Picture
* Υποστηρίξαμε από την αρχή, ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και το Μνημόνιο δεν ήταν «μονόδρομος», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Και μπορούσε να αποφευχθεί. Και τώρα έρχεται η δικαίωση. Διπλή δικαίωση, μάλιστα:
-- Πρώτον, άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με προβλήματα ίδια με τα δικά μας δεν κατέφυγαν στο Μηχανισμό Στήριξης. Δεν υπέγραψαν Μνημόνιο. Βγήκαν και δανείστηκαν ακριβά από τις αγορές. Αλλά δεν «έδεσαν» τις χώρες τους χειροπόδαρα, όπως έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί απέδειξαν ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, ούτε για την Ελλάδα!

-- Δεύτερον, έρχονται δημοσκοπήσεις σήμερα, η μία μετά την άλλη, που δείχνουν ότι μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού έβγαλε το συμπέρασμά της: Όχι, το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος. Κι απέδειξαν ότι ο Ελληνικός λαός δεν τρώει «κουτόχορτο».

* Υποστηρίξαμε ότι η Ελλάδα μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο, αν δανειζόταν με σχετικά χαμηλά επιτόκια τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, όταν οι αγορές πρόσφεραν ακόμα φθηνό χρήμα στην Ελλάδα.
Τώρα μας λένε ότι δεν το έκαναν, γιατί δεν ήθελαν, λέει, να... «κοροϊδέψουν τους ξένους, τους κουτόφραγκους»! Μα τι μας λένε;

Τους προτείναμε να πάρουν μέτρα εγκαίρως για να καθησυχάσουν τις αγορές.
Όχι για να τις...κοροϊδέψουν!
Κι αυτοί έκαναν το αντίθετο: γύριζαν δεξιά και αριστερά, διαλαλώντας ότι η Ελλάδα είναι... «Τιτανικός», ότι πάει κατευθείαν για «ναυάγιο»!

Τους προτείναμε να κάνουν ό,τι έκανε και η Ιρλανδία. Η οποία ομολόγησε έλλειμμα 32% - διπλάσιο από το δικό μας! - αλλά δανείστηκε όλα όσα χρειάζεται για ένα χρόνο μπροστά, ως τα μέσα του 2011!
Τι μας λένε τώρα; Ότι ήθελε να «κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους» και η ...Ιρλανδία;

Τα έχουν χάσει τελείως και δεν ξέρουν τι λένε;
Αλλά, η αλήθεια δεν κρύβεται πλέον.
Και ποια είναι η αλήθεια;

-- Ότι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν: Να πάρουν μέτρα εγκαίρως και να δανειστούν όσα χρειαζόταν η χώρα, όσο ήταν καιρός.

-- Κι έκαναν τελικά αυτά που δεν έπρεπε: Δεν πήραν μέτρα εγκαίρως, δεν δανείστηκαν όταν είχαν την ευκαιρία και διέσυραν τη χώρα παντού. Αφού, προηγουμένως,
είχαν τάξει στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, με το αξέχαστο εκείνο «λεφτά υπάρχουν».

Τώρα μας λένε ότι δεν ήξεραν τι θα παρελάμβαναν.
Αλλά είναι άτυχοι! Γιατί βγαίνουν επιφανείς ξένοι και τους διαψεύδουν:

Όπως βγήκε προχθές ο κ. Π. Στάινμπρουκ, ως πρόσφατα υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ανέφερε ότι είχε ειδοποιήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τις αρχές του 2009, για τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Κι εκείνος, εννιά μήνες αργότερα, παρίστανε ότι δεν ήξερε τίποτε κι έταζε στους πάντες τα πάντα...

Και κάτι ακόμα, για να δείτε ότι σήμερα γίνεται ομαδική διάψευση όλων των ψεμάτων, που μας έχει σερβίρει τελευταία το ΠΑΣΟΚ.
Βγαίνει ο κ. Γιούγκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης και λέει το εξής αποκαλυπτικό:
Ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους τρείς δεκαετίες πριν!

Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι η Ελλάδα έκανε «ανάπτυξη» και «κοινωνική πολιτική» με δανεικά. Και δεν το έκανε τα τελευταία χρόνια, το έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Το άρχισε το ΠΑΣΟΚ με το μαζικό εκείνο δανεισμό της δεκαετίας του ’80. Από τον οποίο δεν συνήλθε η Ελλάδα ποτέ...

Γι’ αυτό και ζήτησα, αν πρόκειται να γίνει Εξεταστική για την Οικονομία, να πάει πίσω ως το 1981. Τώρα επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς και ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Και βεβαίως, ζήτησα να πάει η Εξεταστική και μετά τον Οκτώβριο του 2009. Για να δούμε πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, όπως το απέφυγαν άλλες χώρες...
ΔΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010