Picture
Με στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Σαμαρά, για τον οποίο ο τέως πρωθυπουργός είπε «τον τιμώ και τον εκτιμώ, είναι έξυπνος και θα συμμαζέψει το κόμμα
«ΠΑΙΧΝΙΔΙ» της Ντ. Μπακογιάννη με στόχο τον Αντ. Σαμαρά ήταν το θέμα που δημιουργήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης με τις υποτιθέμενες δηλώσεις του  Κ. Καραμανλή για το Μνημόνιο.
Αυτό προκύπτει από τις πληροφορίες που προέρχονται από εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου που μετείχαν στη συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Β. Κορκίδης λειτούργησε σαν πολιορκητικός κριός της Ντόρας, θεωρείται άλλωστε «παιδί της», προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια της κ. Μπακογιάννη εν όψει της ίδρυσης του νέου κόμματος. Όπου δεν αποκλείεται να ενταχθεί και ο κ. Κορκίδης, όπως λένε παράγοντες του Πειραιά. Και εν όψει αυτής της εξέλιξης, θέλησε με τη διαρροή της συνάντησης με Καραμανλή να δημιουργήσει πρόβλημα στον Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι ο κ. Κορκίδης στην εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή νέου αρχηγού ήταν φανατικά με την Ντόρα.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής : Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, λόγω του ενδιαφέροντος που είχε δείξει ο Κ. Καραμανλής για τον κλάδο ως πρωθυπουργός, αποφάσισε να τον προσκαλέσει στις εκδηλώσεις για την Ετήσια Έκθεση Εμπορίου, που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Νοεμβρίου.

Ζήτησαν λοιπόν πριν από μερικές εβδομάδες να συναντηθούν μαζί του, ο κ. Καραμανλής απάντησε θετικά, μετά την επιστροφή του από το Λονδίνο. Πήγαν λοιπόν (τρεις τον αριθμό) και με την ευκαιρία είχαν μια μακρά συζήτηση εφ' όλης της ύλης, με την άνεση που επιτρέπει ο Καραμανλής στους συνομιλητές του. Εξερχόμενοι οι συνδικαλιστές ο κ. Κορκίδης ρώτησε τους άλλους δύο αν θα δημοσιοποιήσουν τη συνάντηση με τον τέως πρωθυπουργό.

Ο κ. Καρέλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του υπενθύμισε ότι είχαν συμφωνήσει ότι θα ρωτούσαν τον Καραμανλή αν το ήθελε. Ο κ. Κορκίδης απάντησε ότι ξέχασε να τον ρωτήσει. Η συζήτηση έκλεισε με τη σύμφωνη θέση και των τριών να μη δημοσιοποιήσουν τίποτε από τη συνάντηση αν δεν έχουν την άδεια του Καραμανλή.

Ο κ. Κορκίδης μάλιστα ανέλαβε να επικοινωνήσει με τον τέως πρωθυπουργό, για να έχει το «ok» του. Το απόγευμα όμως ραδιόφωνα μετέδιδαν τα περί της συνάντησης και το τι συζητήθηκε. Ο κ. Καρέλας επικοινώνησε με τον Κορκίδη και τον ρώτησε αν είχε συμφωνήσει ο Καραμανλής στη δημοσιοποίηση της συνάντησης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ισχυρίστηκε ότι η διαρροή έγινε από τον ίδιο τον... Κ. Καραμανλή, σε πολιτικό συντάκτη, που κατά σύμπτωση είναι στο γραφείο Τύπου του Κορκίδη.

Επί της ουσίας τώρα:
Σε κανένα σημείο της συνάντησης ο τέως πρωθυπουργός δεν είπε ότι το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό.
Τι είπε ακριβώς;
Σημείωσε ότι ο  Γ. Παπανδρέου καθυστέρησε επί πέντε μήνες να προσφύγει στις αγορές, ότι σύρθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να διαπραγματευθεί και ότι θα μπορούσε να πετύχει καλύτερους όρους για τη χώρα και ουσιαστικά παραδόθηκε. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγω και να μιλήσω για όλα αυτά, γιατί θα κάνω κακό στη χώρα, είπε.

Σ' άλλο σημείο της συζήτησης ευθέως δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά τις ευθύνες για το γεγονός ότι επί πρωθυπουργίας του δεν έγιναν οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στη χώρα. Επίσης ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τον τιμώ, τον εκτιμώ, είμαι μαζί του, είμαι ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας», ότι «είναι έξυπνος και έχει στη διάθεσή του τον χρόνο να συντονίσει και να συμμαζέψει το κόμμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις διαρροές για τις υποτιθέμενες δηλώσεις του κ. Καραμανλή περί Μνημονίου έσπευσαν να αξιοποιήσουν, εναντίον του κ. Σαμαρά εννοείται, τα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ Μέσα Ενημέρωσης. Ενώ διάφοροι υποστήριξαν ότι οι «δηλώσεις» αυτές ήταν η έκφραση δυσφορίας του τέως πρωθυπουργού για όσα είπε για εκείνον στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΟ ΠLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010