Picture
(Τα όσα ακολουθούν είναι ένα συμπίλημα δεδομένων και εκτιμήσεων, οι οποίες πλέον εκπέμπονται από επίσημες πηγές ισχυρού ελληνικού οικονομικού κύρους...)

Να λάβουμε υπόψη ότι, από 01-01-2011, συναλλαγές με μετρητά θα επιτρέπονται μόνο μέχρι του ποσού των €1500.

Άρα όλοι μάλλον θα υποχρεωθούν να αδειάσουν θυρίδες κλπ. και να τα ξανακάνουν κατάθεση, οπότε με τους καταθέτες δεμένους και το τραπεζικό σύστημα συγχωνευμένο σε τρεις τράπεζες, εξών η μια κρατική, πάνε πλέον ελέυθερα γραμμή για "ελεγχόμενη" πτώχευση κατά τον Μάιο του 2011, όπως το υπολογίζουν και οι διεθνείς σχολιαστές.

Έτσι το κράτος και η δοτή μας κυβέρνηση ΔΝΤ πληρώνει τους γκάγκστερ-διεθνείς-τραπεζίτες-αφεντικά της, κλείνει μερικές από τις τρύπες του δανείου, στο οποίο μας έσυρε με σκοπό την πτώχευσή μας - και άρα και τον ολοκληρωτικό έλεγχο της χώρας - και κλείνει το πρώτο μέρος του συμφωνημένου συμβολαίου της με τους γκάγκστερ.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ουδείς να πάρει τα χρήματά του από τις θυρίδες ή όπου αλλού τα έχει εκτός τραπεζών και να τα ξαναβάλει σε καταθέσεις. Φυσικά, όποιος ακόμα τα έχει σε τράπεζες, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τα σηκώσει άμεσα.

Μετά την πτώχευση, και σίγουρα μετά την 01/01/2011, όλος ο κόσμος που συναλλάσσεται θα πρέπει μεταξύ μας, ένας προς έναν, να κάνουμε τοπικές χωροχρονικές συννενοήσεις πληρωμών, face-to-face, πράγμα ευκολότατο, και σε τμήματα των 1499 ευρώ, εάν το ποσό είναι μεγάλο.

Καμμία συναλλαγή με τράπεζες, παρά μόνο για την πληρωμή των πιστωτικών καρτών που θα χρησιμοποιούμε, και μόνο για απλές αγορές σε μικροποσά και ποτέ ανά μήνα πάνω από 1500 ευρώ χρεώσεις στην κάρτα μας συνολικά, μαζί με ό,τι πληρώνουμε ανά μήνα μέσω πιστωτικών καρτών σε υπηρεσίες, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, κινητά κ.λπ.

Θα έλεγα και όσες από αυτές μπορούν να γίνονται με κατάθεση μετρητών, όταν έρχεται ο λογαριασμός και τώρα τις πληρώνουν κάποιοι μέσω αυτόματων χρεώσεων σε κάποια πιστωτική κάρτα, να το καταργήσουν άμεσα.

Σε πληρωμές μεγάλων ποσών για προϊόντα ή υπηρεσίες θα κόβονται φυσικά κανονικά τα τιμολόγια ή οι αποδείξεις και θα αποδίδεται-πληρώνεται κανονικά ο ΦΠΑ, αλλά απλά η πληρώμη ενός ποσού, ας πούμε 16000 ευρώ, θα γίνεται τμηματικά μετά από συμφωνία.

Ως γνωστόν, επίσης, άπαντες, και ειδικά οι επιχειρήσεις δικαιούνται να έχουν χρηματοκιβώτια και όσο ρευστό θέλουν παρά πόδας, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, πέραν του πόθεν έσχες που είναι λογικό. Ουδείς υποχρεώνει κανένα να έχει τα χρήματά του σε λογαριασμούς τραπεζών.

Οι μεγάλοι κεφαλαιούχοι, λοιπόν, οι οποίοι κινούν την αγορά, ωσαύτως και αυτούς όπως και όλους εμάς, τους ξεσκίζουν οι ΕΥΡΩ-τράπεζες και με την πτώχευση θα τους καταστρέψουν ολοκληρωτικά.

Θα πρέπει, λοιπόν, άμεσα να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε παραρτήματα Ρωσικών, Κινέζικων, ή Αραβικών τραπεζών, απ' όπου και θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους, εάν θέλουν, απ' ευθείας.

Στην αντίθετη περίπτωση, μετά την πτώχευση, η αγορά - και εμείς κατ' επέκταση - θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.
του Ιωάννη Πηλιούνη
από το περιοδικό
HELeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010