Picture
Ανακοίνωση της δημοτικής Κίνησης
Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι


Με μια δήλωση συμψηφισμού που κατέθεσε στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Περιστερίου, η ΠΑΕ Ατρόμητος αξιώνει το ποσό των 220 χιλιάδων ευρώ τα οποία, όπως υποστηρίζει, δαπάνησε για εργασίες στο δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Θεωρούμε την αξίωση της ΠΑΕ Ατρόμητος προκλητική καταρχήν δεδομένων των οικονομικών συνθηκών και των περικοπών των κοινωνικών δαπανών που υφίσταται ολόκληρη η κοινωνία και αντικατοπτρίζεται και στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Είναι όμως εξίσου προκλητική διότι

1. Η ΠΑΕ Ατρόμητος απολαμβάνει τα προνόμια μιας πολύχρονης και κυριολεκτικά αποικιοκρατικής σύμβασης παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου από την διοίκηση του Δήμου. Αυτή τη σύμβαση προβλέπει εξευτελιστικά αντίτιμα για την ενοικίαση των βασικών και των βοηθητικών χώρων του γηπέδου, εντελώς αναντίστοιχα των εσόδων που αποκομίζει η ΠΑΕ από την εμπορική τους εκμετάλλευση, από τον ΟΠΑΠ, τους χορηγούς και εις βάρος των υπολοίπων αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Ενδεικτικά, για τη μπουτίκ υπάρχει 5ετές ενοίκιο 500 ευρώ, για το καφέ και για το κυλικείο επίσης πενταετές ενοίκιο 500 ευρώ, ενώ για το ίδιο το γήπεδο το αντίτιμο είναι 20 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Δηλαδή όσο πληρώνουν δυο εργατικές οικογένειες για το δάνειο του σπιτιού τους στον ΟΕΚ!

Επίσης στη σύμβαση προβλέπεται ρητά ότι η αθλητική ιδιωτική επιχείρηση (ΠΑΕ) αναλαμβάνει πλήρως τα έξοδα συντήρησης, φύλαξης, καθαρισμού της εγκατάστασης, το ηλεκτρικό, το νερό και τα καύσιμα θέρμανσης.

Ως εκ τούτου καμιά εργασία, από αυτές που υποχρεώνεται να κάνει η ΠΑΕ από την Σούπερ Λιγκ, δηλαδή τον συνεταιρισμό των ιδιοκτητών των ΠΑΕ, για τη συμμετοχή της στο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, τέτοιες όπως δαπάνες για τα καθίσματα, τα αποδυτήρια, τα χωρίσματα για τους οπαδούς, τα γραφεία των διαιτητών και του προπονητή και οι αίθουσες συνεντεύξεων, δεν νοείται να αποτελούν οικονομική υποχρέωση του Δήμου Περιστερίου και του δημοτικού προϋπολογισμού.

2. Από την άλλη πλευρά, εδώ και χρόνια η δημοτική αρχή της πόλης έχει αδιαφορήσει για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων του δήμου που απορρέουν από την παραπάνω σύμβαση. Εδώ και χρόνια η ΠΑΕ δεν καταβάλει όσα υποχρεούται από τις ακαθάριστες εισπράξεις των αγώνων (15%), από τα διαφημιστικά δικαιώματα (5-10%) κ.λπ. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα κι από τους ετήσιους προϋπολογισμούς του ΑΟΔΗΠ και τα έσοδα που βεβαιώνονται κάθε χρόνο. Οι αντίστοιχοι κωδικοί των τελευταίων ετών είναι ένα τεράστιο μηδενικό. Αυτό κι αν είναι πρόκληση!

Από τα παραπάνω συμπεραίνει κανείς ότι εφαρμόζεται η παροιμία «εκεί που μας χρωστούσαν ζητάνε και το βόδι».

Καλούμε την δημοτική αρχή να διακόψει την μικροπολιτική πελατειακή σχέση της με την ΠΑΕ, οι εκλογές πέρασαν. Έχει τη βούληση να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου, να δουλέψει για την ισότιμη και ορθολογική ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στο Περιστέρι κι όχι να γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης του επαγγελματικού αθλητισμού;

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου να φέρει στο δημοτικό Συμβούλιο τη σύμβαση μίσθωσης του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ, καθώς επίσης και την σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπιακής εγκατάστασης Μαζαράκη, εάν φυσικά η τελευταία υπάρχει!Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010