Picture
Ποιος σας είπε λοιπόν εσάς ότι οι…Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν γιορτάζουν τις γιορτές της…δημοκρατικής Μητέρας Πατρίδας τους; Ε, αλλοίμονο! Για διαβάστε π.χ. το δημοσίευμα της «Μπιρλίκ» (30/10/2010) και μετά το…ξανασυζητάμε:     “Ποιος είπε ότι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν στηρίζουν την Γιορτή της Τουρκικής Δημοκρατίας; Μάλιστα τη στήριξαν τόσο, που η συμμετοχή ατόμων που δεν είχαν προσκληθεί, έγινε αιτία να μην χωρέσουν οι συνδεδεμένοι με την Δημοκρατία της μάνας πατρίδας.

Μάλιστα, η 87η επέτειος ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας γιορτάστηκε σε όλες τις αντιπροσωπείες του εξωτερικού. Μετά από την Αθήνα και στην Κομοτηνή, οι εορτασμοί πραγματικά άξιζε να τους βιώσει και να τους δει κανείς. Στην γιορτή που οργανώθηκε από το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή σε ένα επίλεκτο ξενοδοχείο, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που αυτοί που ήρθαν δεν χώρεσαν στην αίθουσα.

Ο αρχιτέκτονας της τελετής εορτασμού πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς σημάδεψε την γιορτή με τις εκπλήξεις της γιορτής. Ένα διαφορετικό χρώμα στην τελετή πρόσθεσαν οι κεντημένες στο χέρι φορεσιές που την εποχή των Οθωμανών θεωρούνταν σύμβολο του τουρκισμού και ακόμα σήμερα φοριούνται ως εθνική φορεσιά των γυναικών μας στα ορεινά. Μια διαφορετική ομορφιά στους εορτασμούς της 87ης επετείου της Δημοκρατίας πρόσθεσαν η σύζυγος του πρόξενου Εσίν Σάρνιτς και οι σύζυγοι των υπαλλήλων, φορώντας τις τοπικές φορεσιές. Στην είσοδο τους καλεσμένους υποδεχόταν ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Οζκάν Ντουμάν και η σύζυγος του, ο διοικητικός ακόλουθος Μουράτ Σεζγκίν και η συνταξιούχος δασκάλα μητέρα του Γκουζιντέ Γκουζίν Σεζγκίν.   

    Στους εορτασμούς της δημοκρατίας πέραν των Τούρκων της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλη η μειονότητα ήταν εκεί. Σε αυτή τη γιορτή δεν μετείχαν εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας. Καθώς μάλιστα πλησιάζουν και οι εκλογές, όλοι οι Τούρκοι και Έλληνες υποψήφιοι μετείχαν στους εορτασμούς, και ήταν σαν μια εικόνα παρέλασης υποψηφίων. Για μια ακόμη φορά φάνηκε πως το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και ο επικεφαλής του πρόξενος εκπληρώνει τα βάσει διεθνών νόμων καθήκοντα του μένοντας μακριά από την πολιτική, μακριά από την προεκλογική ατμόσφαιρα, και χωρίς διακρίσεις έναντι στους Τούρκους και Έλληνες υποψηφίους.

    Δεν απέφυγε να φωτογραφηθεί με όλους τους υποψηφίους και  έτσι κατά κάποιο τρόπο απάντησε στα αβάσιμα κουτσομπολιά των τελευταίων ημερών. Φάνηκε ότι ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς που από τη μέρα που ήρθε στην Δυτική Θράκη, κατηγορήθηκε άδικα και ανηλεώς από κάποιους συγκεκριμένους κύκλους και άτομα, είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης ο οποίος διαφύλαξε τις ισορροπίες ανάμεσα στην Τουρκική Δημοκρατία και στην Ελλάδα αλλά και πολύ περισσότερο φέρθηκε χωρίς διαχωρισμούς και με ίσες αποστάσεις μέσα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Αυτό έδειξε φανερά η συμπεριφορά που επέδειξε στην γιορτή της Δημοκρατίας.

Ακόμη και αυτοί που επιτίθενται στο προξενείο και στον πρόξενο μπήκαν στη σειρά για να φωτογραφηθούνε μαζί του, ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν, οι ακόλουθοι του προξενείου, ακόμα και οι υπάλληλοι του, ενδιαφέρθηκαν και συζήτησαν με όλους. Έτσι γιορτάζεται η Τουρκική Δημοκρατία στην Δυτική Θράκη. Ως εφημερίδα Μπιρλίκ δεν θέλουμε να μεγαλοποιούμε καταστάσεις με λόγια, προσπαθήσαμε να περιγράψουμε το γεγονός με φωτογραφίες. Πιστεύουμε πως αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση.

    Ας είναι ευτυχισμένη η Γιορτή της Δημοκρατίας μας”


proxeneio-stop
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010