Οι προεκλογικές  ανάγκες οδήγησαν σε ταχύρρυθμη τηλεοπτική εκπαίδευση «στελεχών». Το καταφύγιο της οθόνης  με τις κραυγές, τη φλυαρία, τους θεατρινισμούς  ως ανώτερο στάδιο τηλεοπτικού θεάματος  αντικατέστησε  τα ριάλιτι.

Η αριστερά  με παλιά και νέα πρόσωπα προσήλθε στον τηλεκαυγά με την αυτοπεποίθηση της  «προσόδου θέσεως», της ταμπέλας. Δεν απέφυγε την ταχύτατη κατανάλωση  του παρελθόντος πολιτικού κεφαλαίου.

Η κυρία Δούρου, τηλεοπτική περσόνα του ΣΥΡΙΖΑ μας γνωστοποιεί από άλλους χώρους ότι είναι επιμελής αναγνώστρια βιβλίων πανεπιστημιακών της Άγκυρας. Από αυτά εμπλουτίζει τις γνώσεις  της, ώστε ν’ αυξήσει την αποδοτικότητά της ως υπεύθυνη Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ.

Από τις σελίδες της Αυγής στις 22 Απριλίου ανάμεσα σε πολλά, την  γενοκτονική επίθεση του κεμαλισμού  το 1919 ονομάζει «πόλεμο ανεξαρτησίας εναντίον του Ελληνικού κράτους», η κατάδοση του Οτζαλάν το 1999 θεωρεί ότι  συνέτεινε στην εξέλιξη «προσέγγισης των δυο πλευρών».

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι υφιστάμενοι επιστημονικά και πολιτικά αναλαμβάνουν ρόλους μεταφραστών, δραγουμάνων. Εδώ όμως πρόκειται για αντιστροφή της ιστορίας, τέτοια που ο απανθρωπισμός , τα εγκλήματα δεν είναι απωθητικά. Ούτε είναι καταδικαστέα η συμμετοχή σε διεθνείς χαφιεδίστικες  συμμορίες για την κατάδοση του ηγέτη του απελευθερωτικού κινήματος των Κούρδων, Οτζαλάν.

Ένας δημοκράτης θα παρουσίαζε το βιβλίο του Οτζαλάν, θα αναδείκνυε τις πολλές πολιτισμικές ψηφίδες της Μ. Ασίας. Οι αριστεροί έχουν οικουμενικές ιδέες ανθρωπισμού και διεθνισμού. Σ’ αυτήν την πλευρά, για την απελευθέρωση του έγκλειστου Προμηθέα στην Καλόλυμνο (Ιμραλί), πρωταγωνιστούν ο Νόαμ Τσόμσκυ, ο επίσκοπος Έντμοντ Τούτου, ο Ε. Γκαλεάνο, ο Ντάριο Φο. Πρωταγωνίστησε η μεγάλη κυρία της Ευρώπης Ντανιέλ Μιττεράν.   Μαζί τους  δεν θέλει να είναι, επέλεξε την άλλη πλευρά η κα. Δούρου.

Αντί να αναλαμβάνει ρόλο πλασιέ και δικαίωσης εγκλημάτων, θα ‘πρεπε να είχε μάθει πολλά από την ιστορία, τους αγώνες για την ελευθερία, δημοκρατία του ελληνικού λαού. Ήδη, ο Άγγελος Ελεφάντης διαπίστωνε την άρνηση της αριστεράς να μάθει , να ενσωματώσει την ελληνική λαϊκή, δημοκρατική εμπειρία και προοδευτική παράδοση.

Σε δορυφορικά κράτη, όπως η Ελλάδα η κύρια μορφή ιμπεριαλισμού είναι πολιτισμική. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης  η ιστορία αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα απ’ όσα όταν συγκροτούνταν τα έθνη  – κράτη. Έτσι  και η επίδειξη βάρους στην αναθεώρηση της ιστορίας.

Γι αυτό το στόχο εργάζονται ένα κρατικό και παρακρατικό προσωπικό, ψευτοδιανοούμενοι, δημοσιογράφοι, φανεροί και κρυφοί πράκτορες. Η έρευνα θ’ αποκαλύψει τη σχέση κλεπτοκρατικών και μισελληνικών δομών. Και τα κόμματα της αριστεράς αποδεικνύονται πολύ ευάλωτα ή λειτουργικά αυτών των μηχανισμών.

Ο κ. Κουβέλης  δεν πιστεύω ότι χωρίς λόγο έκανε υπεύθυνη παιδείας του κόμματός του την κα. Ρεπούση,  του φασιστικού βιβλίου του συνωστίζονταν στην Σμύρνη του κατά παραγγελίαν του Γιώργου Παπανδρέου. Φαίνεται όμως ότι κάθε κόμμα τις αριστεράς θέλει την Ρεπούση της.

Ο κ. Τσίπρας στην Δούρου έδωσε τις εξωτερικές, με την ευρωπαϊκή ένωση ευθύνες. Αυτή θα έχει την ικανότητα διαχείρισης ιστορικών γεγονότων και τρέχουσας πολιτικής όπως αυτά ήταν και είναι χρήσιμα σε εξωελλαδικούς κύκλους. Μπορεί να συνεχίζει την εθνικόφρονα σχολή Πιπινέλη , Αβέρωφ.

Καλό είναι να διαβάσει η κα. Δούρου και όλοι οι αριστεροί την ομιλία του προέδρου Γιάννη Πασαλίδη στο Ά Συνέδριο της ΕΔΑ . Έλεγε ότι «εν ονόματι αποκαταστάσεως στενών «συμμαχικών» δεσμών με την επιθετική τουρκική κλίκα» η κυβέρνηση αποποιούνταν τα εθνικά μας συμφέροντα.  Η εθνική στρατηγική προϋποθέτει αυτόγνωμα συστήματα και  επεξεργασμένη σκέψη. Με τους απέναντι όλα θα κριθούν από το επίπεδο πολιτικής παιδείας, ικανότητας, αρχών δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Η κα. Δούρου πρέπει να ανατρέξει στην γνώση της ιστορίας και γεωγραφίας του τόπου της. Λίγο πάνω από το Ξυλόκαστρο και τους Αριστοναύτες, στην Αρχαία Πελλήνη, υπήρχαν άνθρωποι με ιδιαίτερα πολιτικά χαρίσματα. Συντέλεσαν στην πρόοδο της Αχαΐας.

Είναι μια περιοχή που εκεί  μια συζήτηση για τον ανθρωπισμό – διεθνισμό έχει ως ορίζοντα τον Κορινθιακό, μια θάλασσα – πλατεία και την Κόρινθο αναφορά πολιτισμών. Εδώ δίδαξε ο Κορίνθιος πολίτης – κοσμοπολίτης Διογένης,  ότι καμία εξωτερική συνθήκη δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει τη ζωή των άλλων.

Για την κα. Δούρου ισχύουν αυτά που έγραφα το 2006 για τον «δικό μας» , αλλά ομοϊδεάτη της  κ. Μπεγλίτη: « Οι σημερινοί Κορίνθιοι με ισχυρό το συναίσθημα εντοπιότητας αλλά και κοσμοπολιτισμού, πολιτισμού όλων των κόσμων, κρατούν ισχυρή την εκτίμηση σε αξίες ζωής και δικαιωμάτων…

Ο κ. Μπεγλίτης (και η κα. Δούρου τώρα)  έπρεπε να μεταφέρει στην Ευρώπη το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ, την ηθική βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελευθερία των επιλογών, ώστε όλοι να είναι ίσοι στο δικαίωμα της ιστορίας, της μνήμης, της ταυτότητας».
moriasnews
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010