Picture
WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATION
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έχουν κάθε δικαίωμα κριτικής προς τον Δρ. Ευάγγελο Κωφό καθ’ όσον θεωρούν λανθασμένο τον τρόπο σκέψεώς του και πιστεύουν πως είναι αδύνατο να λυθεί έτσι το πρόβλημα μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Οι εκτεταμένες αναγνωρίσεις του από την Ακαδημία Αθηνών, μεταξύ άλλων θεσμικών οργάνων για την πείρα του στα Βαλκάνια είναι εντυπωσιακές, αλλά άσχετες με την κριτική μας. Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι συμφωνούμε με πολλές απόψεις των κυρίων Κωφού και Κατσέτου και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους προς τις Παμμακεδονικές στο παρελθόν. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους κινδύνους των εμπολέμων του ΣΝΟΦ, καθώς και της προπαγάνδας των Σκοπίων. Ωστόσο, εκφράζουμε τη διαφορά μας πάνω στις τελευταίες απόψεις τους.

Εμείς δεν αναφερθήκαμε στον Μέγα Αλέξανδρο, κατανοώντας πλήρως ότι δεν θα κερδίσει καμιά μάχη για εμάς. Είμαστε πολύ σαφείς ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα σύγχρονα επιχειρήματα με σύγχρονα επιχειρήματα. Tο δοκίμιό μας εστιάζεται στην ματαιότητα της προτεινόμενης λύσης εκ μέρους του Δρ. Κωφού ως λύση για τη διαφωνία του ονόματος με τα Σκόπια.

Το δοκίμιο των Παμμακεδονικών Ενώσεων δεν ήταν μια προσωπική επίθεση κατά του Δρ Κωφού, αλλά ήταν ένα απαραίτητο βήμα για σαφήνεια στον ίδιο και τους συναδέλφους του. Ναι, το ύφος ήταν κάπως σκληρό και η επιστολή ήταν μακροσκελής, αλλά ο Ελληνισμός χρειάζεται απτές απαντήσεις και εξηγήσεις και όχι ανέφικτες αιθέριες θεωρίες. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν έχουμε λάβει ακόμα σαφείς απαντήσεις από κανέναν, μόνο λίγα σχόλια από μερικούς που προτιμούν να επικρίνουν από το να δώσουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα. Εάν η εργασία μας δεν περιλάμβανε έγκυρα επιχειρήματα και ήταν απλά μια αλαζονική επιστολή εις βάρος του Δρ Κωφού, τότε θα δεχόμασταν κάθε κριτική.

Ωστόσο, όποιος απορρίπτει επιπόλαια τις ανησυχίες των Παμμακεδονικών Ενώσεων (που είναι και οι ανησυχίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων), με φοβικά μηνύματα Κασσάνδρας, εάν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει τυφλά τις συμβουλές του Δρ. Κωφού, και όποιος πιστεύει ότι η εργασία είναι μια εκστρατεία λασπολογίας, θα πρέπει ίσως να ξαναδιαβάσει την επιστολή. Έχουμε κάθε δικαίωμα, όπως άλλωστε και κάθε πολίτης της Ελλάδα και της Διασποράς να διεξάγουμε μια επιστημονική και πολιτισμένη συζήτηση με αυτούς που θα ήθελαν να αποφασίσουν για το μέλλον μας χωρίς να ρωτήσουν τον Ελληνικό λαό.

Οι ερωτήσεις μας είναι καθαρότατες. Τις επισημαίνουμε πάλι πιο λακωνικά γι αυτούς που δεν θέλουν να διαβάσουν ολόκληρη την επιστολή:

1) Είναι ο Δρ. Κωφός και το ΕΛΙΑΜΕΠ έτοιμοι να προσφέρουν γραμματικούς κανόνες για όλες τις γλώσσες του κόσμου;
2) Πώς θα εξασφαλίσουν ότι τα Σκόπια θα τιμήσουν αυτούς τους νέους κανόνες;
3) Πώς θα εξασφαλίσουν ότι μη Σλαβικές γλώσσες θα δεχθούν αμετάφραστους Σλαβικούς όρους παραμερίζοντας τους δικούς τους γραμματικούς κανόνες;
4) Γιατί ο Δρ. Κωφός προσπαθεί να κατευνάσει ένα υπερεθνικιστικό ξένο στοιχείο που απεχθάνεται τον Ελληνισμό;

5) Με όλο τον σεβασμό προς τις ακαδημαϊκές αναγνωρίσεις του, γιατί υπονοεί ότι το σημερινό
πρόβλημα είναι σχετικό με το "Μακεδονικό Πρόβλημα" πάνω από 150 χρόνια πριν;

6) Ποιος κατέχει την αυτόχθονα Μακεδονική ταυτότητα και, επομένως, ποιων δικαιώματα παραβιάστηκαν από τους Σλάβους της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όταν αποφάσισαν πως είναι «Μακεδόνες»; Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν είναι ένα ιερό δικαίωμα, όταν το δικαίωμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δικαιώματα άλλων, ιδιαίτερα όταν οι άλλοι είχαν αυτό το δικαίωμα πολύ πιο πριν.

7) Τι θα απογίνει με τον όρο Macedonia/Macedonian ο οποίος χρησιμοποιείται στην Αγγλική για τόσους αιώνες;

Όσο για τα σχόλια του Δρ Κατσέτου, πιστεύουμε ότι έχουμε απαντήσει με τις δηλώσεις μας πιο πάνω.

Το κατρακύλισμα που πήρε το θέμα του ονόματος δεν είναι μόνον εξ αιτίας των πολιτικών και των συμφερόντων τους. Οι πολιτικοί και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται κάτω από την επιρροή του ΕΛΙΑΜΕΠ. Όταν η πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε γνωστό μας σύλλογο στην Έδεσσα και της έθεσαν το ερώτημα περί παραγώγων του ονόματος, απάντησε πως θα είναι Μακεντόντσι και Μακεντόσκι. Αλλά κοιτάξτε πού στηρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών: Για ένα ίδρυμα το οποίο είναι ταγμένο στην προάσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων, η κυρία Τριανταφυλλίδου, Ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ 

http://www.eliamep.gr/old-site/eliame-old/eliamep/www.eliamep.gr/eliamep/content/home/about_eliamep/eliamep_team/el/index.html

σε περίληψη μελέτης της αναφέρεται και υπονοεί πως η Ελλάδα έκανε εθνοκάθαρση, δηλαδή αυτά που προωθούν και οι Σκοπιανοί:

http://www.socresonline.org.uk/2/1/7.html

 … στα Βαλκάνια, όπου τα έθνη γίνονται αντιληπτά με εθνικούς όρους, τα κράτη που σχηματίστηκαν κατόπιν της πτώσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έπασχαν από μεγάλες παραισθήσεις, δηλαδή ότι αντιπροσώπευαν εθνικά ομοιογενείς κοινωνίες... Οι μειονότητες δοκιμάστηκαν με πάμπολλα μέτρα καταπιέσεων που ποικίλλουν από την καταστολή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ακραίες καταστάσεις όπως συλλογική αποβολή και εθνοκάθαρση.Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε μελέτη της προαναφερθείσας ερευνήτριας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπιεζόμενη "Macedonian Minority" των 200.000 ατόμων. Τα Ίμια αναφέρονται από την ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ ως Ίμια/Καρντάκ καθώς δεν φαίνεται να τα αναγνωρίζει ως μέρος της Ελλάδας.

 http://web.archive.org/web/20040321035527/http://www.eumc.eu.int/eumc/material/pub/media_report/MR-CH4-4-Greece.pdf

 Σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σημερινοί, οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και μεταξύ πολλών άλλων κινδύνων, ο εχθρός, κρυμμένος κάτω από τη μάσκα ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και καμουφλαρισμένος κάτω από δήθεν «ειρηνοποιούς» σκοπούς ορισμένων δήθεν μελετητών, προσπαθεί να μπει από την κερκόπορτα, προσπαθώντας να μας καταστήσουν πιο ευάλωτους, πιο χειραγωγήσιμους για κάποιους. Κυρίες και κύριοι, ήρθε πλέον ο καιρός να αγωνιστούμε για την πατρίδα!!

Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου


εδώ η επιστολή του Δρ. ΚατσέτουLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010