Ένας ακόμα δημοσιογράφος που εγκαταλείπει τη θέση του για να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος ή κάτι αντίστοιχο... Όσο θυμάμαι εγώ (εντάξει δεν είμαι και πολύ μεγάλος βέβαια), αυτό το φαινόμενο επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Παναγιωτόπουλος στη ΝΔ, Ρουσόπουλος στη ΝΔ, κτλ).

Και όσο και αν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται, τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι τάχα "τα ΜΜΕ ασκούν έλεγχο στην εξουσία". Χαχαχα, η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα, καθώς ελάχιστοι δημοσιογράφοι έχουν τις γνώσεις και -κυρίως- τη διάθεση να ασκήσουν σοβαρή κριτική, εν μέσω βέβαια και των ασφυκτικών πιέσεων από τους "πράσινους" ή "μπλε" αρχιδημοσιογράφους των κυρίαρχων media.


Δείτε εδώ το τελευταίο "κρούσμα", που ανακοινώθηκε , μέσα στην απεργία των δημοσιογράφων, με τον Παντελή Καψή, γνωστό πασοκόμουτρο-διευθυντικό στέλεχος του "Βήματος" να αναλαμβάνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, στην οποία προφανώς έχει προσχωρήσει -και επίσημα πλέον- και ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), μετά τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ που ήδη είχαν "κυβερνοποιηθεί".


Οι μεγάλοι αυτοί μιντιακοί όμιλοι, ο ΔΟΛ, ο μεγαλοεργολάβος Μπόμπολας, ο εφοπλιστής Αλαφούζος έχουν σκοπό ακόμα και με ζημιές να μας φλομώσουν στην ψεύτικη προπαγάνδα (πχ
το mega channel ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι έχει ζημιές ύψους 24.67 εκ. ευρώ).

Έχοντας λεφτά από τις άλλες δραστηριότητες τους, και τις επιχορηγήσεις/φοροαπαλλαγές που παίρνουν από το κράτος, θα ξοδέψουν μερικά από τα χρήματα τους για να στηρίξουν το ρήμαγμα ενός ολόκληρου λαού, προκειμένου να διατηρήσουν το στάτους κβο, μιας και αυτοί καλοπερνούν εις βάρος των υπόλοιπων και αυτό είναι κάτι που δε θέλουν να το χάσουν με τίποτα...

O Π. Καψής ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής.


Την ίδια ώρα, και για να μην ξεχνιόμαστε, η "Καθημερινή" κυκλοφορεί σήμερα με κύριο άρθρο που τιτλοφορείται "Αδικαιολόγητη εμμονή", και στο οποίο οι υπάλληλοι του Αλαφούζου "αναρωτιούνται" γιατί κάποιοι ζητούν να γίνουν εκλογές, μιας και το "ευρωπαϊκό περιβάλλον" είναι "ασταθές" (μετάφραση: Τόσο η ντόππια, αλλά βέβαια και η ξένη ολιγαρχία, με πρώτους και καλύτερους τους πιστωτές, θέλουν να σιγουρευτούν ότι θα ξεζουμίσουν το λαό χωρίς πολλά-πολλά, και αν γίνουν εκλογές, φοβούνται ότι ο λαός δε θα βγάλει μια κυβέρνηση που θα τους εκπληρώνει πλήρως τα σχέδια τους όπως γίνεται τώρα.

Έτσι...καταργούν ακόμα και τις εκλογές, φανερώνοντας βέβαια και το ότι "σέβονται" τις εκλογές μόνο όταν τους συμφέρει, αλλά όταν δεν τους συμφέρει, τότε...άστες για αργότερα. Ένα ενδιαφέρον ομολογουμένως μάθημα που θα πρέπει και αυτό να το θυμόμαστε):

Αδικαιολόγητη εμμονή

Αδικαιολόγητη είναι η εμμονή ορισμένων με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου. Δεν αντιλαμβάνονται άραγε το απίστευτα ασταθές και γεμάτο κινδύνους ευρωπαϊκό περιβάλλον, μέσα στο οποίο θέλουν την Ελλάδα να εμπλέκεται σε μια εκρηκτική προεκλογική περίοδο;


Ή μήπως νιώθουν τόσο υπερεπαρκείς και πανέτοιμοι να κυβερνήσουν μια χώρα που καταρρέει; Χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και προ πάντων όχι προσωπικοί ή κομματικοί εγωισμοί αυτήν τη στιγμή. Προφανώς η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ένα σχήμα εκτάκτου ανάγκης και περιορισμένου χρόνου.

Η εμμονή, όμως, σε μια ημερομηνία, που προϋποθέτει ότι η Βουλή θα μείνει ανοιχτή για λιγότερο από ένα μήνα, δεν δικαιολογείται και μάλλον δεν συμβαδίζει με την αγωνία ενός λαού που θέλει να δει πώς θα επιβιώσει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας του τόπου.
tsak-giorgis



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010