Picture
Στην συγκέντρωση που έγινε στο Ξενοδοχείο Έλενα, μετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και η σύζυγος του, στηρίζοντας για μια ακόμη φορά την προσπάθεια.

Ανάμεσα στους μετέχοντες ήταν η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του συνδυασμού ¨Συνδυασμός Ισότητας στον Δήμο Ξάνθης¨ Χουσείν Αχμέτογλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και ιδρυτικό μέλος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο βοηθός μουφτή Αχμέτ Χράλογλου, ο τέως πρόεδρος του συνδυασμού ¨Συνδυασμός Ισότητας στον Δήμο Ξάνθης¨ Χασάν Μαλκότς, ο Χουσείν Μπαντάκ, ο τέως βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο αντινομάρχης και υποψήφιος σύμβουλος για την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης Τουρκές Χατζημεμίς, οι επίσης υποψήφιοι Μπουρχάν Μπαράν, Ιρφάν Χατσιγγενέ και Τζελαλετίν Ντουλγκέρ, η εκπρόσωπος του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλάχ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγγά, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο δήμαρχος Σέλερου Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, δάσκαλοι, θρησκευτικοί λειτουργοί, και πολλοί ακόμη ομογενείς που μετείχαν παρέχοντας στήριξη.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο Χουσείν Αχμέτογλου στις ομιλίες τους ανέφεραν πως λόγος για την ίδρυση των ανεξάρτητων συνδυασμών ήτανπως πλέον είχε έρθει ο καιρός να πούνε ένα στοπ στις αδικίες, και τόνισαν πως περιμένουν στις εκλογές μεγάλη στήριξη από όλους. Οι δύο πρόεδροι και οι άλλοι ομιλητές εξέφρασαν την απόλυτη πίστη τους πως αν κινηθούνε μέσα σε ενότητα, αυτό θα είναι προς όφελος της μειονότητας, και πως αν όπως και στις προηγούμενες εκλογές με το ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨ ψηφιστούνε οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί θα έρθουν οι επιτυχίες.


Οι υπόλοιποι ομιλητές, ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Σαμί Τοραμάν, ο εκπροσωπών τους θρησκευτικούς λειτουργούς Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, η εκπρόσωπος του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαιρουλάχ, ο βουλευτής Τσετίν Μάντατζη, ο τέως βουλευτής Αχμέτ Φαίκογλου και ο διευθύνων την συγκέντρωση Οζάν Αχμέτογλου, εξέφρασαν την πλήρη και διαρκή τους στήριξη στους ανεξάρτητους συνδυασμούς που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα την μειονότητας και την εκπροσωπούνε πλήρως, προκαλώντας μια ωραία ατμόσφαιρα στην αίθουσα. Μετά την συγκέντρωση όλοι έφυγαν με τη σιγουριά της επιτυχίας.
Η ωραία αυτή εικόνα στην Ξάνθη τις επόμενες μέρες θα ενδυναμωθεί και θα ομορφύνει περισσότερο με τις ανακοινώσεις των υποψηφίων.

Πολλοί αναρωτιούνται τι θα συμβεί στις επερχόμενες εκλογές στην Θράκη και τι θα "γεννήσουν" οι κάλπες. Οι τουρκόφρονες, σε επίπεδο περιφέρειας πρόκειται να υποστηρίξουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ σε επίπεδο Δήμων, θα επικεντρωθούν στην επίδειξη δύναμης, αλλά και στην δημιουργία ενός υπόβαθρου για το μέλλον. Και αυτό θα το επιτύχουν μέσα από τους ανεξάρτητους μειονοτικούς συνδυασμούς (καθαρά εθνικιστικοί τουρκόφρονες) τους οποίους θα προσπαθήσουν να εμφανίσουν ως ιδιαίτερα δυναμικούς.


Η Άγκυρα έχει αποφασίσει να παίξει "στατιστικά" και όλα δείχνουν πως εάν δεν συμβεί κάτι, θα επιτύχει στον σκοπό της. Το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ οι τουρκόφρονες θα εμφανίσουν μία στατιστική υψηλή δυναμική (ποσοστιαία και όχι αριθμητικά) την οποία είναι βέβαιο πως θα την χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης κατά της Ελλάδας στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρουμ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα θα επιχειρήσει να αναδείξει νέα πρόσωπα, που θα μπορούν να μοιράσουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Και οι συμφωνίες (κάτω από το τραπέζι) με το ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα ανοίξουν νέες "προοπτικές" στις δράσεις του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

Με κοινό αποτελούμενο από τους ίδιους ανθρώπους που θέλουν με το ζόρι να αναδειχτούν ηγέτες της μειονότητας αντιμετωπίζοντας τους ψηφοφόρους ως άβουλα όντα και όχι ενσυνείδητους πολίτες, έγινε η κοινή συνάντηση μελών των δύο ανεξάρτητων μειονοτικών συνδυασμών δήμων Κομοτηνής και Ξάνθης στο ξενοδοχείο «Έλενα» της Ξάνθης.

Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου επανέκαμψε μετά τον απρόσμενο θάνατο του πατέρα της και μπήκε ξανά στο προεκλογικό παιχνίδι. Πρώτη της κίνηση ήταν να ανοίξει το προεκλογικό της κέντρο επί της οδού Ιωαννίνων και μάλιστα απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της «τουρκικής νεολαίας». Τυχαία η επιλογή του χώρου, ίσως, αλλά το σίγουρο είναι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον οικείο και φιλικό για την ίδια και τους ανθρώπους της.
Επόμενη κίνηση η συνάντηση με το έτερο ανεξάρτητο της Ξάνθης, τον άγνωστο πολιτικά Χουσεΐν Αχμέτογλου, που αναδείχθηκε στην ηγεσία του συνδυασμού, όταν αποχώρησαν παλαιότεροι και εμπειρότεροι.


Ο πρώην υποψήφιος με τους 86 ψήφους στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές καλείται σήμερα να συγκεντρώσει ως επικεφαλής την ψήφο της μειονότητας. Στον αντίποδα η Σιμπέλ Μουσταφάογλου τακτοποιημένη χρόνια σε θέσεις που φρόντισε να της εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά έγινε ανεξάρτητη και θυμήθηκε ότι η μειονότητα αδικείται. Οι ομιλίες των δύο επικεφαλείς των συνδυασμών περιστράφηκαν γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση των ανεξάρτητων καταλόγων, ενώ σημείωσαν ότι είναι καιρός να σταματήσει η αδικία γι’ αυτό και περιμένουν μεγάλη υποστήριξη από όλους.

Η σύμπλευση στο πλευρό των συνδυασμών θα είναι προς όφελος της μειονότητας, τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ φρόντισαν να επαναφέρουν το σύνθημα «Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο κι όχι στον Γκιαούρ». Κλίμα της συνάντησης μετέφερε και ο εκδότης της εφημερίδας Θράκη στην Ξάνθη Τένης Καμαρίδης που μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87,5 και στον Δήμο Μπακιρτζάκη λέγοντας: «Υπήρξε ένας έντονος προβληματισμός, φαινόταν από τις εκφράσεις των προσώπων των ανθρώπων ότι δεν είναι τόσο άνετα τα πράγματα, δεν έχουν τόσο αέρα όπως λέει και η έκφραση. Στην Ξάνθη φαίνεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στα τοπικά συμβούλια καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από επίδοξους υποψήφιους. Κάτω υπό άλλες συνθήκες θα περίμενε κάποιος ότι η συνάντηση αυτή να τύχαινε κοσμοσυρροής, θα υπήρχαν πολλοί που θα στριμώχνονταν για να μπουν μέσα, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Άρα εκτός από προβληματισμός στα στελέχη, υπάρχει προβληματισμός και στον κόσμο και ιδιαίτερα στους μειονοτικούς ψηφοφόρους».

Στο κοινό που παρακολουθήσαν τη συνάντηση ήταν ο επίτιμος πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδυασμού Κομοτηνής και πρόεδρος του συλλόγου «Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος του κόμματος Ισότητας, Φιλίας και Ειρήνης Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο ψευτομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο βοηθός ψευτομουφτή Αχμέτ Χράλογλου, οι πρώην πρόεδροι του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού Ξάνθης Χασάν Μαλκότς και Χουσείν Μπαντάκ, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Φαίκογλου, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Καρά, ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζημεμίς, οι κατά καιρούς υποψήφιοι Μπουρχάν Μπαράν, Ιρφάν Χατζηγενές, Τζελαετίν Δουλγέρ, γενική διευθύντριας της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλά, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγά, ο υποψήφιος δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καπζά, ο δήμαρχος Σελέρου Ξάνθης Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ, εκπαιδευτικοί, ιμάμηδες. Προτάσεις για την στελέχωση του συνδυασμού έγιναν και σε γνωστά άτομα του δημοσιογραφικού χώρου που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τον Τύπο με δηλώσεις τους σε μια προσπάθεια να φανεί πόσα καρπούζια κρατά η μασχάλη τους.
ακριτες

Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010