Picture
Αγαπητοί μου Συνέλληνες, σε λιγότερο από 20 ημέρες έρχονται Χριστούγεννα και η αλλαγή του χρόνου.

Θυμάμαι τα παλαιότερα χρόνια όταν ήμουν κοντά στις μαθητικές ηλικίες όλος ο κόσμος εκείνες τις ημέρες των εορτών ήταν μέσα στο χαμόγελο, ξεχνούσε για λίγο τις έγνοιες τους, έβαζε στην άκρη τα προβλήματά του, άφηνε άλυτες κάποιες προσωπικές του υποχρεώσεις και έμπαινε στο κλίμα των εορτών, κάνοντας με το μυαλό του πολλές σκέψεις για το νέο έτος.

Οι οικογένειες έβγαιναν στην αγορά, έκαναν βόλτες, ψώνιζαν δώρα και φαγώσιμα υλικά για το χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και υπήρχε στο πρόσωπό τους ένα τεράστιο χαμόγελο και πολλές σκέψεις και ευχές για το νέο χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα αυτό που διανύουμε, επειδή κυκλοφοράω συνέχεια έξω λόγω του επαγγέλματός μου, βλέποντας τα πρόσωπα των συμπολιτών μου, έρχεται αμέσως μπροστά μου το ερώτημα «πού πήγε αυτό το χαμόγελο»;

Βλέπω άτομα σκυθρωπά, να μην έχουν όρεξη για πολλές κουβέντες, βλέπω άτομα που περπατάνε και η σκέψη τους ταξιδεύει, βλέπω άτομα που δεν έχουν όρεξη να σταματήσουν να μιλήσουν έναν γνωστό τους. Πού πήγε αυτό το χαμόγελο που έβλεπε και παλιά;

Το χαμόγελο αυτό πλέον δεν υπάρχει, μας το έχουνε κόψει. Μας το έκοψαν αυτοί που μας έταζαν ότι η Ελλάδα και ο Έλληνας θα βγει από το αδιέξοδο, αλλά εμείς μπήκαμε πιο βαθιά μέσα σε αυτό το αδιέξοδο.

Μας έταζαν, μας υπόσχονταν, μας γέμιζαν με ελπίδες και τώρα δεν έχουν τι να μας πουν, παρά μόνο να κάνουμε υπομονή και ότι θα έρθουν καλύτερα χρόνια. Πώς θα έρθουν καλύτερα χρόνια, αφού μας τα έκοψαν όλα και το έλλειμμα και το χρέος όλο και μεγαλώνει;

Μας έκοψαν μισθούς, συντάξεις επιδόματα και τολμάνε να μας λένε ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες, ενώ δεν έχουμε πάρει ούτε ένα μέτρο ανάπτυξης; Πότε περιμένουν να το κάνουν, όταν δεν θα υπάρχει Ελλάδα ή μήπως αυτό θέλουν; Τα έχουν παραδώσει όλα σε αυτούς που δεν θέλουν να υπάρχει Ελλάδα, έχουν παραδώσει και έχουν πουλήσει όνομα, πατρίδα, θρησκεία, ιστορία και έχουν μηδενίσει το κάθε στοιχείο που μιλάει για Ελλάδα και ελληνισμό.

Οι νέοι μας άρχισαν να ξενιτεύονται για να βρουν εργασία, νέοι με πτυχία που πήραν από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και μέσα στην ίδια τους τη χώρα δεν μπορούν να βρουν εργασία, μήπως αυτό θέλουν μερικοί; Μήπως θέλουν να δημιουργήσουν ένα κράτος γερόντων και ηλικιωμένων;

Βλέπω παιδιά στην ηλικία μου που είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και μη μπορώντας να βρουν δουλειές πάνω στην ειδικότητά τους, αλλά ούτε καν εργασία, να δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, σε καφετέριες, σε ταβέρνες, για ένα απλό χαρτζιλίκι που δεν είναι ισάξιο ενός κανονικού μεροκάματου.

Μας έχουν κάνει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και μας φουσκώνουν τα μυαλά συνέχεια ότι έρχονται δύσκολα χρόνια και ότι πρέπει να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι για να ζούμε συνέχεια μέσα στη στεναχώρια και τι θλίψη έτσι ώστε να μην μπορούμε να δούμε τί μας περιμένει, για να μην έχουμε τη δύναμη να αντιδράσουμε στα πολύ χειρότερα που έρχονται.

Και τα πολύ χειρότερα έρχονται συνέλληνες και θα μας τα πασάρουν σαν «τελειωμένη» υπόθεση και θα μας πούνε πως «ότι και να κάνουμε θα περάσει και δεν θα έχει όφελος αν θα κάτσουμε να αντισταθούμε».

Ήδη τα μαγειρεύουν τα χειρότερα και θα μας τα «ρίξουν» με τέτοιο τρόπο που δεν θα καταλάβουμε τίποτα εμείς και όταν δεν θα έχουμε καν τη δύναμη να αντιδράσουμε.

Μας έχουν κάνει να μην έχουμε πλέον αισιοδοξία για το τίποτα, να μην έχουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον, γιατί έτσι θέλουν, γιατί έτσι τους συμφέρει, για να μας περάσουν αυτό που θέλουν, ενώ εμείς θα σκεφτόμαστε τα προσωπικά μας προβλήματα και δεν θα μας ενδιαφέρει το μέλλον του τόπου μας και της Ελλάδας.

Αυτό θέλουν Συνέλληνές μου, να μας έχουν στο «χέρι» και να μας κάνουν ότι θέλουν, ανάλογα με τα σχέδια τους. Συνέλληνες σηκώστε το κεφάλι, κρατήστε το ψηλά, σκεφτείτε ότι είστε απόγονοι ενός μεγάλου λαού που έχει βγάλει ήρωες που το όνομά τους γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία, που έχουν δώσει τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, που έχουν δώσει τη ζωή τους για να υπάρχει Ελλάδα, μη σκύβετε το κεφάλι, αντισταθείτε σε αυτούς που θέλουν μία Ελλάδα ανίσχυρη, μία Ελλάδα ανοχύρωτη, μία Ελλάδα δυνατή και ανεξάρτητη.

Μη σκύβετε το κεφάλι μπροστά στη νέα τάξη πραγμάτων, μη τους δίνετε δικαιώματα να ελπίζουν ότι η Ελλάδα είναι αδύναμη και θα την διαλύσουν, μην τους δίνετε το δικαίωμα να κάνουν όνειρα και να λιγουρεύονται τα εδάφη της για δικό τους όφελος.

Δείξτε τους ότι η Ελλάδα παραμένει δυνατή, ζωντανή, αγέρωχη, ακλόνητη, απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και ότι θα παραμείνει για πάντα ανεξάρτητη γιατί αυτό θέλουν οι Έλληνες, μία δυνατή και ελεύθερη Ελλάδα.

Στέφανος Κούκλαρης
Δημοσιογράφος
[email protected]




Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010