Picture
«Η χώρα κυβερνάται από μια ομάδα επικίνδυνων ερασιτεχνών, των οποίων ο αρχηγός απουσιάζει συνεχώς στο εξωτερικό, αναζητώντας, προφανώς, εργασία αφού σύντομα δεν θα μπορεί να βρει δουλειά στην Ελλάδα!».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο  επίτιμος αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  Παναγιώτης Γεννηματάς κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του, «Αγωνία  για την Ευρώπη», στο Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου « St. PauΙ» στον Πειραιά.

«Ο τουρίστας Πρωθυπουργός ετοιμάζεται τώρα για 15νθήμερη περιοδεία στην Αυστραλία, λες και είναι ο… Νταλάρας!» είπε ο Παναγιώτης Γεννηματάς, που κάλεσε τις παραγωγικές τάξεις να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν «το εφιαλτικό σκηνικό που έχει στήσει μια ομάδα ανικάνων και ανεπαγγέλτων».

Ο Παναγιώτης Γεννηματάς έπλεξε το εγκώμιο του βουλευτή Αχαϊας  Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση. «Είχε το θάρρος να  επισημάνει τα στραβά της διακυβέρνησης της ΝΔ και το πλήρωσε, αλλά δεν έκανε πίσω» είπε, ενώ για τον επίσης παρόντα Πέτρο Μαντούβαλο είπε ότι «είχε την παλληκαριά να χαρίσει το Δήμο Πειραιά στη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όμως, δεν άξιζε τέτοιας τιμής».

Διαφωνώντας «με πολλά από όσα είπε ο συγγραφέας», ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Πειραιώς Ανδρέας Ανδριανόπουλος, τόνισε ότι «η Κυβέρνηση καθυστέρησε σημαντικά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μόνη λύση-αν υπάρξει λύση- στο ελληνικό πρόβλημα, είναι να καταργηθούν αμέσως οι 600 «νέοι  φορείς» που δημιουργήθηκαν στο δημόσιο, ώστε να μειωθεί-κατ αρχήν- το δημόσιο, του οποίου η μείωση πρέπει να φθάσει σε σύντομο χρόνο το 30%».

“Δεν μπορεί η Ελλάδα περισσότερους υπαλλήλους από κάθε άλλη χώρα. Το πρόβλημά μας είναι το δημόσιο. Τα υπόλοιπα λύνονται, γιατί η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα”, είπε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι από τους θερμούς υποστηρικτές  της ΕΕ, όπως ο Παναγιώτης Γεννηματάς, εξηγώντας ότι μεγάλο μέρος της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι «εισαγόμενο» από τις «ντιρεκτίβες» των Βρυξελλών.

Ο καθηγητής Π. Καζάκος, που μίλησε για το βιβλίο και τον συγγραφέα, αναφέρθηκε στιςφήμες περί «διπλού ευρώ» και «επιστροφής στη δραχμή» και χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά ανέφικτα, ενώ είπε ότι θα ήταν πιθανότερη μια επιστροφή της Γερμανίας στο μάρκο παρά άλλων χωρών στα εθνικά τους νομίσματα.  Ο Π.Καζάκος εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, αλλά θα ξεπεράσει έστω και δύσκολα την κρίση.

Tην παρουσίαση και την  έντονη ,διάρκειας 90 λεπτών συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, δημοσιογράφος  Δημήτρης Καπράνος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της απερχόμενης και της νέας δημοτικής αρχής, εκπρόσωποι της ναυτιλιακής κοινότητας, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων της πόλης και πολλοί Πειραιώτες.
statesmenLeave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010