Picture
Η προχθεσινή  αγωνιστική ημέρα στη Δ’ Εθνική αμαυρώθηκε από τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της Χωράφας, όπου διεξήχθη η αναμέτρηση του 8ου ομίλου μεταξύ του Αγίου Ιεροθέου και του Αιγάλεω, και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την προσαγωγή-ρεκόρ για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα 33 οπαδών!

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, Περιστεριώτες οπαδοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί του Ατρόμητου, ήρθαν σε σύγκρουση με οπαδούς του Αιγάλεω. Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια διήρκεσαν περίπου 30 λεπτά, με τους δράστες να χρησιμοποιούν ως όργανα πολέμου καδρόνια, ξύλα και πέτρες μεταξύ άλλων αντικειμένων.

Στη μέση (χωρικά και χρονικά) της μάχης μπήκε και διμοιρία ΜΑΤ με σκοπό την καταστολή των επεισοδίων. Οταν η κατάσταση εξομαλύνθηκε οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην προσαγωγή 33 οπαδών (!), οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών). Την υπόθεση ανέλαβε, μάλιστα, το αρμόδιο τμήμα περί αθλητικής βίας.

Ολα ξεκίνησαν στις 14.30 (δηλαδή μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνάντησης) όταν πορεία από περίπου 100 οπαδούς του Αιγάλεω την ώρα που πλησίαζαν στο γήπεδο της Χωράφας, έπεσαν στο καρτέρι που είχαν στήσει περίπου 150 άτομα. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα που κράτησαν για περίπου μία ώρα και οι οποίες άφησαν έντονα τα σημάδια τους στην ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για δεκάδες αυτοκινήτων που υπέστησαν σημαντικές ζημιές, ενώ υπήρξαν αναφορές και για μικροτραυματισμούς. Οι συμπλοκές έγιναν αντιληπτές αρχικά από ανθρώπους της ομάδας Δίας, στη συνέχεια παρενέβη και μία διμοιρία ΜΑΤ, για να γενικευθούν τα επεισόδια από και προς πάσα κατεύθυνση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την εκτόνωση της κατάστασης, ατομα της συγκεκριμένης ομάδας εισέβαλαν στην κερκίδα του γηπέδου Χωράφας, όπου εκείνη τη στιγμή η αναμέτρηση βρισκόταν στο 35', και αφού φώναξαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους και υβριστικά ενάντια στο Αιγάλεω, αποχώρησαν με τη λήξη του α' ημιχρόνου.

Ολα τα παραπάνω διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο της Χωράφας, όμως στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Αγιος Ιερόθεος - Αιγάλεω ο διαιτητής ανέγραψε πως ευρισκόμενοι έξω από το γήπεδο οπαδοί πετούσαν πέτρες στην κερκίδα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του Αιγάλεω, όπως και το ότι μια πέτρα χτύπησε και τον ίδιο.

Picture
Για την προσεχή Τετάρτη ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο της Χωράφας πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ του Αγιου Ιερόθεου και του Αιγάλεω.

Οι 33 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα, ο οποίος απηύθυνε βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου περί Αθλητικής Βίας και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι 21 εξ αυτών, που είναι ενήλικοι, θα οδηγηθούν στο Δικαστήριο την Τετάρτη, ενώ η δικάσιμος των υπόλοιπων 11 θα πραγματοποιηθεί το 2011. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι 33 συλληφθέντες είναι οπαδοί του Αιγάλεω (!), γεγονός που ασφαλώς προκαλεί εντύπωση.

Οπως ισχυρίζονται οι διοικούντες το σωματείο των δυτικών προαστίων, οι οπαδοί του Αιγάλεω έπεσαν θύματα ενέδρας των αντίστοιχων του Ατρόμητου, προσπάθησαν να προστατευτούν από τις αστυνομικές δυνάμεις και εν τέλει βρέθηκαν να είναι... συλληφθέντες.

Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του μέλους της διοικούσας επιτροπής, Γιώργου Τριδήμα, :"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που μετά από τεράστιας έκτασης επεισόδια που λαμβάνουν χώρα συχνά στο κέντρο της Αθήνας, κατάφερε να συλλάβει από 70 ανθρώπους σχεδόν τους μισούς. Οι οπαδοί του Αιγάλεω επιδίωξαν να πάνε στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους, δέχτηκαν την επίθεση από τους Περιστεριώτες και, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν την παραμικρή συμμετοχή στα επεισόδια, συνελήφθησαν".

Πλέον, η διοίκηση του ΑΟ Αιγάλεω σε συνεργασία με τη Θύρα 12 προσπαθούν να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα προστατέψουν τους οπαδούς της ομάδας των δυτικών προαστίων και το... δίκιο τους!

Picture
Την πλήρη αποποίηση ευθυνών σχετικά με τα επεισόδια μεταξύ Περιστεριωτών και Αιγαλεωτών επιχειρεί η διοίκηση του Αγιου Ιερόθεου με ανακοίνωση που εξέδωσε. Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι φίλαθλοι της ομάδας δεν αναμείχθηκαν σε καμία περίπτωση στις συμπλοκές, ενώ τονίζεται ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν είχαν σαν θύματα τους ίδιους τους κατοίκους και τους φιλάθλους του Αγιου Ιερόθεου. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το ΔΣ του Α.Ο Αγιος Ιερόθεος, κατόπιν συνεδριάσεως, δηλώνει κατηγορηματικά ότι για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο Χωράφας Αγίου Ιερόθέου πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της ομάδας μας με την ιστορική ομάδα του ΑΟ Αιγάλεω, οι φίλαθλοι της ομάδας μας δεν είχαν καμία ανάμειξη.

Επικαλούμεθα και τη μαρτυρία των αντιπάλων μας, της αστυνομίας, του παρατηρητή και του διαιτητή. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκαν ζημίες από τα επεισόδια, ανήκαν όλα σε φιλάθλους και κατοίκους της περιοχής του Αγίου Ιεροθέου".
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010