Picture
Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. ...Η οποία είναι: Η αποπληρωμή των χρεών δεν πρόκειται ν' αρχίσει το 2013. Και η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη έγινε με κόλπα και εκβιασμούς

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Ο Geoffrey Παπανδρέου είναι ένας απατεώνας, που, όπως και ο παππους και ο πατέρας του, το μόνο που ξέρει είναι το πώς να δουλεύει τον ελληνικό λαό. Η απάτη αυτής της οικογένειας πρέπει να βρίσκεται προ πολλού μέσα στα γονίδια των μελών της, γιατί γίνεται τόσο "φυσιολογικά", που ο Έλληνας δεν το παίρνει χαμπάρι. Ώσπου να βρεθεί, κάθε φορά, εξαπατημένος και κλειδωμένος στην φάκα του σιωνιστικού κέντρου, των οποίων τα συμφέροντα η οικογένεια υπηρέτησε και υπηρετεί.

Ας αφήσουμε την απάτη με τα "λεφτα που υπάρχουν", ας αφήσουμε και τις υποσχέσεις για την πράσινη ανάπτυξη του Geoffrey, που μόνο πράσινα άλογα είναι. Τώρα έρχονται οι δύο επόμενες: Πρώτα η αποπληρωμή των πρώτων δανείων που θα αρχίσει το 2013, όπως διατυμπανίζει το χαζοχαρούμενο αυτό ανθρωπάκι.

Και μετα το κόλπο με την δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για τα ελλέιμματα του 2009, που σε συνεργασία με την σπείρα των αρμοδίων της ΕΕ θα δημοσιευθούν μετα τις 15. Νοεμβρίου, μετα τις εκλογές δηλαδή, για να αποφύγει την οριστική συντριβή του, που δεν ταιριάζει καθόλου στα σχέδια των Σιωνιστών, που τον θέλουν εκει, ώσπου να σιγουρευτεί ο καταποντισμός της Ελλάδος και να μεταβιβασθουν τεράστια περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου στις εβραίικες τράπεζες των πιστωτών μας (νησιά, θαλάσσιος και υπόγειος πλούτος κ.α.).

Για να τεκμηριωθουν αυτά που γράφω παραπάνω, παραθέτω δύο δημοσιεύματα της Bild Zeitung. Η Bild Zeitung ανήκει στο εβραίικο συγκρότημα Axel Springer Verlag, που με τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τους τηλεοπτικούς σταθμούς που διαθέτει κατέχει μια πρωτεύουσα θέση στα ΜΜΕ της Γερμανίας.

Η Bild Zeitung μπορεί να ονομάζεται σκωπτικά σαν η εφημερίδα με το πολύ "Blut und Sperma" ("αίμα και σπέρμα"), είναι όμως με τους περίπου 8 εκατομμύρια αναγνώστες που την διαβάζουν καθημερινά ο βασικός διαμορφωτής της κοινής γνώμης στην Γερμανία και, όπερ και το σπουδαιότερο, αντανακλά την ακολουθούμενη ή ακολουθητέα πολιτική της Γερμανίας. 


Προσοχή όμως: Για να καταλάβει κανείς, τί ακριβώς κρύβεται πίσω απ' αυτά που δημοσιεύει η Bild Zeitung, χρειάζονται πάρα πολύ καλά φίλτρα, διότι συνήθως άλλα λέει και άλλα εννοεί.  Όπως όμως και νάχει το πράγμα, φαίνεται ότι ακόμη και η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη ήταν προγραμματισμένη: Πρώτα για να ρίξει η Ελλάδα φαλιμέντο και δεύτερο για να μπούν οι Σιωνιστές, μέσω αυτού, στην Ευρωζώνη. Και βέβαια για να κλαπεί, νομιμοφανώς, ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδος, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος.

Και τώρα τα δύο άρθρα:

Το πρώτο είναι ένα άρθρο του Paul Ronzheimer με τον τίτλο "Neuer Schuldenschock droht Griechenland-Krise – alles noch viel schlimmer? EU und IWF sind alarmiert" ("Ελληνική κρίση - είναι όλα πολύ χειρότερα; Συναγερμός στην ΕΕ και το ΔΝΤ"), Bild.de 23.10.2010

Το άρθρο


Είναι μια ατέλειωτη ιστορία με αριθμούς, που προσαρμόζονται συνεχώς προς τα πάνω!

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απο τα στοιχεία για τα ελλείμματα που παρουσίασαν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης και δημοσιεύθηκαν σήμερα, απουσιάζει η Ελλάδα. Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, δήλωσε: Πρέπει να εξετάσουμε ακόμη στην Αθήνα...

Πόσο άσχημα είναι όμως τα νούμερα των Ελλήνων πραγματικά; Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι το έλλειμμα για το οικονομικό έτος 2009 είναι πάνω από 15 τοις εκατό. Ο τελευταίος αριθμός που ανακοινώθηκε επίσημα τον περασμένο Απρίλιο ήταν 13,6 τοις εκατό.

Κανείς όμως δεν πιστεύει αυτό το νούμερο. Οι στατιστικολόγοι της ΕΕ λένε τώρα, ότι τα στοιχεία για την Ελλάδα θα ανακοινωθούν κατα τα μέσα Νοεμβρίου. Υπάρχουν "επιφυλάξεις" για τα αναφερθέντα στοιχεία, καθώς και ασαφείς πληροφορίες για το πλεόνασμα της  Κοινωνικής Ασφάλισης, για την ταξινόμηση των δημόσιων φορέων και την καταχώρηση των πράξεων συναλλάγματος.

Με απλά λόγια

Στην Ελλάδα τα πάντα είναι μάλλον πολύ χειρότερα! Στην Αθήνα πολλοί υποθέτουν, ότι η ΕΕ σκόπιμα αποφεύγει να δημοσιεύση τα στοιχεία πρίν απο τα μέσα Νοεμβρίου, για να μην γίνουν υλικό κατα την προεκλογική εκστρατεία. Στην Ελλάδα διεξάγονται μέσα Νοεμβρίου περιφερειακές εκλογές, που θα θεωρηθούν και σαν ένα δημοψήφισμα για την μέχρι σήμερα πολιτική του Πρωθυπουργού Παπανδρέου.

Έντονες αντιπαραθέσεις γίνονται στην Ελλάδα επίσης και σχετικά με το ζήτημα της παράτασης της περιόδου αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ.

Μέχρι τώρα φαινόταν, ότι η Ελλάδα θα άρχιζε να ξεπληρώνει τα πρώτα δάνεια το 2013.

Αλλά ήδη απο τώρα γίνεται εμφανές, ότι αυτό για την υπερχρεωμένη χώρα θα είναι πολύ δύσκολο. Πολλές ελληνικές εφημερίδες γράφουν, ότι η κυβέρνηση θεωρεί την παράταση πληρωμης των δανείων σαν ένα "σπουδαίο πρότζεκτ". Τότε θα έπρεπε να γίνει μια εντελώς νέα συμφωνία μεταξύ της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ελλάδος.

Οπότε οι συζητήσεις του περασμένου Ιουνίου θα ξαναρχίσουν απο την αρχή ...

Πηγή:
bild.de/BILD


Το δεύτερο είναι ένα άρθρο των Nikolaus Blome και Paul Ronzheimer με τον τίτλο "Griechenlands Euro-Beitritt - Untersuchungs-Ausschuss gegen Hans Eichel?" ("Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωζώνη - Εξεταστική Επιτροπή για τον Hans Eichel;" Bild.de, 02.11.201


Το αρθρο:

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Hans Eichel βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής. Οι πολιτικοί ζητούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ο λόγος: Ο Eichel διέταξε τον πιο σημαντικό επικριτή για την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη να σιωπήσει.

Στις 26 Απριλίου 2000 ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του κρατιδίου της Έσσης, Hans Reckers, πήρε το θάρρος να προτείνει σε μια συνέντευξη Τύπου της τράπεζάς του, την παράταση της εισόδου της Ελλάδος κατά ένα έτος. Ο λόγος: Η έλλειψη οικονομικής δύναμης της Ελλάδος.

Αμέσως οι τιμές Αξιών στην χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας θα πέσουν, το Χρηματηστήριο θα κλείσει προσωρινά και η Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να στηρίξει την δραχμή με αγορές ανάγκης. Ο υπουργός Οικονομικών, Παπαντωνίου, παραπονείται στον Hans Eichel. Λίγο αργότερα χτυπάει το τηλέφωνο του Hans Recker, στην γραμμή είναι ο Ernst Welteke, επικεφαλής της Bundesbank.

Σε μια συννομιλια του με την BILD ο Reckers θυμάται: "Την εποχή εκείνη απέδωσα μόνο τη γνώμη της πλειοψηφίας των συναδέλφων μου στο Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Όμως πολύ γρήγορα αποστασιοποιήθηκαν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Οικονομικών. "

Και περαιτέρω: Ο Υπουργός Οικονομικών, Hans Eichel, ζητά προσωπικά απο τον "επαναστάτη" Reckers, ο οποίος παραμένει στην άποψή του, να σιωπήσει. Σε μια επιστολή του (βλεπε φωτοτυπια) ο Hans Eichel γράφει λίγες ημέρες αργότερα στον Welteke, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας:

Picture
«Σας παρακαλώ επειγόντως, να εφιστήσετε την προσοχή του κυρίου Δρ Reckers, ότι ως (...) μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Deutsche Bundesbank δεν επιτρέπεται να κοινοποιεί δημοσίως προσωπικές του απόψεις". (...) Θα σας ήμουν ευγνώμων, εαν εφιστούσατε την προσοχή στον Δρ Reckers, ότι είναι πιό φρόνιμο να εξοικειωθεί με τις διαδικασίες και τις μεθόδους (...) της Συνθήκης του Μάαστριχτ. (...) Εγώ προσοπικά θα ζητήσω συγγνώμη απο τον Έλληνα συνάδελφό μου για τις παρατηρήσεις του Δρ Reckers".

Περισσότερα πίεση δεν γίνεται.

Ο Hans Eichel υπό πύρ

Πώς είναι δυνατόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Hans Eichel, (τού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών - SPD) να επεμβαίνει τόσο έντονα εναντίον επικριτών της ελληνικής ένταξης; Οι πολιτικοί  ζητούν εξηγήσεις.

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας των Χριστιανοδημοκρτατών (CSU), Hans Michelbach, στην Bild: "Η επιστολή αυτή του κ. Eichel, που είχε προφανώς σαν στόχο να φιμώσει ένα εξέχον μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Bundesbank, πρέπει να έχει συνέπεια. Χρειάζεται μια εξεταστική επιτροπή στη Βουλή. Θα πρέπει να διευκρινιστεί, ποιές συγκαλύψεις και ποιές αμέλειες της τότε κόκκινο-πράσινης κυβέρνησης έδώσαν την δυνατότητα στην Ελλάδα να μπέι στην Ευρωζώνη".

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας του κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP), Frank Schäffler: "Θεωρώ τις ενέργειες του κ. Eichel παράνομες. Μπροστά στα πρόσφατα αποκαλυφθέντα έγγραφα χρειαζόμαστε επειγόντως μια εξεταστική επιτροπή της Ομοσπονδιακής Βουλής".

Ο κοινοβουλευτικός γραμματέας του FDP, Otto Fricke, "Ελπίζω, ότι ο Hans Eichel δεν ήταν για την τότε κόκκινο-πράσινη κυβέρνηση συνασπισμού σημαντικότερος από την ανεξαρτησία της Bundesbank και την σταθςερότητα του Ευρώ"
Πηγή:
www.bild.de/BILD/
Μετάφραση και των δύο άρθρων: Εμμανουήλ Σαρίδης
berlin-athenLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010