Οργάνωση καταγόμενων από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στην Αυστραλία εμφανιζόταν ως ελληνική. Η αποκάλυψη έγινε από το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο που έκανε συστηματικές έρευνες για να διαπιστώσει ποιοι κρύβονται πίσω από τον πρωτοεμφανιζόμενο οργανισμό Australia-Greece Advisory Council.
Ο οργανισμός αυτός, που εμφανίζεται ως ελληνικός, εξέδωσε ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα με την οποία καλούσε την Ελλάδα "να αποδεχθεί την πραγματικότητα πως υπάρχουν άνθρωποι που λέγονται Μακεδόνες, δεν ανήκουν στο ελληνικό έθνος" και σε αντίθεση με την επίσημη άποψη "είναι οι καλύτεροι φίλοι που έχει η Ελλάδα".

Η ανακοίνωση, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε αναστάτωση και σύγχυση στην ομογένεια μιας και ο φορέας Australia-Greece Advisory Council, εμφανιζόταν για πρώτη φορά.
Το ομογενειακό Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο διαπίστωσε, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, πως πίσω από το Australia-Greece Advisory Council δεν είναι ομογενείς, όπως ισχυρίζονται, αλλά καταγόμενοι από την ΠΓΔΜ.
Αναφέρει, μάλιστα και ονομαστικά τον επικεφαλής της "νέας απόπειρας πλαστογράφησης της ελληνικής ταυτότητας".

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο περίπου δέκα άτομα από την ίδια κίνηση των καταγόμενων από την ΠΓΔΜ και κάποιοι φορώντας φανελάκια με τον ήλιο της Βεργίνας, εμφανίστηκαν σε διάλεξη που έγινε στο πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Δ. Αυσταλίας με ομιλητή τον ομογενή Μάρκους Τέμπλερ και επιχείρησαν να διανείμουν στο κοινό δελτίο τύπου του δήθεν Australia-Greece Advisory Council.

"Στόχος τους ήταν να προκληθεί πρόβλημα" υποστηρίζει το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο, το οποίο υποστηρίζει ότι "είναι ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση το γεγονός ότι ανέντιμα κάποιοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως μέλη της ομογένειας, ενώ δεν είναι, για να προωθήσουν τα πιστεύω τους".
Το Αυστραλιανό Μακεδονικό Συμβούλιο έκανε καταγγελία στην υπηρεσία auDA αναφορικά με την ηλεκτρονική σελίδα της ίδιας οργάνωσης στη διεύθυνση www.aus-greeceadvisorycouncil.org.au που παρουσιάζεται ελληνική, ενώ δεν είναι.Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010