ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Picture

Γράφει ο
ΒΑΣ.ΚΟΚΚΙΝΟΣ
ΕΠΙΤ. ΠΡΌΕΔΡΟΣ
ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ο ελληνικός λαός οδηγείται στις εκλογές από μια κυβέρνηση, προελθούσα  από το κόμμα, ο αρχηγός του οποίου μας έφερε στην κρίση την οποία βιώνουμε, αλλά και εκείνο της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, που αναγκάσθηκε να ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο, υπό την απειλή  περικοπής των δόσεων δανείου του πρώτου τούτων. 

Η προδοσία του ελληνικού λαού άρχισε από τότε που ο Γεώργιος Παπανδρέου, ενώ εγνώριζε και διεκήρυττε πως θα ήταν καταστρεπτική η υπαγωγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ., διαπραγματευόταν υπογείως με τον Στρος Καν, πριν αναλάβει ως πρωθυπουργός και είχε συμφωνήσει την υπαγωγή της Ελλάδος στο Ταμείο τούτο!

Οι Έλληνες επί χρόνια ζητούν να μάθουν το ύψος των χρεών της χώρας, πότε και γιατί αυτά δημιουργήθηκαν και πόσα χρήματα καταβλήθηκαν για καθένα τούτων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να δώσει καμμιά απάντηση στα άνω ερωτήματα του λαού, ψήφισε αμέσως την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και την περικοπή μισθών και συντάξεων.

Ο ελληνικός λαός σήμερα πιστεύει ευλόγως, ότι εφαρμόζεται σχέδιο εξαθλιώσεώς του και αρπαγής της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από τους δανειστές, σε τιμές ευκαιρίας. Χρειάζεται πολύ θράσος για να ψηφίζουν οι βουλευτές τους άνω νόμους, όταν δεν εξηγούν πώς προήλθαν οι οφειλές, για τις οποίες ο λαός ουδεμία είχε ευθύνη, ούτε ποτέ ρωτήθηκε.

Το ΠΑΣΟΚ διεκήρυττε από το 1981 ότι θα αναδιανείμει τον πλούτο και θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις.

Το μόνο που επέτυχε, είναι η χρεοκοπία των βιομηχανικών επιχειρήσεων, που στήριζαν την Ελλάδα, όπως τα Μεταλλεία Σκαλιστήρη, η Πειραϊκή Πατραϊκή, διάφορα άλλα Κλωστήρια Τρικάλων και Ναούσης, η εταιρεία Αφων Κεφάλα με τη SOFTEX, καθώς και πολλά βιοτεχνικά εργαστήρια.

Για τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων αναγκάσθηκε να δανεισθεί – χωρίς όμως και πάλι την έγκριση του λαού – δημοσίως από πιστωτικούς οργανισμούς, που απαιτούν σήμερα τα χρήματά τους.

  Αλλά ενώ η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να επικαλεσθεί τη ρήτρα της αναπτύξεως, δηλαδή την πληρωμή των χρεών εκ του προϊόντος της μελλούσης αναπτύξεως, δέχθηκε σχεδόν την εκποίηση όλης της Ελλάδος προς ικανοποίηση των δανειστών της.

Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν τα αυτά ή και περισσότερα χρέη, προς τους ιδίους δανειστές. Δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη για να εφαρμοστεί σχέδιο εξαγοράς της περιουσίας της, η Ελλάς υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Είμαστε μία χώρα εκτεταμένη, η οποία ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση η Γερμανία και η Αυστρία (450.000 τετρ. χιλιόμετρα). Εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου, περιλαμβανομένης και της Κύπρου. Και από το τριεθνές στον Έβρο, ως τα ανοικτά της Λιβύης. Για να διανύσει τις άνω αποστάσεις ένα αεροπλάνο και συγκεκριμένα από την Κέρκυρα μέχρι τη Λάρνακα, απαιτούνται 2 ώρες.  Περαιτέρω η Ελλάς είναι προικισμένη με αγαθά, που δεν έχουν άλλες κατάχρεες χώρες. Δέχεται 16 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Συνεπώς διαθέτει μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

Έχει τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία, που κατασκευάζουν κάθε είδους πλοίο. Διαθέτει βιομηχανίες αμαξωμάτων, που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, μπετονιέρες, βυτία κ.ά.

Έχει 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία και είναι έτσι πρώτη στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία.

Έχει επίσης 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά. Οι Κύπριοι πλοιοκτήτες είναι πέμπτοι στον κόσμο. 

Επιπλέον, είναι δεύτερη παγκοσμίως στην παραγωγή πρόβιου γάλακτος, τρίτη στις ελιές, στον κρόκο, στα ακτινίδια και στα ροδάκινα. Και το σπουδαιότερο, είναι πρώτη στον κόσμο σε νικέλιο, σε λευκόλιθο, σε υδρομαγνησίτη, σε περλίτη και πρώτη στην Ε.Ε. σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), δεύτερη δε στον κόσμο σε μπετονίτη, σε χρωμίτη, σε ψευδάργυρο και σε αλουμίνιο.

Νοτίως της Κρήτης υπάρχουν 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

Ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη αξίζει 38 δις ευρώ.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ευρίσκονται τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

Η αξία του πετρελαίου και του αερίου, που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο, αποτιμάται σε 10 τρις δολάρια, όπως αναφέρει το Γεωπολιτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ στο ΥΣΓΣ.  Αυτή τη χώρα, με το καλύτερο και πλέον ηλιόλουστο οικόπεδο του κόσμου, επιχειρούν να ξεπουλήσουν για 340 δις ευρώ ξενόφερτοι πολιτικοί, που ανέλαβαν την εξουσία εξαπατήσαντες το λαό.

Πιστεύουν ότι ο ελληνικός λαός, όσο κι αν τον εξαθλιώσουν, όσο κι αν φροντίσουν για το θάνατο των ηλικιωμένων ελλείψει φαρμάκων, θα ανεχθεί αυτή την προδοσία;

Αν αυτά δεν είναι αλήθεια, ας μας βεβαιώσει η κυβέρνηση ότι ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Διαφορετικά, επειδή ο λαός δεν ευθύνεται για τα χρέη της χώρας μας, ούτε ρωτήθηκε ποτέ γι΄ αυτά, ούτε τα ενέκρινε, ας ευρεθεί τρόπος να λογοδοτήσουν εκείνοι, που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση και κυρίως ο Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός του επί των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που ζητούν και επιβράβευση των πράξεών τους δια ψηφίσεώς τους στις προσεχείς εκλογές.

Και οι δύο διέπραξαν το έγκλημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Διότι παρέλειψαν σκοπίμως να δανεισθούν εκ της αγοράς τα αναγκαία για την χώρα χρήματα, αμέσως μετά τις εκλογές, με το τότε χαμηλό επιτόκιο, αλλά και αργότερα, όταν τους προσεφέρθησαν 20 δις, αντί των 4 που ζήτησαν.

Αντιθέτως, διεκήρυτταν στο εξωτερικό, ότι η οικονομία της Ελλάδος είναι στην εντατική (Γ. Παπανδρέου) και έχει την πορεία του Τιτανικού (Γ. Παπακωνσταντίνου), για να προκληθεί η αύξηση των επιτοκίων και να διευκολυνθεί η προσφυγή της Ελλάδος στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, που είχαν συμφωνηθεί με το Στρος Καν προ των εκλογών, όπως ο τελευταίος ομολόγησε.

Ενόψει τούτων οι πολίτες που θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ κι αν ακόμη έχουν ωφεληθεί πολλαπλώς από αυτό, θα ενεργήσουν εναντίον του συμφέροντος του λαού και της πατρίδας.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ζητεί να ευρεθεί τρόπος να οδηγηθούν στο δικαστήριο οι ανωτέρω και να δώσουν λόγο για τα δεινά που εσώρευσαν στον τόπο.

Αυτά ασφαλώς δεν θα μειωθούν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν δια των εκλογών, όπως είναι φανερό με όσα λέγονται και γράφονται στον Τύπο. 



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010