Picture
ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΠΠΩΝ
Πρόξενος, προσκεκλημένοι εκ Τουρκίας και πολλοί ντόπιοι τουρκόφρονες γλέντησαν στη…”ΒραδιάΑλληλεγγύης” που διοργανώθηκε στο χωριό Λύκειο… 
 Μια είδηση από την ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί (20-11-2010): 

   Υπέροχη υπήρξε η πρώτη βραδιά αλληλεγγύης που οργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Λυκείου και ο αθλητικός σύλλογος Λυκείου. Στην βραδιά αυτή που εμφανίστηκε και ο Τούρκος καλλιτέχνης Σονέρ Αριτζά όλοι γλέντησαν με την καρδιά τους. Ιδιαίτερα ενθουσιάστηκαν οι νέοι.

Στην βραδιά μετείχε και ο Τουρκος καλλιτέχνης Γκιουλτεκίν, ο οποίος με τα παραδοσιακά τραγούδια των Βαλκανίων χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές στους ανθρώπους μας. Στην λαχειοφόρο αγορά που έγινε, δόθηκαν διάφορα δώρα, μεταξύ των οποίων και μία μοτοσυκλέτα.

   Στην βραδιά αλληλεγγύης μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς και η σύζυγος του Εσίν Σάρνιτς, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο ηγέτης της ¨Κοινωνικής Κίνησης¨ Σααντετίν Σακίρ Χουσείν και η ομάδα του, ο δήμαρχος του δήμου Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο τέως βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ και περίπου 750 άτομα.

    Παρουσιαστής στην βραδιά ήταν ο πρόεδρος της  G.A.T (Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών) Ιρφάν Τσακίρ. Ο δήμαρχος του δήμου Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ συνεχάρη όλους για το Μπαϊράμι και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του εκεί  σε ένα τόσο εκλεκτό περιβάλλον μαζί με τον νέο δήμαρχο. Ο Ντουντάρ είπε: ¨ Περάσατε μια όμορφη εκλογική περίοδο.

Οι εκλογές αυτές έγιναν για πρώτη φορά με τον νέο νόμο. Οι εκλογές αυτές, ιδιαίτερα στην Δυτική Θράκη οπωσδήποτε παρακολουθήθηκαν όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλου του κόσμου. Ήταν όμορφες εκλογές.

Συγχαίρω όλους τους φίλους που μετείχαν σε αυτές τις εκλογές. Σε αυτή τη διαδικασία, η ζωή και οι δημοκρατικές παραδόσεις της μειονότητας μας κέρδισαν μια δυναμική και μια εμπειρία. Μακάρι οι φίλοι που θα αναλάβουν τώρα καθήκοντα, να προσφέρουν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους δήμους που έχουν μεγαλώσει. Συγχαίρω τους εκλεγέντες φίλους και εύχομαι να τους βοηθάει ο Θεός¨.   

    Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σάρνιτς, απυηύθυνε χαιρετισμό εξ ονόματος των συναδέλφων του και τους συνεχάρη για το Μπαϊράμι.

Ο Σάρνιτς είπε : ¨Και πέρσι είχε γίνει εδώ μια εκδήλωση.Η οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων που στήνουν γέφυρες με την Τουρκία, στις Σάππες, την πιο εξαίρετη περιοχή της Δυτικής Θράκης, είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη της ενότητας και ομοψυχίας της μειονότητας.
Εάν απόψε δεν κάνατε αυτήν την εκδήλωση, εμείς δεν θα είμασταν εδώ. Φυσικά πάλι θα βλεπόμασταν, αλλά τώρα είμαστε μαζί με τον  δήμαρχο του Οσμάνγκαζί Μουσταφά Ντουντάρ, ο δήμαρχός μας Ιμπραίμ Σερίφ είναι εδώ, ο επικεφαλής της ¨Κοινωνικής Κίνησης¨ κύριος Σααντετίν είναι εδώ, ο τέως βουλευτής μας Ιλχάν Αχμέτ είναι εδώ, όλοι οι γνωστοί μας φίλοι είναι μαζί σας.
Πιστεύω ότι αυτήν τη βραδιά θα περάσουμε πολύ καλά. Ένα άλλο στοιχείο που κάνει σημαντική αυτή τη βραδιά είναι η πρόσκληση που κάνατε στον καλλιτέχνη Σονέρ Αριτζά, ο οποίος σας αγαπάει και έχει κάνει τα προβλήματα σας, προβλήματα του. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων.
Την περασμένη εβδομάδα όταν βγήκε στην τηλεόραση μίλησε επί μακρόν για εσάς. Πραγματικά είναι ένας πολύ σημαντικός καλλιτέχνης. Υπό αυτήν την έννοια επιθυμώ να προσφέρω τις ευχαριστίες μου στον σύλλογο γυναικών Λυκείου και σε όλους τους διοικούντες¨.
ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ-ΣΤΟΠLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010