Picture
Το υπουργείο Παιδείας έκρινε «αντιπαραγωγικά» τα αθλητικά σχολεία και θα διακόψει τη λειτουργία τους μετά από 30 χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ακόμα ένα πλήγμα για τον Ελληνικό αθλητισμό αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να βάλει λουκέτο στα αθλητικά σχολεία.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια τα αθλητικά σχολεία έχουν αναδείξει σπουδαίους Έλληνες αθλητές, όπως είναι ο Βλάσης Μάρας, η Εθνική ανσάμπλ και ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του υπουργείου Παιδείας είναι ότι τα αθλητικά σχολεία είναι «αντιπαραγωγικά για τον αθλητισμό και αντιπαιδαγωγικά για την εκπαίδευση», ενώ το κόστος λειτουργίας τους είναι μεγάλος.

Γίνεται, επίσης, λόγος για μαζικοποίηση των τμημάτων και παντελή απουσία αρμόδιων αθλητικών ομοσπονδιών κατά τον σχεδιασμό και την αξιολόγησή τους, αλλά και για υπερπληθώρα καθηγητών όλων των ειδικοτήτων,

Όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης θα σταματούν να λειτουργούν ήδη από φέτος σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προκύπτει οποιοδήποτε κώλυμμα, είτε με τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, είτε με τη μεταφορά των μαθητών στους χώρους άθλησης.

Προϋπόθεση είναι σε κάθε τάξη, τόσο για τα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσηςγΓυμνασίου όσο και για τα Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης Λυκείων είναι να φοιτούν τουλάχιστον 12 μαθητές.

Οι μαθητές των τμημάτων που καταργούνται, θα μετεγγράφονται σε τμήματα γενικής παιδείας του σχολείου ή σε όποιο άλλο σχολείο επιλέξουν.
olympiacos-blog



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010