Picture
Μία από τις πλέον περίεργες ιστορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με ουσιαστική συμμετοχή των υπηρεσιών της ΕΥΠ και τους πληροφοριοδότες της, αλλά και με εμπλοκή των υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών του Τμήματος Αλλοδαπών, ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ιστορία έχει όλα τα συστατικά σεναρίου φαρσοκωμωδίας: Μία τεράστια νταλίκα με πλαστές πινακίδες, 60 λαθρομετανάστες που πλήρωσαν –αλήθεια σε ποιους; – από 3.000 ευρώ έκαστος για να φτάσουν μέχρι την Αθήνα, αστυνομικούς που, ξαφνικά, πετούν τα όπλα τους, έναν πράκτορα της ΕΥΠ και έναν αξιωματικό της ΕΥΠ, τον κ. Βασίλη, που έφτασε ασθμαίνοντας στην Ασφάλεια Αττικής για να καλύψει τον υφιστάμενό του…

Η τραγελαφική ιστορία διαδραματίζεται στη διαδρομή από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης μέχρι τον Ασπρόπυργο. Τέσσερις αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρακολουθούν μια νταλίκα γεμάτη με λαθρομετανάστες, που έχει ξεκινήσει από το χωριό Αμώνι της Κορίνθου με προορισμό την Αθήνα.

Οι τέσσερις ένστολοι, δύο υπαστυνόμοι και δύο υπαξιωματικοί, κινούνται με αυτοκίνητα που έχουν συμβατικές πινακίδες, το ένα μπροστά από την νταλίκα και το δεύτερο πίσω. Τους 60 λαθρομετανάστες, που είναι στοιβαγμένοι στην νταλίκα, είχαν προηγουμένως παρατήσει δουλέμποροι στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, υπό την παρακολούθηση λιμενικών. Την νταλίκα οδηγεί ο Α.Μ., Έλληνας από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Εκτός από τους άνδρες του Τμήματος ΤΣΕ των Αλλοδαπών, όμως, την νταλίκα παρακολουθούν και δύο Ιρακινοί πράκτορες της ΕΥΠ, ο 35χρονος Άσο, όπως είναι γνωστός στην υπηρεσία του, κι ένας συμπατριώτης του που οδηγεί το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Επικαίρων», την όλη επιχείρηση διευθύνει ο Β’ υπαρχηγός της ΕΥΠ Φώτης Παπαγεωργίου από το μέγαρο της οδού Κατεχάκη.

Η περίεργη αυτοκινητοπομπή σταματά στα φανάρια του Ασπροπύργου, όπου οι τέσσερις αστυνομικοί του Αλλοδαπών αποφασίζουν να επέμβουν. Ακινητοποιούν την νταλίκα στα φανάρια και… ξεκινούν τα μπερδέματα για όλη την παρέα! Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί του Αλλοδαπών, κάποιοι πάνε να τους ακινητοποιήσουν. Ένας από τους αστυνομικούς πυροβολεί στον αέρα και στη συνέχεια… όλοι μαζί παραδίδουν τα όπλα τους στους αγνώστους, δηλαδή στον Άσο, τον πράκτορα της ΕΥΠ…

Η σκηνή διαδέχεται η μία την άλλη και θυμίζει θέατρο του παραλόγου.O δεύτερος Ιρακινός αρπάζει το τιμόνι της νταλίκας και εξαφανίζεται με τους λαθρομετανάστες! Ο Άσο, ο οδηγός της νταλίκας και ένας Ινδός αρπάζουν τα όπλα των αστυνομικών και εξαφανίζονται με τη σειρά τους!

Τελικά, ειδοποιούνται αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ψάχνουν στον Ασπρόπυργο όπου εντοπίζουν τους τρεις που διέφυγαν με τρία από τα όπλα των αστυνομικών. Όλοι μεταφέρονται στην Ασφάλεια Αττικής, όπου η κωμωδία συνεχίζεται με άφθονο γέλιο…

Ο Άσο αποκαλύπτει ότι δουλεύει για την ΕΥΠ, ο οδηγός της νταλίκας λέει ότι… κοιμόταν όταν τον έπιασαν και οι τέσσερις αστυνομικοί του Αλλοδαπών φωνάζουν ότι τους επιτέθηκαν άγνωστοι με Καλάσνικοφ! Λίγο αργότερα καταφθάνει και ο υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΥΠ, ο κ. Βασίλης, ο οποίος συναντά τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαρρηκτών και το διοικητή της υπηρεσίας κ. Δικόπουλο, παλιό γνώριμο από την ΕΥΠ, προκειμένου να λήξει η υπόθεση.

Η Αστυνομία ανακοινώνει σταδιακά τις συλλήψεις των τριών, του Άσο, του οδηγού της νταλίκας και του Ινδού, αρκετές ώρες μετά τη σύλληψή τους και όταν το θέμα αρχίζει και παίρνει διαστάσεις δημοσιότητας. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο αξιωματικός της ΕΥΠ επικοινωνεί με το δεύτερο Ιρακινό με την νταλίκα και τους λαθρομετανάστες, όπου βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας στο Πέραμα κι ενώ τα ΜΜΕ αντιλαμβάνονται το φιάσκο της Αστυνομίας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ΕΥΠ είναι πολλά. Μήπως ο κ. Παπουτσής ασχολήθηκε με την υπόθεση, που φαίνεται ότι έχει βάθος;
ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010