Μόνο ικανοποίηση μπορεί να νιώσει κανείς από τις δηλώσεις Δρούτσα στο Καστελόριζο.
                                    Αρκεί να τις εννοεί.

Σημαντικές ήταν οι αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα από το Καστελόριζο στην εκδήλωση δενδροφύτευσης. Οι δηλώσεις θα παρατεθούν στη συνέχεια, ωστόσο, όσα είχαμε αναφέρει προηγουμένως θα παραμένουν εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα αποδείξει ότι εννοεί όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και δεν ωθήθηκε να τις διατυπώσει συναισθανόμενος την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, από τα... καφενεία, μέχρι τα πανεπιστήμια...

Εμείς να προσυπογράψουμε ότι ο πατριωτισμός δεν είναι προνόμιο κανενός και πως δεν θα πρέπει να διαιρούνται οι Έλληνες σε πατριώτες και προδότες. Θα επιμείνουμε όμως ότι ουδείς έχει λάβει εντολή εν κρυπτώ διεξαγωγής και ανάπτυξης εξωτερικής πολιτικής αφενός και αφετέρου είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η νοοτροπία που συνάγεται ότι διέπει το υπουργείο Εξωτερικών, ότι λόγω της εξειδικευμένης φύσεως του θέματος τα πάντα πρέπει αν γίνονται στο σκοτάδι και ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα πρέπει να ενημερώνονται.

Διότι αγαπητέ κύριε Δρούτσα, εάν η ελληνική κοινωνία σας πει όχι στον διάλογο με την Τουρκία με τον τρόπο με τον οποίο τον διεξάγεται, χωρίς αρχή και τέλος, τότε να μας συγχωρήσετε, αλλά απλώς οφείλεται να τον τερματίσετε, ασχέτως του αν έχετε δίκιο ή όχι. Αυτό είναι το νόημα της Δημοκρατίας και στο πλαίσιό της, έχετε υποχρέωση ως κυβέρνηση να προσπαθήσετε να πείσετε την ελληνική κοινωνία να σας υποστηρίξει. Μόνον τότε θα έχει νόημα να συζητήσετε και να συμφωνήσετε (λέμε τώρα...) σε οτιδήποτε.

Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αντιληφθούν ότιείναι ευθύνη τους να ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ την ελληνική κοινωνία στα «μυστικά» της εξωτερικής πολιτικής. Και αυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνια. Δυστυχώς όμως, λόγω της ιδιότυπης νοοτροπίας που επικρατεί στον ελληνικό πολιτικό κόσμο, αυτή η διαδικασία ούτε καν έχει ξεκινήσει.Και εάν απαντάτε ότι με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται τους «πατριδοκάπηλους» και τους «εθνικιστές» ή/και τους λαϊκιστές που δε διστάζουν μπροστά σε οτιδήποτε για να πετύχουν τον αυτοσκοπό της εξουσίας, τότε είναι σα να αμφισβητείται το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο, καλώς ή κακώς, πολλοί το εκμεταλλεύονται.

Ενημερώνετε τον κόσμο και εάν έχετε δίκιο, αργά ή γρήγορα θα το βρείτε. Και θα έχετε προσφέρει τεράστια υπηρεσία στο έθνος, διότι θα έχετε συμβάλλει ώστε σταδιακά να «ωριμάσει» και ο κόσμος που – όντως – έχει μια τάση να αντιμετωπίζει με απλουστευτικό τρόπο τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας. Κι αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη. Και ναι, ευθύνεται και ο Τύπος, σαφέστατα.

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι εφόσον απευθύνεται σε μια απαίδευτη κοινωνία θα συμπεριφερθεί διαφορετικά; Πολλές φορές είναι και θέμα άγνοιας. Άλλες φορές γίνεται και σκοπίμως. Η επανάσταση σε αυτό τον τομέα πρέπει να ξεκινήσει από το «κεφάλι».

Αυτό δεν έχει γίνει εν πολλοίς και στο θέμα της οικονομικής κρίσης; Έχετε αντιληφθεί πόσο μεγάλο τμήμα του πληθυσμού αντιλαμβάνεται – παραδέχεται πλέον ότι μια χώρα διοικείται ουσιαστικά όπως ένα περίπτερο; Έσοδα – έξοδα. Και σε αυτό κολοσσιαία ευθύνη φέρουν οι πολιτικές ηγεσίες.

Ο λαός όμως πλέον έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει και καταλογίζει και ο καθένας στον εαυτό του μερίδιο ευθύνης. Αυτό είναι ένδειξη ωρίμανσης μιας κοινωνίας και ταυτόχρονα προϋπόθεση αλλαγής. Κάντε το ίδιο και στους τομείς εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής!

Διότι τουλάχιστον τα κόμματα εξουσίας πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο. Μήπως και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έκανε τα ίδια; Πόσοι υπουργοί Εξωτερικών έχουν παραμερίσει το Διπλωματικό Σώμα ασκώντας προσωπική εξωτερική πολιτική; Μη γελιόμαστε.
Picture
Οι δηλώσεις του Δημήτρη Δρούτσα

Ο υπουργός Εξωτερικών λοιπόν, δήλωσε, ότι

«...όπως δεν έχει δυστυχώς αλλάξει η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, έτσι δεν άλλαξαν και οι στέρεες απαντήσεις που δίνουμε σε κάθε πρόκληση. Δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω, δεν δεχόμαστε ούτε γρατσουνιά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και βεβαίως δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελόριζου στον φυσικό του πλούτο. Όπλο της Ελλάδας δεν είναι οι κραυγές, δεν είναι τα συνθήματα, όπλο της Ελλάδας είναι το Διεθνές Δίκαιο, η Διεθνής Νομιμότητα, η θέση μας στη Διεθνή Κοινότητα, όπλο της Ελλάδας και δύναμή της είναι το δίκαιο και η αποφασιστικότητά της να το υπερασπιστεί με την διπλωματία μας και με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Κανείς μην τολμήσει ποτέ να επιχειρήσει να διχάσει αυτά τα δύο σώματα, διότι κάνει μόνο ζημιά στην Ελλάδα και στη δυνατότητα και την ικανότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».

Και συνέχισε:

«Το μήνυμά μας λοιπόν προς όλους, προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι σαφές, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη.

Ο αγώνας που δίνετε, αγαπητοί φίλοι, ημέρα και νύχτα από την εσχατιά της πατρίδας, να ξέρετε ότι δεν πάει χαμένος και πρέπει όλοι να διδαχθούμε από αυτόν τον αγώνα, να πάψουμε να στρεφόμαστε εναντίον των ίδιων μας των εαυτών, να χωρίζουμε τους Έλληνες σε πατριώτες και σε προδότες, που κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζουν απλώς τους ρόλους.

Το οφείλουμε αυτό στην πατρίδα μας που δοκιμάζεται, το οφείλουμε αυτό σε εσάς που με κάθε ευκαιρία μας αποδεικνύετε πώς κερδίζονται οι μάχες, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές που αξίζουν μία Ελλάδα ισχυρή, χτισμένη σε γερά θεμέλια.

Σήμερα, επιτρέψτε μου να το πω κι αυτό, ως Έλληνας που μεγάλωσα κι εγώ στη διασπορά, είμαι πολύ υπερήφανος που μπορώ κι εγώ να βάλω τις δικές μου ρίζες σε αυτόν εδώ τον τόπο, στο Καστελόριζο, όπως είπα στην καρδιά της Ελλάδας».
defencepoint

Ας ελπίσουμε ότι άπαντες θα συμμορφωθούν για το καλό αυτού του τόπου...
Tell a Friend



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010