Picture
ΣΤΟ «σημείο μηδέν» βρίσκονται οι σχέσεις Γιώργου Καρατζαφέρη - Μάκη Βορίδη, με το διαζύγιο να είναι πλέον ζήτημα χρόνου, καθώς οι δύο άνδρες δεν φαίνεται να μπορούν να συμβιώσουν στο στενό δυάρι της «γαλάζιας πολυκατοικίας».

Το κακό κλίμα που από καιρό επικρατούσε στις μεταξύ τους σχέσεις ήρθαν να επιδεινώσουν οι πρόσφατες απαξιωτικές για το πρόσωπο του βουλευτή αναφορές του προέδρου του ΛΑΟΣ. Η εκ των υστέρων προσπάθειά του να αμβλύνει τις εντυπώσεις καθόλου δεν έπεισε τον Βορίδη, ο οποίος λόγω της γενικότερης καχυποψίας αμφιβάλλει ενδεχομένως και για την ειλικρίνεια των διευκρινίσεων-δηλώσεων του Καρατζαφέρη.

Εξ ου και στις κατ’ ιδίαν δηλώσεις του ο βουλευτής σημειώνει ότι δεν πρόκειται να επιδοθεί σε «κοκορομαχίες» με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει τον δημόσιο διασυρμό του! Κι αυτό διότι θεωρεί περίπου «μεθοδευμένη» την προσπάθεια του τελευταίου να τον φθείρει πολιτικά. Επισημαίνει ότι τρέχει στην εκλογική του περιφέρεια και στηρίζει φίλους του που είναι υποψήφιοι με τους συνδυασμούς του ΛΑΟΣ, ενώ παράλληλα διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες και τα σενάρια που τον θέλουν να συνομιλεί είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα επιμένει στη θέση που παγίως εκφράζει το τελευταίο διάστημα για την ανάγκη μιας ενιαίας κεντροδεξιάς παράταξης. Από την πλευρά του ο Καρατζαφέρης ναι μεν λέει ότι οι βουλευτές του κόμματος είναι δικά του παιδιά, εκείνος τα ανέδειξε πολιτικά, προειδοποιεί όμως παράλληλα ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να διαλύσει το κόμμα» και ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει ΣΥΡΙΖΑ τον ΛΑΟΣ!»

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Καρατζαφέρης ενοχλείται με την απήχηση του Βορίδη, αλλά περισσότερο ανησυχεί για το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο κόμμα. Αποδίδουν δε την προσπάθεια απαξίωσης του βουλευτή στην επιδίωξή του να τον «κάψει» πολιτικά στην περίπτωση κατά την οποία εκείνος θα θελήσει να πάει σε άλλο κόμμα.

Αφορμή για το τελευταίο «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Γ. Καρατζαφέρη και Μ. Βορίδη αποτέλεσαν οι αναφορές του πρώτου σε συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή ότι δεν πρότεινε για υποψήφιο περιφερειάρχη τον βουλευτή για να τον... προστατεύσει πολιτικά. Έσπευσε δε να υπενθυμίσει στους πολίτες το «πολιτικό παρελθόν» του Βορίδη και τις σχέσεις που είχε παλαιότερα με το κόμμα του Λεπέν στη Γαλλία. Αναφορά που ενείχε και την έννοια της απειλής για την αξιοποίηση «ντοκουμέντων» που έχει στο αρχείο του σε βάρος του.

Η απάντηση του βουλευτή ήταν ευθεία και άμεση. Αφού σημείωσε ότι έχει κριθεί από τον λαό σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, τόνισε ότι αν αισθανθεί ότι είναι βάρος για το κόμμα του και τον Καρατζαφέρη θα φροντίσει να τους απαλλάξει από το βάρος. Δηλώσεις που «πυροδότησαν» σενάρια περί αποχώρησής του από τον ΛΑΟΣ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στη συνέχεια οι δύο άνδρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις του και πως κάποιοι θέλησαν «να κάνουν την τρίχα... τριχιά!»

Τις επόμενες ημέρες ο Καρατζαφέρης έκανε και νέες δηλώσεις, με πρόθεση, δημόσια τουλάχιστον, να ρίξει τους τόνους, καθώς αντιλαμβάνεται ότι μια εσωκομματική κρίση αυτήν τη στιγμή θα είχε επιπτώσεις για το κόμμα στις επικείμενες εκλογές. Άλλωστε, οι προοπτικές των περισσότερων υποψηφίων του ΛΑΟΣ κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι. Ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Περιφέρεια Αττικής κινείται γύρω στο 8% και απέχει κατά πολύ από το 13%, όπου έχει θέσει τον πήχυ ο Καρατζαφέρης.

Στην Κεντρική Μακεδονία (προνομιακή περιφέρεια για τον ΛΑΟΣ) ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν πηγαίνει καλά και τα ποσοστά του κινούνται πιο χαμηλά από το ποσοστό του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Επίσης, ο Αστέριος Ροντούλης στη Θεσσαλία κινείται σε... ρηχά νερά και οι τελευταίες –προ της απαγόρευσης– δημοσκοπήσεις τού έδιναν 4-5%.Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010