Picture
γραφει ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ

Πάμε δυνατά κι αυτή την Κυριακή.

Πάμε δυνατά σε όλη την Ελλάδα για να αναχαιτίσουμε όσο είναι δυνατόν περισσότερο τον κανιβαλισμό του κυβερνώντος κόμματος, που πρόκειται να περάσει στη δεύτερη φάση του Μνημονίου, με πολύ σκληρά μέτρα στις ΔΕΚΟ, με απολύσεις χιλιάδων ανθρώπων και με επώδυνα μέτρα στην τσέπη όλων των κατοίκων της κατεχόμενης χώρας.

Ο εποπτευόμενος από την ύπατη αρμοστεία, το ΔΝΤ και την τρόικα, πρωθυπουργός, ούτε φαίνεται να πήρε το μήνυμα των εκλογών, ούτε αισθάνεται ότι το 40% της αποχής και το 10% των λευκών και άκυρων είναι αποδοκιμασία του πολιτικού σκηνικού και των όσων βιώνει καθημερινά ο μέσος πολίτης στην Μπανανία του βαλκανικού νότου.

Αφού μπλόφαρε και εξεβίασε μέχρι την τελευταία ώρα, με το χαρτί της πολιτικής αποσταθεροποίησης και των πρόωρων εκλογών, εμφανίστηκε στο Μαξίμου και μίλησε (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε) παρακάμπτοντας την ουσία του εκλογικού αποτελέσματος και μιλώντας ακαδημαϊκά (με περιεχόμενο, θα έλεγε κανείς, προεκλογικής ομιλίας) σαν να ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο forum του Economist.

Δεν τον άγγιξε καθόλου ότι 10% των Ελλήνων που προσήλθαν στις κάλπες έριξαν λευκό και άκυρο βάζοντας, αντί του ψηφοδελτίου «μούντζες», «τρίχες από τα μαλλιά τους» για να υποδηλώσουν τις «κατσαρές τρίχες» των κυβερνητικών ελιγμών και των υποσχέσεων. Ακόμη και κρεμμύδια έριξαν στις κάλπες, για να περιγράψουν τη φτώχια που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Δεν τον άγγιξε καν το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη περιφέρεια που είναι η Αττική ο εκπρόσωπος του Μνημονίου επί των ψηφισάντων που ήταν το 42% των εγγεγραμμένων, πήρε μόνο το 24%. Μάλιστα, τα κυβερνητικά και τηλεοπτικά παπαγαλάκια υπογράμμισαν ότι, αφού το ΠΑΣΟΚ απέχει ακόμη δύο μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία κι αφού στην περιφέρεια Αττικής είναι πρώτος το Σγουρός με 24%, είναι «ικανοποιημένοι» και προχωρούν σε νέες περιπέτειες, στις επόμενες σελίδες του Μνημονίου.

Αποσιωπήθηκε πλήρως, ότι με αυτή την μπλόφα ο Πρωθυπουργός τίναξε πάλι τα spreads στον ουρανό, όπως αποσιωπάται πλήρως στην επιχείρηση ισοπέδωσης της ελληνικής οικονομίας που επιχειρεί με βάση το δόγμα του σοκ του διεθνούς νομισματικού ταμείου, ότι στην ουσία δεν υπάρχει καμία περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας. Διότι παύση πληρωμών και κατάρρευσή της ισοδυναμεί άμεσα, στο ίδιο 24ωρο, με κατάρρευση του συνόλου της ευρωζώνης, η οποία αναλογικά στις περισσότερες χώρες της έχει την ίδια εικόνα, τα ίδια χάλια με την ελληνική οικονομία.

Το μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι ότι αποσόβησε τη χρεοκοπία, ενώ στην πραγματικότητα οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι τράπεζες – δανειστές μας ούτε διανοούνται ότι μπορούν να γράψουν τέτοια επισφάλεια που θα ισοπεδώσει, όχι μόνο το ευρώ, αλλά και τις οικονομίες των πλέον ισχυρών κρατών της Ευρώπης.

Το μεγάλο παραμύθι του Παπανδρέου που εφαρμόζει τα πειράματα του ΔΝΤ στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού, διακυβεύοντας την κοινωνική συνοχή και εκχωρώντας την εθνική ανεξαρτησία, είναι ότι έχει μεταβάλει τη χώρα σε σκιάχτρο των διεθνών κερδοσκόπων, πάνω από την ευρωζώνη κι ως απειλή για την ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών της, που πρέπει να υπακούν τυφλά στα νέα μέτρα που επιβάλλονται παντού για να μην καταντήσουν σαν τους Έλληνες.

Πάμε δυνατά την Κυριακή, γιατί πρέπει να μην έχει το δικαίωμα να μιλάει για ψήφο ανοχής και τεστ αντοχής στο οποίον κράτησε και επομένως να προβάλει ως νομιμοποίηση το συνολικό αποτέλεσμά τους. Αυτή την Κυριακή πρέπει να χάσει τις περισσότερες περιφέρειες. Πρέπει να υποστεί ψυχρολουσία στην περιοχή Αττικής, στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Πελοπόννησο.

Πρέπει κάπου να τελειώσει το παραμύθι της επικείμενης πτώχευσης, της στάσης πληρωμών, την ώρα που ήδη έχουν αποφασιστεί δύο σενάρια: α) Ή να αναλάβει το χρέος η Ευρώπη, όπως θα κάνει αν χρειαστεί και στην περίπτωση άλλων χωρών που δεν προσέφυγαν όμως στο ΔΝΤ, β) ή θα πάει σε αναδιάρθρωση με περικοπές των τόκων που προσδοκούν οι διεθνείς τοκογλύφοι που και πάλι θα πάρουν πάρα πολλά, αλλά σε χρόνο λογικό κι όχι εξοντωτικό για την ελληνική κοινωνία.

Αυτές οι εκλογές έδειξαν ότι ένας ολόκληρος κόσμος είναι αηδιασμένος, απογοητευμένος, ενδεχομένως και ως ένα βαθμό ανησυχητικό, παθητικοποιημένος. Βλέπει ότι ο κ. Παπανδρέου που εξακολουθεί να συναντάται κατ’ ιδίαν με τους ντόπιους βαρόνους – νταβατζήδες, αλλά και έχει άριστες σχέσεις με τους Σόρος, και Πόλσον, ούτε μάτωσε για να αποκαλύψει τα σκάνδαλα Σημίτη, ούτε ίδρωσε για να βγάλει στον αέρα τα σκάνδαλα και τις μίζες της Siemens.

Περιορίστηκε να κατηγορεί την άλλη πλευρά και τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά αυτό σιγά-σιγά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένοχος ένοχον ου ποιεί. Ούτε είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά το ΚΚΕ διεύρυνε τόσο τα ποσοστά του και έγινε πόλος έλξεως αστών, που ήθελαν μ’ αυτό τον τρόπο να δείξουν την αντίστασή τους στο σύμφωνο κατοχής και στους διαχρονικούς δοσίλογους των Αθηνών.

Από την άλλη πλευρά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς συσπειρώνει με μεγάλη ταχύτητα τη βάση της και όσους δεν θέλουν τζάκια, βαρόνους και φθαρμένες φιγούρες στο σκηνικό της. Οι εκλογές ήταν τεστ αντοχής και για τον Αντώνη, ο οποίος έδειξε ότι κερδίζει πόντους, ανεβάζει το κόμμα, εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας για διαφορετική πολιτική σε χιλιάδες ψηφοφόρους και βρίσκεται σε σωστό μονοπάτι ανασυγκρότησης μιας κεντροδεξιάς παράταξης με διαφορετικό μείγμα πολιτικής, διαφορετική προσέγγιση των προβλημάτων και με ποιο φιλολαϊκό πρόσωπο.

Όπως κι αν έχει αυτή την Κυριακή πάμε πάλι πολύ δυνατά για να εμποδίσουμε τον Παπανδρέου και τους κανίβαλους του ΔΝΤ να εφαρμόσουν τα πλάνα του «ανόθευτου» καπιταλισμού στην πατρίδα μας.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010