Picture
«Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ μιας Μυστικής Υπηρεσίας μπορεί να επισκέπτεται επισήμως μία άλλη χώρα και να συναντάται με τον πρωθυπουργό της χώρας αυτής … Παραδείγματος χάρη οι επικεφαλής της CΙΑ ήλθαν επανειλημμένα στη χώρα μας και συναντήθηκαν με τους υπουργούς μας και τους πρωθυπουργούς μας.

Όμως εγώ μέχρι σήμερα δεν άκουσα ποτέ ένας πρωθυπουργός να συναντάται με τον επικεφαλής Μυστικής Υπηρεσίας μιας άλλης χώρας, σε ένα μικρό ξενοδοχείο σε παραμεθόρια περιοχή με μυστικότητα. Με το σκεπτικό μήπως κατά το παρελθόν έγιναν παρόμοιες συναντήσεις, αλλά δεν τις έχω μάθει εγώ, διερεύνησα το θέμα, αλλά δεν βρήκα παρόμοια περίπτωση.

Αυτό το θέμα το έφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Αδάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τατζιντάρ Σεϊχάν. Ο Σεϊχάν στις 18 και 22 Οκτωβρίου κατέθεσε επερώτηση στο Προεδρείο της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για το θέμα. Οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει ο Σεϊχάν ήταν:

«-Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή της Κεσάνης στην Αδριανούπολη, όπου είχε κάποια συνάντηση στο ξενοδοχείο Ρrestige Ηotel Sapci, εκεί. Αυτό είναι αλήθεια; -Το άτομο με το οποίο συναντήθηκε ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας»;

Η απάντηση δεν προήλθε από τον πρωθυπουργό Ερντογάν, αλλά από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσιτσέκ, ο οποίος δεν αρνήθηκε τη συνάντηση αυτή και είπε τα εξής:

«Ρωτήσαμε για το θέμα τη ΜΙΤ. Από τη ΜΙΤ ήρθε η απάντηση ότι στο πλαίσιο του νόμου Υπηρεσιών Κρατικών Πληροφοριών οι δραστηριότητες αναφορικά με τα καθήκοντα πραγματοποιούνται μυστικά.» Δεν θα ήθελα να υπάρξει παρεξήγηση.

Κανένας δεν μπορεί να έχει αντίρρηση στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ δύο γειτονικών χωρών, ούτε και στις συναντήσεις αρμοδίων και υπευθύνων, αλλά, ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να λέει ότι πηγαίνει διακοπές, να εξαφανίζεται και από την άλλη να καλεί τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας μιας άλλης χώρας σε ένα μικρό ξενοδοχείο επαρχιακής συνοριακής περιοχής και να συναντάται με αυτόν σαν να είναι ο ίδιος μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας.

Τότε, ο απλός πολίτης που μαθαίνει αργότερα για το γεγονός θέτει το εξής ερώτημα: « Άραγε ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τον δικό του επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας του και αποφασίζει να συναντηθεί ο ίδιος με τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας της άλλης χώρας ;» Αλήθεια… Γιατί άραγε ο πρωθυπουργός δέχθηκε μία τέτοια συνάντηση;

Αν αισθανόταν την ανάγκη για μία τέτοια συνάντηση γιατί δεν έστειλε τον επικεφαλής της δικής του Μυστικής Υπηρεσίας; Γιατί η τουρκική Μυστική Υπηρεσία δεν κάλεσε τον επικεφαλής της ελληνικής Μυστικής Υπηρεσίας στην Άγκυρα και δεν εξασφάλισε τη συνάντηση αυτή στο κτήριο της Προεδρίας της κυβέρνησης; Γιατί; Γιατί; Γιατί;»

Αρθρο του Μουσταφά Μουτλού
από τη Βατάν.




Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010