Picture
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, μετά το πέρας του γεύματος εργασίας των Ηγετών του ΕΛΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, για μια ακόμη, φορά παίζει με τους θεσμούς και εξακολουθεί να ενεργεί, όχι ως υπεύθυνος πρωθυπουργός, αλλά με γνώμονα τα στενά κομματικά του συμφέροντα, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στη χώρα.

Απαιτεί από τα κόμματα να σιωπούν και από τους πολίτες αδιαμαρτύρητα να συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις», ακόμα και αν πληρώνουν βαρύτατο τίμημα.

Επιμένει να στέλνει αυτός, με εκβιαστικό περιεχόμενο, μηνύματα στους πολίτες, χωρίς να δέχεται κανένα μήνυμα από κείνους. Ακόμα και όταν, θεσμικά, είναι –τώρα- η δική τους ώρα να μιλήσουν.

Φαίνεται, όμως, να αγνοεί ότι μπορεί μεν η οικονομία μας να είναι γονατισμένη από την οικονομική κρίση και από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου, αλλά η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας παραμένει όρθια, απέναντι σε τέτοιου είδους «βοναπαρτισμούς» και «λεονταρισμούς».

Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται.

Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Εμείς να επιβάλουμε εκλογές δεν μπορούμε.

Το Σύνταγμα, άλλωστε, δίνει αυτή την αρμοδιότητα μόνο στον Πρωθυπουργό.

Αν κάναμε το αντίθετο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές, θα δημιουργούσαμε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής.

Και ιδιαίτερα, όταν στη χώρα έχουμε το δυσκολότερο πρόβλημα των τελευταίων πενήντα ετών, με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Η στάση αυτή είναι στάση ευθύνης και στάση σοβαρότητας.

Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου.

Η Νέα Δημοκρατία θα παραμείνει η κατεξοχήν δύναμη σταθερότητας, ασφάλειας και η Παράταξη της Ανάπτυξης για τον τόπο, σε αντίθεση με αυτή την πρωτοφανή τακτική του κ. Παπανδρέου να αποσταθεροποιεί ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, την κατάσταση της χώρας.

Αυτό που ζητάει η Νέα Δημοκρατία, μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι να στείλουν οι πολίτες μήνυμα αποδοχής ή απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως έχουν δικαίωμα οι πολίτες να κάνουν, και όπως γίνεται επί δεκαετίες τώρα στη χώρα μας, αλλά και σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου.

Αν όμως ο κ. Παπανδρέου θέτει θέμα εθνικών εκλογών –σε περίπτωση δυσάρεστου μηνύματος για εκείνον στις Περιφερειακές εκλογές- εδώ είμαστε!

Ήδη, βέβαια, με την ανεύθυνη στάση του, έχει βάλει τη χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με ορατές ήδη τις πρώτες συνέπειές της, όπως είδατε τελευταία με την ξαφνική (μετά τη δήλωσή του) άνοδο των spreads .

Εμείς, τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα και προκλητικούς- επαναλαμβάνω- λεονταρισμούς δεν δεχόμαστε. Αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη και πάει τη χώρα σε εκλογές, εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι. Αλλά εκείνος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το συμφέρον της χώρας, μακριά από σκοπιμότητες μικροκομματικές και επικίνδυνους πολιτικούς καιροσκοπισμούς.

Όπως ξέρετε, μέσα σε ένα χρόνο, η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, ψηφίσει 30 από τα 60 νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ, 5,5 χρόνια, είχε ψηφίσει μόνο 7.

Ο κ. Παπανδρέου, δια του κ. Πεταλωτή, μας είπε, προ ολίγου- αν είναι δυνατόν- ότι άλλα λέω εγώ μέσα κι άλλα λέω, όταν βρίσκομαι έξω από τον τόπο. Αυτό δεν είναι καν προπαγάνδα. Είναι ντροπή. Αλλά, ταυτόχρονα, φοβάμαι ότι τους κάνει και γραφικούς. Και θα το αποδείξω. Είπα χθες, μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Βίλφρεντ Μαρτένς και επανέλαβα και σήμερα μετά τη συνάντησή μου με τον κ. Ρομπάι, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές για την επίτευξη της απαιτούμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Εμείς, έχουμε πει «ναι» σε χρηματοπιστωτικά μέτρα. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν το ξέρει. Έχουμε πει «ναι» στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες. Έχουμε πει «ναι» στο Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας. Έχουμε πει «ναι» σε διαρθρωτικά μέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, που κι εμείς ψηφίσαμε. Όπως είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση των μεταφορών, που κι εμείς ψηφίσαμε. Το τεράστιο πρόβλημα του ΟΣΕ, που κι εμείς ψηφίσαμε. Το Fast Track , που κι εμείς ψηφίσαμε, μόλις προχθές.

Πότε επί 5,5 χρόνια, τέτοιες βασικές επιλογές, τις είχε ψηφίσει τότε η Αξιωματική Αντιπολίτευση του κ. Παπανδρέου; Ποτέ.

Πού είπαμε «όχι»; Είπαμε «όχι» στο κυριότατο ζήτημα που είναι το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής. Είπαμε «όχι» σε νέες αυξήσεις φόρων, Φ.Π.Α., έκτακτες εισφορές, αντικειμενικές αξίες. Είπαμε «όχι» σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, που είναι άδικες και που προκαλούν μεγάλο κόστος στην οικονομία. Είπαμε «όχι» στο Ασφαλιστικό. Είπαμε «όχι» σε αυτή την ασφυξία που έχει προκαλέσει στην αγορά ο κ. Παπανδρέου με τα μέτρα του. Δηλαδή, είπαμε «όχι» στην ανεργία, είπαμε «όχι» σε αυτή την εθνική κατάθλιψη που έχει σήμερα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ.

Κι αν θέλουν να μας πουν ότι εμείς, δήθεν, άλλα λέμε μέσα και άλλα έξω, εγώ έχω να τους πω ότι πρώτη πρόταση που είπε ο κ. Παπανδρέου, μόλις έφθασε απόψε στις Βρυξέλλες, ήταν ότι η δική του πολιτική έχει την προοπτική της ανάπτυξης. Εάν ο Ελληνικός λαός και όσοι παρακολουθούν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, μετά το Μνημόνιο, έχουν δει τα οποιαδήποτε ψήγματα ανάπτυξης στην οικονομική τους πρόταση, να μας το πουν και εμάς. Αν αυτή ήταν η πρώτη πρόταση που είπε ο κ. Παπανδρέου, μόλις έφθασε απόψε στις Βρυξέλλες.

Ευχαριστώ πολύ».Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010