τον Ερντογάν, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα στην ιστορία της, τα οποία δεν προτίθεται να αναγνωρίσει η Τουρκία. Επίσης υπάρχει έντονη δυσφορία από την πλευρά των Ελλήνων όταν ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Καραμανλής στο παρελθόν, επισκεπτόμενοι την Τουρκία, κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο του δολοφόνου του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, ενώ ο Ερντογάν όταν επισκέφτηκε την Ελλάδα δεν έκανε κάποια παρόμοια πράξη.

Όλο αυτό το σκηνικό είναι αρκετά προκλητικό όταν υπάρχουν «ανοικτά» εθνικά θέματα και η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Αρμενίων. Η πολιτική που πραγματοποιεί ο κ. Παπανδρέου, είναι η συνέχιση της πολιτικής της ΝΔ και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα υπέρ της Τουρκίας. Στην Αθήνα η κυβέρνηση αποφάσισε να αναγείρει με χρήματα του ελληνικού κράτους και να προχωρήσει στην κατασκευή Ισλαμικού κέντρου στο Βοτανικό, μέσα σε χώρο του Πολεμικού Ναυτικού και κανένα κόμμα, εκτός από το ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχει αντιδράσει, γιατί είναι ένα εθνικό θέμα και φοβούνται μήπως τους πούνε εθνικιστές.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν τη δύναμη να πάρουν καμία απόφαση για τα εθνικά μας θέματα. Σε ότι αφορά τα εναέρια και εθνικά ύδατα της Ελλάδας, υπάρχει υποχώρηση από τη μεριά μας, χάνοντας ναυτικά μίλια και συρρικνωνόμαστε και από αέρος. Η αδιαφορία τους είναι μεγάλη. Δεν τους νοιάζει τίποτα και είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσουνε τους λαθρομετανάστες, όταν στη Βόρεια Ήπειρο σκοτώνουν τους Έλληνες επειδή μιλάνε ελληνικά και δεν τολμούν να εκφράσουν τη γνώμη τους.. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση από την ποσόστωση στο θέμα των μεταναστών.

Για το θέμα της Μακεδονίας, που απορώ πως είναι δυνατόν να καθόμαστε και να συζητάμε ένα ζήτημα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε, δεν υπάρχει λόγος να ερχόμαστε σε διάλογο. Έχουμε παραδώσει το όνομα «Μακεδονία» σε κάποιους που δεν είναι Μακεδόνες.
Η ιστορία μας θα διαγραφεί μέσα σε λίγο χρόνο, θα μας πουν ότι έχουμε υπό την κατοχή μας παράνομα ένα κομμάτι του «Μακεδονικού» κράτους. Άμα χαθεί η Μακεδονία θα χαθεί και η Θράκη.

Και όλα αυτά γίνονται για τον πλούτο που έχει η περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης και του Αιγαίου. Και αν η Ελλάδα τα εκμεταλλευτεί μπορεί να βγει από αυτήν την κρίση και να σωθεί. Κάποιοι όμως δεν το θέλουν αυτό και κάνουν τα πάντα να χάσουμε αυτά που μπορούν να μας βοηθήσουν, θέλουν να μην είναι δυνατή η Ελλάδα, θέλουν να τη σβήσουν και να εκμεταλλευτούν τα εδάφη της για δικό τους όφελος, όπως έγινε και με τη Γιουγκοσλαβία.

Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που ηθελημένα υποτιμάνε την Ελλάδα και την θέλουν αδύμανη αυτήν και τους Έλληνες.
Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που «παζαρεύουν» ελληνικά εδάφη και δεν τους νοιάζει η μοίρα της Ελλάδας.
Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που διαγράφουν την ιστορία της Ελλάδας μέσα από τα βιβλία Ιστορίας των ελληνικών σχολείων.
Γυρίστε την πλάτη σε αυτούς που δημιουργούν ένα κύμα αμόρφωτων νέων που δεν θα γνωρίζουν για τα ιδανικά της πατρίδας τους και δεν θα θέλουν να την υπερασπιστούν όπως είχαν κάνει κατά καιρούς στο παρελθόν οι πρόγονοί τους.

Στέφανος Κούκλαρης
Δημοσιογράφος
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010