Picture
_Δεν φέρει οπλισμό το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στο οποίο εκδηλώθηκε σήμερα πυρκαγιά, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Το υποβρύχιο βρίσκονταν για επισκευές στο λιμάνι Μούρμανσκ στα βόρεια της χώρας και όπως ανέφεραν οι Αρχές, πέτυχαν να κλείσουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα.

Καπνοί υψώνονται από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο, όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ru-RTR

Το πυρηνικό υποβρύχιο φέρει το όνομα « Γεκατερίνμπουργκ» και βρισκόταν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του λιμανιού Μούρμανσκ για επισκευές όταν ξέσπασε πυρκαγιά. Οι φλόγες άρχισαν από τις σκαλωσιές που βρίσκονταν γύρω από το κύτος του, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε.

Οι αρχές της Ρωσίας έκλεισαν τον πυρηνικό αντιδραστήρα του υποβρυχίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι ρωσικές αρχές επισημαίνουν ότι το υποβρύχιο δεν έφερε οπλισμό.

Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στην Σεβερομόρσκ, μία πόλη στην οποία δεν έχουν πρόσβαση παρά μόνο όσοι έχουν ειδική άδεια. Το λιμάνι της είναι μία από τις σημαντικότερες βάσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.




Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010