_Η κατάργηση των πυροσβεστικών κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών του Νομού Ροδόπης υποβαθμίζει περαιτέρω την περιοχή και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά των πολιτών, επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Ροδόπης Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

  «Με την απόφαση της Κυβέρνησης να ανασταλεί η λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών της περιοχής Ιάσμου και Σαπών του Ν. Ροδόπης, συνεχίζεται η πολιτική υποβάθμισης και μαρασμού των συγκεκριμένων ΟΤΑ, που τα τελευταία 2,5 χρόνια βιώνουν την αδικία και την εγκατάλειψη, λόγω σημαντικών έργων που πάγωσε, ανέβαλε ή ακύρωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Ιάσμου, το ενδεχόμενο κλείσιμο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου θα απογυμνώσει περαιτέρω το Δήμο, θέτοντας σε κίνδυνο τους οικισμούς αλλά και το μεγάλης έκτασης προστατευόμενο με ευρωπαϊκές συνθήκες οικολογικό πάρκο. Παράλληλα, μία τέτοιου είδους άδικη απόφαση, θα έπληττε περαιτέρω τη ψυχολογία των κατοίκων του Ιάσμου, οι οποίοι βιώνουν συστηματικά τον τελευταίο καιρό την αδιαφορία της πολιτείας.

Στο Δήμο Σαπών, ενώ αναμένονταν το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής να εξελιχθεί σε σταθμό Δ’ τάξης, προχωράει η αναστολή λειτουργίας του, κάτι που αφήνει ακάλυπτο το 65% σχεδόν του Νομού Ροδόπης, τη στιγμή που ο σταθμός αυτός έχει στην ευθύνη του 35.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, πλήθος οικισμών, αγροτικές και δασικές εκτάσεις, το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών καθώς και τμήμα της Εγνατίας Οδού.

Σε μία ακριτική περιοχή, όπως είναι ο Νομός Ροδόπης, είναι αδιανόητο συνεχώς οι αποφάσεις της Κυβέρνησης να αποδυναμώνουν διοικητικά τους νεοσύστατους καλλικρατικούς Δήμους, να πλήττουν την ψυχολογία και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και να αφήνουν ακάλυπτες μεγάλες κατοικημένες ή οικολογικά προστατευόμενες περιοχές.

Ο υπουργός ερωτάται αν θα επιμείνει το υπουργείο στην αναστολή της λειτουργίας των πυροσβεστικών κλιμακίων Ιάσμου και Σαπών, που πλήττει καίρια την περιοχή;

Το ενδεχόμενο οικονομικό όφελος από το κλείσιμο κλιμακίων σε μία ευαίσθητη ακριτική περιοχή είναι δυνατόν να αξιολογείται ως σημαντικότερο από το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, τη διοικητική αναβάθμιση των Σαπών και του Ιάσμου και την προστασία του Βιοτεχνικού Πάρκου και οικοσυστημάτων προστατευόμενων από τις διεθνείς συνθήκες;

Προτίθεται η ηγεσία του υπουργείου να συζητήσει την αναβάθμιση του κλιμακίου Σαπών από κλιμάκιο σε σταθμό Δ΄ Τάξης, όπως είχε αρχικώς σχεδιαστεί;
χρονος



Leave a Reply.

    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010