ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Για να μην "λερώσουμε" τον ιστοχώρο μας,  με σεξουαλικές διαστροφές και βλαστήμιες εναντίον του Ιησού Χριστού και της Παναγίας που βάζει ο συγγραφέας στα στόματα των ανθρώπων που πολέμησαν ενάντια στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο δεν παραθέτουμε  αποσπάσματα απο το βιβλίο.

Πάντως οι ροδίτισσες και οι  ροδίτες οι οποίοι έχουν ήρωες που πολέμησαν στην Κύπρο όπως ο Βασίλης ο Καλαθενός απο την Λάρδο (παρακάτω παραθέτουμε το απονομητήριο μετάλλιο εξαιρέτων πράξεων) ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΕΝΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ, ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ ΤΟ 1974 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.


Αν κάποιος έχει να πει κάτι επι του θέματος ας γράψει ένα ιστορικό βιβλίο και να παραθέσει μαρτυρίες και ντοκουμέντα.  Διαφορετικά ας σιωπήσει. Και αλήθεια δεν λέει, και κάνει κακό στην χώρα μας.

Παρακάτω παραθέτουμε και την απάντση του συλλόγου βετεράνων, του συλλόγου αγωνιστών κύπρου, και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 197421 ΕΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ

 15 - 8 – 1974

 ΜΕΤΑΒΟΛΑΙ ΟΠΛΙΤΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΗΘΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

 Τον Δεκανέα ΚΑΛΑΘΕΝΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ


Π ρ ο τ ε ί ν ω

 
δι΄ απονομήνΜεταλλίου Εξαιρέτων Πράξεων

 
διότι , Αρχηγός Πληρώματος M/H τυγχάνων, κατά τας μάχας παρά τω

ΚΑΊ΄ΜΑΚΛΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ επεδείξατο εξαιρετικόν θάρρος,

τόλμην και ευψυχίαν, εκθέσας πολλάκις τον εαυτόν του εις κίνδυνον,

τραυματισθείς εν τέλει εις τον αριστερόν ώμον.

Ο Διοικητής
Περικλής Κορκότζελος

 


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ :

Α. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974,

Β. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 ΚΑΙ

Γ. ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974,

παρευρέθηκαν, μαζί με εκπροσώπους άλλων Συλλόγων, στη «Στοά του Βιβλίου» την 19.11.2009, όπου το “Σπίτι της Κύπρου” και οι εκδόσεις “Μεταίχμιο” παρουσίαζαν το βιβλίο “Κόκκινο στην Πράσινη Γραμμή” του Β. Γκουρογιάννη.

Ο “συγγραφέας”, μέσω του βιβλίου του, με ύπουλο και δόλιο τρόπο υβρίζει, προσβάλλει και κατασυκοφαντεί τους Έλληνες στρατιώτες, που πολέμησαν το 1974 εναντίον του βάρβαρου τούρκου εισβολέα και κατακτητή υπερασπιζόμενοι με τη ζωή τους την Τιμή και τηνΕλευθερία της Κύπρου, γράφοντας ότι ήταν «ντουμάνι στην πρέζα, στα χάπια και στα ναρκωτικά», ότι βίαζαν τουρκάλες, έκαναν σφαγές αμάχων τουρκοκύπριων κατά εκατοντάδες, ότι «ήταν δειλοί και φοβισμένοι στον πόλεμο» αλλά ταυτόχρονα ήταν και «εγκληματίες πολέμου» και πολλά άλλα που εξισώνουν τον θύτη με το θύμα. Το βιβλίο αυτό το υποδέχθηκαν πανηγυρίζοντας οι τούρκοι και οι εφημερίδες τους γράφουν ότι ο Β. Γκουρογιάννης αποκαλύπτει στο βιβλίο του με στοιχεία και αποδείξεις ότι οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι άρχισαν χειρών αδίκων βιάζοντας τουρκάλες και σκοτώνοντας τουρκοκύπριους και ανάγκασαν!!! την τουρκία να επέμβει στην Κύπρο το 1974 για να σώσει!!! τους τουρκοκύπριους.

Τόσο οι Σύλλογοί μας, όσο και άλλοι Σύλλογοι και διάφοροι φορείς, αφού προηγουμένως διαμαρτυρήθηκαν εγγράφως προς την Κυπριακή Πρεσβεία, παρέστησαν στη Στοά του Βιβλίου για να καταγγείλουν δημόσια ότι η Κυπριακή Πρεσβεία, δηλ. η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία, επιβραβεύει το βιβλίο αυτό διά της συμμετοχής της στην παρουσίασή του, αποδεχόμενη ουσιαστικά το περιεχόμενό του και κατ΄αυτόν τον τρόπο οπλίζει την προπαγάνδα της τουρκικής διπλωματίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου.

Αναφορικά με την εκδήλωση τονίζουμε ιδιαίτερα τα εξής:

1ον: Την ανταπόκριση του Πρέσβεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ στις εκκλήσεις διαμαρτυρίας, που επισφραγίσθηκε έντονα διά της λαμπρής ΑΠΟΥΣΙΑΣ του.

2ον: Τη λαμπρή παρουσία πλήθους Κυπρίων φοιτητών του Συλλόγου ΔΡΑΣΙΣ – ΚΕΣ, οι οποίοι με υποδειγματικό τρόπο ενίσχυσαν τον καταγγελτικό μας λόγο, αντιμετωπίζοντας με αξιοπρέπεια και αξιοθαύμαστο θάρρος, παρρησία και ήθος, τους πάσης φύσεως υποστηρικτές του Β. Γκουρογιάννη. Με μεγάλη ικανοποίηση τους συγχαίρουμε και επισημαίνουμε την εντυπωσιακή ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν αυτοί οι φοιτητές, όταν μια ομάδα “κουκουλοφόρων” εισέβαλε στον χώρο σκίζοντας και ποδοπατώντας ένα αντίτυπο του παρουσιαζόμενου βιβλίου, πράξη την οποία χωρίς περιστροφές ΑΜΕΣΩΣ ΟΛΟΙ καταδικάσαμε έντονα.

3ον: Την αδικαιολόγητη εμπάθεια που εκδήλωσαν εναντίον μας οι υποστηρικτές του Β. Γκουρογιάννη, με ύβρεις, προπηλακισμούς και χαρακτηρισμούς που μόνο τους ίδιους χαρακτηρίζουν.

4ον: Την άγνοια των παρουσιαστών του βιβλίου για το περιεχόμενό του και την προσπάθειά τους να μας εμποδίσουν να μιλήσουμε και να μας φιμώσουν, οι οποίοι (βλ. Καθηγητή κ. Γιώργο Γιατρομανωλάκη) κατά την αντιπαράθεση στοιχείων και τεκμηρίων εκ μέρους μας, αναγκάσθηκαν να σιωπήσουν και προκειμένου να μην ομολογήσουν δημόσια τα ψέματα του “συγγραφέα”, επέλεξαν τη φυγή και τη ματαίωση της παρουσίασης του βιβλίου.

Όλους αυτούς βέβαια, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα ο ίδιος ο Β. Γκουρογιάννης, ο οποίος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» (28.11.2009), δηλώνει χωρίς ντροπή ότι στο βιβλίο του αυτό γράφει ΨΕΜΑΤΑ για τον Ελληνικό Στρατό που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, ισχυριζόμενος ότι τότε που το έγραψε δεν είχε καλή πληροφόρηση για τα όσα συνέβαιναν στην Κύπρο και ότι αν ήξερε, δεν θα τα έγραφε.

Επειδή με όλα αυτά τα αντιφατικά που λέει στις συνεντεύξεις του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,δηλώνει ότι το βιβλίο του είναι ιστορικόντοκουμέντο και όχι μυθιστόρημα, καλούμε τον Β. Γκουρογιάννη να αφαιρέσει τη μάσκα του “μυθιστορήματος” και να αποδείξει με στοιχεία τα γραφόμενά του.

Επειδή όμως αντιλαμβανόμαστε απολύτως ότι φοβάται και δεν τολμάει να αντιμετωπίσει την αλήθεια, τον καλούμε να ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΑ το υβριστικό, συκοφαντικό και επικίνδυνα ανθελληνικό βιβλίο του.

ΑΘΗΝΑ, 2α ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

Οι Πρόεδροι

Α. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΡΟΥΠΗ Β. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΖΑΠΗΣ Γ. ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010