Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ Τουρκίας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, χθες το πρωί, κατά την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αμπού Ντάμπι για επίσημη επίσκεψη.
Picture
Ο Νταβούτογλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού», αναγκάστηκε να περιμένει για δύο ώρες στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, λόγω των όπλων που βρέθηκαν στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατέφθασε στις 02.50 τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι, όπου τον υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΑΕ. Αφού κάθισαν στην αίθουσα πρωτοκόλλου για λίγη ώρα, ο Τούρκος πρέσβης Βουράλ Αλτάι μαζί με τον Αχμέτ Νταβούτογλου ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης.

Η αποστολή, ωστόσο, που συνόδευε τον κ. Νταβούτογλου παρέμεινε στο αεροδρόμιο, καθώς οι αρχές ζήτησαν να ελεγχθούν οι αποσκευές τους και να περάσουν από τις ακτίνες-Χ του αεροδρομίου.

Στις αποσκευές των ανδρών ασφαλείας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών βρέθηκαν ασύρματοι και όπλα και οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου ζήτησαν να δουν τις σχετικές άδειες. Η τουρκική πρεσβεία, στο Αμπού Ντάμπι, απάντησε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές και είχαν προβεί στις απαραίτητες τυπικές διαδικασίες για την εισαγωγή των όπλων.

Όμως, το υπουργείο Εξωτερικών των Αραβικών Εμιράτων δεν είχε ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα μεταξύ των δύο υπουργείων, που διήρκεσε δύο ώρες.

Μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε αμέσως στο αεροδρόμιο και απείλησε ότι δεν θα φύγει αν δεν έρθει μαζί του όλη η αποστολή και αν οι αρμόδιοι του αεροδρομίου δεν του ζητήσουν συγνώμη. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε αμέσως και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ, ο οποίος έσπευσε με ιδιωτικό ελικόπτερο, από άλλη πόλη στο Αμπού Ντάμπι, προκειμένου να ζητήσει συγνώμη από τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Ήταν ένα λυπηρό γεγονός. Σε κανέναν δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Ειδικά απέναντι στην Τουρκία και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, είναι λυπηρό να υπάρχει τέτοια λανθασμένη συμπεριφορά. Αυτό που έγινε ήταν μεγάλο λάθος. Ο υπουργός Εξωτερικών μου ζήτησε δύο φορές συγνώμη και τώρα θα μείνω σε άλλη πόλη από εκείνη που θα έμενα. Οι αρχές του αεροδρομίου ήρθαν στο ξενοδοχείο και μου ζήτησαν συγνώμη», δήλωσε εμφανώς θυμωμένος ο Αχμέτ Νταβούτογλου, προς τους Τούρκους δημοσιογράφους.

Ο Άραβας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι θα τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για το συμβάν κι έτσι το ζήτημα έληξε.
διπλωματιαLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010