Picture
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όλα ήσυχα και ωραία, οι εγκάθετοι της Άγκυρας στη Θράκη και με τη βοήθεια του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, συνεχίζουν αμέριμνοι το «παιχνίδι» τους και πραγματοποιούν τα «πρώτα βήματα για την ισότητα» στη Δυτική Θράκη. Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι με τον όρο ισότητα εννοούνε τη λέξη «κατάκτηση».

Λειτουργούνε με ένα και μοναδικό σκοπό που είναι να δημιουργήσουν υπόνοιες και να προπαγανδίζουν ότι η Δυτική Θράκη θα γίνει κάποτε Τουρκία, ότι οι μουσουλμάνοι της περιοχής είναι Τούρκοι και ότι η μειονότητα στη Δυτική Θράκη είναι τουρκική και όχι μουσουλμανική. Χρησιμοποιούνε τη θρησκεία σε ένα καθαρά εθνικό ζήτημα το οποίο δημιούργησαν αυτοί, δηλαδή όποιος είναι μουσουλμάνος αυτομάτως είναι και «Τούρκος», δηλαδή οι Ιρακινοί , οι Ιρανοί, οι Άραβες και κάτοικοι άλλων χωρών που είναι μουσουλμάνοι, είναι και Τούρκοι;

Όλοι γνωρίζουμε, τα «παιχνίδια» των μουσουλμάνων εξτρεμιστών της Δυτικής Θράκης, που δεν σταματάνε ούτε λεπτό να «αλωνίζουν» κάθε περιοχή της Ροδόπης και της Ξάνθης, προπαγανδίζοντας τους μουσουλμάνους των χωριών του «ορεινού» όγκου, τα γνωστά Πομακοχώρια, ότι είναι «Τούρκοι» και να φανατίζουν ενάντια σε κάθε τι ελληνικό.

Όλοι όσοι μένουμε στην περιοχή της Θράκης, γνωρίζουμε πολύ καλά τα «παιχνίδια» που παίζονται εις βάρος της πατρίδας μας. Ακούμε συνέχεια να ιδρύονται «Τούρκικοι» σύλλογοι με έδρα της Κομοτηνή και την Ξάνθη και «τούρκικες» νεολαίες, από άτομα που έχουν ελληνική ταυτότητα, έχουν υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό; Γιατί η πολιτεία δεν ενεργεί, ώστε να διαλευκανθεί αυτή η κατάσταση; Ποιοι είναι αυτοί που λένε ότι είναι «Τούρκοι» και ιδρύουν «τούρκικους» συλλόγους στη Δυτική Θράκη;

Ακούμε συνέχεια για σύλλογο «Τούρκων» δασκάλων Κομοτηνής, για «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής, για κάποια «συμβουλευτική επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης», τί είναι όλοι αυτοί οι σύλλογοι; ποιοι τους απαρτίζουν; Γιατί δεν κάνει τίποτα η ελληνική πολιτεία; Τους αναγνωρίζει ή όχι; Δεν προβληματίζει κανέναν η όλη αυτή κατάσταση; Τους φαίνεται όλους εντελώς φυσιολογική; Είναι νόμιμοι ή παράνομοι;

Και φυσικά έχουμε και τα «αδέρφια» τους στο εξωτερικό, που έχουν δημιουργήσει και εκεί συλλόγους με την επωνυμία «τουρκικός» με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη. Αν είναι δυνατόν1 Πως αφήνουμε να συμβαίνει αυτό το πράγμα; Γιατί δεν αντιδράει κανένας; Γιατί τους αφήνουμε να «παίζουν» αυτό το «παιχνίδι» εις βάρος της ελληνικής Θράκης;

Το ποτήρι ξεχείλισε με την επίσημη ανακοίνωση της δημιουργίας μειονοτικού συνδυασμού για το Δήμο Κομοτηνής, με επικεφαλής την αντινομάρχη Ροδόπης, υποψήφια ευρωβουλευτή και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Η οποία στην επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μίλησε για την ύπαρξη «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη και ότι πρέπει επιτέλους να αναγνωρισθεί, ότι καταπατούνται τα δικαιώματά τους, ότι καταπιέζονται και θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτήν την κατάσταση και φυσικά ούτε λόγος για τον προγραμματισμό του συνδυασμού της, που όπως εγγυάται να είναι ένας συνδυασμός για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως για θέματα ανάπτυξης της περιοχής, επίλυση προβλημάτων κτλ.

Μάλλον το πρόβλημα των ανθρώπων του συνδυασμού είναι η καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Στήριγμα στο συνδυασμό όπως ήταν φυσικό έδωσαν όλα τα στελέχη των «τουρκικών» συλλόγων της Ροδόπης.

Ένα ακόμη γεγονός που μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και φυσικά δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι ήταν τα σκληρά λόγια που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δερντιμάν Μεχμέτ, με το συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη συμπεριφορά το μοίρασμα ποιημάτων στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Λυκείου Ροδόπης για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, γιατί μέσα στα ποιήματα αναγραφόταν η λέξη «Έλληνας» και η φράση « Έλληνας γεννήθηκα και Έλληνας θα πεθάνω» και έστειλε στο υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας σχετική επιστολή γράφοντας μέσα για την αγανάκτηση που προκάλεσε αυτή η κίνηση στους γονείς των μαθητών και τους προτρέπει να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο γιατί πλήττεται η ειρηνική συμβίωση των χριστιανών και των μουσουλμάνων της περιοχής!

Μας έχουν κάνει να φοβόμαστε να μιλήσουμε για την Ελλάδα, να μην χρησιμοποιούμε τη λέξη «έθνος» και «ελληνισμός», γιατί δήθεν με αυτό το τρόπο γινόμαστε «ρατσιστές» και «εθνικιστές». Τώρα πως βγαίνει αυτό το συμπέρασμα δεν γνωρίζω να σας πω, αλλά αυτή η κατάσταση εμένα προσωπικά με ανησυχεί και με προβληματίζει ιδιαίτερα.

Στέφανος Κούκλαρης
Δημοσιογράφος
Γραμματέας ΝΕ ΛΑΟΣ ΡοδόπηςLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010