Picture
“Βόμβα” μεγατόνων πυροδότησε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Βασιλάκος, εμπλέκοντας τον αδελφό του Πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου, στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και στο ζήτημα των προβληματικών υποβρυχίων που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Γερμανία.

Με συνέντευξη που παραχώρησε στον “ΣΚΑΙ”, ο κ. Βασιλάκος τόνισε χαρακτηριστικά: “Αυτά που ζήτησαν και πήραν οι Γερμανοί με τη συμφωνία, αποτελούσαν αίτημα και επί δικής μου θητείας. Ωστόσο, δεν το αποδέχτηκα, επειδή θεωρούσα ότι επέφερε προφανή βλάβη στο δημόσιο συμφέρον“.

Σε ερώτηση του “ΣΚΑΪ” για ποιόν λόγο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δέχτηκε τελικά τις απαιτήσεις των Γερμανών, ο κ. Βασιλάκος υποστήριξε ότι το Πεντάγωνο βρισκόταν ήδη σε δύσκολη διαπραγματευτική θέση, διότι η πώληση των Ναυπηγείων από τους Γερμανούς στους Άραβες, ήταν απόφαση της Κυβέρνησης, μετά την εμπλοκή του αδελφού του Πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου.

“Με τη συμφωνία της Κυβέρνησης δεχτήκαμε τη ναυπήγηση δυο υποβρυχίων τελευταίου τύπου, πληρώνοντας όμως τουλάχιστον 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον“, αποκάλυψε ο Βαγγέλης Βασιλάκος.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βασιλάκος παραιτήθηκε από τη θέση του στους εξοπλισμούς προ ολίγων εβδομάδων, καταγγέλλοντας συμφέροντα και μεσάζοντες.

Παρόλο που είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο πόστο από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να τον διατηρήσει, αναγνωρίζοντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

Και αυτό, παρά τις κόντρες και τις αντιδράσεις που συνάντησε από το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, που πίεζε για την αντικατάστασή του.
statesmen



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010