Ο Γιάννης Μώραλης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, μιλώντας στη συνδρομητική τηλεόραση, για όσα έγιναν το Σάββατο (27/11) στο ΟΑΚΑ. Ο Δ' Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, προσέβαλε με τη συμπεριφορά του την πειραϊκή ομάδα και επισήμανε πως υπάρχει ταύτιση απόψεων ανάμεσα στην Ένωση και τον Παναθηναϊκό.
Picture
Ο Γιάννης Μώραλης σχολίασε αρχικά:
"Από πλευράς μας, το νούμερο ένα θέμα στο οποίο στεκόμαστε, έχει να κάνει με την φιλοξενία της ΑΕΚ και το δεύτερο έχει να κάνει με τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο κύριος Αδαμίδης. Θέλω να θυμίσω και να τονίσω σε όλους, ότι εμείς σαν Ολυμπιακός σεβόμαστε την ΑΕΚ. Εμείς πήγαμε στο ΟΑΚΑ με σκοπό να παίξουμε την μπάλα μας και πιστεύαμε πως θα καταφέρουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, άσχετο αν δεν πετύχαμε δυστυχώς τον στόχο μας. Επίσης, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δηλώσεις για λογαριασμό της ομάδας μας έκανε και ο κύριος Κομινάκης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την νίκη που πήρε, δίχως να γίνει προκλητικός. Θα θελα να σχολιάσω επίσης πως η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια το ματς.

Προσωπικά, μάλιστα, έκανα δηλώσεις όταν τελείωσε το ματς και αναφέρθηκα καθαρά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι του παιχνιδιού, δίχως να σταθώ στα υπόλοιπα παρατράγουδα που συνέβησαν, από πλευράς πως σκοπός μας είναι να μην δημιουργούμε εντάσεις. Αντιθέτως, όμως, στη συνέχεια, ακούσαμε έκπληκτοι, τις δηλώσεις του κύριου Αδαμίδη, ο οποίος αντί να συγχαρεί την ομάδα του και τον κόσμο του, μίλησε ειρωνικά και έκανε λόγο για... έγκλημα κατά της Ελλάδας, στεκόμενος στις καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής του αγώνα. Ήταν, λοιπόν, ξεκάθαρη αναφορά σε δήλωση του κυρίου
Μαρινάκη, σε αγώνα, μάλιστα, που δεν αγωνιζόταν η ΑΕΚ. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε να απαντήσουμε στην ειρωνεία του κύριου Αδαμίδη. Ήταν εντελώς άστοχη τόσο η δήλωση του, όσο και η ενέργεια του, το να στραφεί, δηλαδή, κατά του κύριου Μαρινάκη".

"Ο Αδαμίδης μίλησε προσβλητικά"

Όσον αφορά για την φιλοξενία που δέχτηκε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, ο Δ' αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, δήλωσε: "Τέτοια πράγματα στο ΟΑΚΑ, είχαμε χρόνια να δούμε. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, μπήκαν αρκετοί οπαδοί στο γήπεδο, οι οποίοι, μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να φτύσουν τον Πάντελιτς και ευτυχώς πριν συμβούν χειρότερα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκαν κάποιοι άνθρωποι όπου τον προστάτεψαν και τον πήγαν στα αποδυτήρια. Θα ήθελα επίσης να σχολιάσω πως δεν γνωρίζω τι ήταν όλοι αυτοί οι άγνωστοι που έκατσαν στους χώρους των αποδυτηρίων στο ΟΑΚΑ.

Ο κύριος Αδαμίδης, μάλιστα, όταν τελείωσε ο αγώνας, μίλησε με ιδιαίτερα προσβλητικές -προκλητικές- εκφράσεις που δεν μπορούμε να αναφέρουμε στην κάμερα και έλεγε τι έκανε και τι θα κάνει τα επόμενα χρόνια ενδεχομένως στην ομάδα του Ολυμπιακού. Γίναμε θεατές της σκηνής, να βλέπουμε να απωθούν με βίαιο τρόπο τον κύριο Μητρόπουλο στο ημίχρονο, δίχως ίχνος σεβασμού προς το προσωπό του από τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Θα ήθελα να τονίσω πως δεν υπήρχε κάποια φάση στο πρώτο ημίχρονο ώστε να διαμαρτυρηθεί ο κύριος Δημητριάδης, ο οποίος έδειχνε εξοργισμένος κατά την διάρκεια που κατευθυνόταν στα αποδυτήρια. Είδαμε, επίσης, δημοσιογράφους σε έξαλλη κατάσταση, με προκλητικό τρόπο, να πετούν καρέκλες στα θεωρία και να κινδυνεύουν άνθρωποι του Ολυμπιακού να τραυματιστούν και συγκεκριμένα η μεταφράστρια της ομάδας μας, καθώς η καρέκλα λίγο έλειψε να την χτυπήσει στο κεφάλι.


Ας μην ξεχνάμε πως φιλοξενηθήκαμε από τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο πριν από λίγες εβδομάδες και δημόσια τον ευχαριστήσαμε για την ωραία φιλοξενία και εγγυηθήκαμε για ανάλογη φιλοξενία στη ρεβάνς που θα γίνει στον επόμενο γύρο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Τα παρατράγουδα που συνέβησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι να τα καταγράψουν, για να καταλάβετε απόλυτα τι συνέβη. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν εκεί.

"Υπάρχει ταύτιση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό"

Για τις προκλητικές δηλώσεις του Αδαμίδη, ο Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: "Είναι γεγονός πως ο ίδιος ο κύριος Αδαμίδης είχε σχολιάσει στο παρελθόν ότι προσωπικά εκείνος δεν έχει κάτι με τον κύριο Μαρινάκη, αλλά έχει πει, όμως, ότι δέχεται επιθέσεις από τον κύριο Μαρινάκη. Να μας πει, λοιπόν και εμάς, τότε, πότε του επιτέθηκε ο κύριος Μαρινάκης στο παρελθόν;

Είναι φανερό πως υπάρχει μία ταύτιση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που μπορεί, όμως, να είναι και τυχαία. Δεν ξέρω σίγουρα, αλλά έτσι δείχνει η κατάσταση. Όταν ο κύριος Αδαμίδης με επιστολή του εγκαλεί τον κύριο Μαρινάκη γιατί κατέβηκε στα αποδυτήρια στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το ίδιο γίνεται και από τον Παναθηναϊκό.

Η επιστολή δημοσιοποιείται, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους. Ας μην ξεχνάμε πως εγκαλεί, επίσης, τον κύριο Μαρινάκη ότι και καλά εξάπτει τα πνεύματα και δηλώνει ο ίδιος με σχόλια του, ότι το ποδόσφαιρο τελεί υπό διάλυση. Παρατηρούμε πως υπάρχει το τελευταίο διάστημα μία διαρκής ενασχόληση του κύριου Αδαμίδη με τον κύριο Μαρινάκη.


Δεν μπορεί, όμως, να φταίει ο κύριος Μαρινάκης για την κατάσταση που επικρτατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ηγείται του Ολυμπιακού τους τελευταίους 4 μήνες. Από πλευράς του ο κύριος Μαρινάκης προσπαθεί σε αυτούς τους μήνες να δώσει μία λύση στο αδιέξοδο και βλέπουμε από τις υπόλοιπες ομάδες μία ομοψυχία. Ο κύριος Αδαμίδης, όμως, εγκαλεί συνέχεια τον κύριο Μαρινάκη. Να ξεκαθαριστεί πως αρμόδιος να κρίνει δεν είναι ο κύριος Αδαμίδης".

"Στην Ουγκάντα όταν πέφτει καπνογόνο, δεν συνεχίζεται το ματς"

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη συνέχεια, τόνισε: "Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους φιλάθλους της ΑΕΚ, αλλά αντιθέτως έχουμε πρόβλημα με ορισμένους ανεγκέφαλους οπαδούς οι οποίοι παράνομα μπούκαραν στο γήπεδο αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω πως ο κύριος Αδαμίδης δήλωσε πως πριν ξεκινήσει το ματς, με συνάντησε και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Να αποκαλύψω, λοιπόν, πως δεν με συνάντησε ποτέ ο κύριος Αδαμίδης και όπως καταλαβαίνετε, δεν μου ευχήθηκε ποτέ καλή επιτυχία. Αντιθέτως, εγώ προσωπικά τον φώναξα και του μίλησα. Προσωπικά, είμαι 17 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και σπάνια έχω δει τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά στα αποδυτήρια ομάδας.

Όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει ομάδα να παραπονεθεί για την εξαιρετική φιλοξενία που έχει δεχτεί στο ‘‘Γεώργιος Καραϊσκάκης’’. Όποια αντιπαλότητα και να υπάρχει ανάμεσα στους συλλόγους, πρέπει να σεβόμαστε τόσο τον νικητή, όσο και τον ηττημένο.


Στον Ολυμπιακό έχουμε μάθει και όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε να φερόμαστε ανάλογα, να φερόμαστε σωστά και με σεβασμό στον αντίπαλο. Ήταν μία συνέχεια πολλαπλών δηλώσεων του κύριου Αδαμίδη και δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον Ολυμπιακό. Ούτε στην Ουγκάντα, ούτε στο Ιράκ, όταν πέφτει ένα καπνογόνο, το ματς διακόπτεται, δεν συνεχίζεται.

Δεν γίνεται ένας που βγαίνει νικητής, να ειρωνεύεται τον χαμένο. Άλλωστε η συγκεκριμένη δήλωση, δεν αφορούσε ούτε την ΑΕΚ ούτε και τον κύριο Αδαμίδη. Από πλευρά μας, δεν επιθυμούμε δημόσιες αντιπαραθέσεις".

"Ο Μαρινάκης είναι ευθύς και στον Αδαμίδη μιλά πρόσωπο με πρόσωπο"

Ο Γιάννης Μώραλης κατέληξε στις δηλώσεις του: "Ο κύριος Μαρινάκης δεν έχει κάνει καμία δήλωση. Όταν είχε μιλήσει για τον Κουκουλάκη, ήταν μία δήλωση ως πρόεδρος της Super League. Όμως βλέπουμε μια διαφορετική συμπεριφορά από τον κ. Αδαμίδη, που ασχολείται με τον κ. Μαρινάκη.

Φέρνουμε το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω σε συνθήκες επαρχιακών γηπέδων. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά στον Ολυμπιακό και στη Super League. Υπάρχει επικοινωνιακή προσπάθεια, να βγουν προς τα έξω κάποια πράγματα. Άλλα δίνονται στη δημοσιότητα και άλλα διαρρέονται.

Ο κ. Μαρινάκης είναι πάντα ευθύς και πάντα στον κ. Αδαμίδη μιλά πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν δημοσιοποιούνται όλα κατ’ ανάγκη. Στη χθεσινή μέρα δίκαια νικήθηκε ο Ολυμπιακός, όμως στο πλαίσιο της φιλοξενίας και τις δηλώσεις του κ. Αδαμίδη έχουμε δίκιο. Δεν εξάπτουμε τα πνεύματα.

Ακόμη μία ταύτιση ήταν και χθες με το ‘‘έγκλημα κατά της Ελλάδας’’ που είπε ο κ. Αδαμίδης και επίσημους κύκλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διαρρέει τα ίδια λέγοντας ότι έπρεπε να κρατηθούν καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν πολλαπλές ενέργειες και δηλώσεις. Το θέμα πρέπει να λήξει".
RED PLANETLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010