Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Picture


Κύριε Ροΐδη,
Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της Βουλής του www.tvxs.gr

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου «στη χώρα των διεφθαρμένων και της διαφθοράς» και επεσήμανε πως αντί η κυβέρνηση να αναζητά τους διεφθαρμένους σε εκείνους «που πιάνουν το κράτος πελάτη» τους αναζητά στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ.

Ο χαρακτηρισμός αυτός του κ.Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει. Ο κ.Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο πως «δεν είναι ο ρόλος σας να λογοκρίνετε τους βουλευτές», με τον κ.Πετσάλνικο να ανταπαντά πως «είναι δικαίωμα μου να διαφωνώ, πρώτη φορά ακούω τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς από αρχηγό κόμματος στο Κοινοβούλιο».

Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια στήριξε την άποψη του Φιλ. Πετσάλνικου,επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο εντός της Βουλής, του «δημοκρατικού αυτού ναού», ο πρόεδρος της Βουλής να αναγκάζεται να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο. Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός πως το κόμμα του κ. Τσίπρα υιοθετεί και αναπαράγει τις χειρότερες ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων και πως ο ίδιος με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του διασύρει τη χώρα. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε πως «θέλουμε φως και διαφάνεια παντού» και πως «δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα, όταν όλες οι υπογραφές των δημοσίων υπαλλήλων που διαχειρίζονται επίμαχα θέματα, οικονομικής φύσης, προβάλλονται στο διαδίκτυο»”

Αντιπαρέρχομαι τις αρλούμπες του πρωθυπουργού για “δημοκρατικό ναό” (ήθελε να πει το κλασσικό “Ναός της Δημοκρατίας”) και το απίστευτο πρωθυπουργικό θράσος : “δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα” για να πω πως ασφαλώς και η χώρα μας είναι διεφθαρμένη, ασφαλώς και αυτό είναι πασίγνωστο, ασφαλώς και είναι καλό να ομολογείται, ΑΛΛΑ όχι καταγγελτικά από τους πολιτικά υπεύθυνους της διαφθοράς, από τους υπεύθυνους για την ατιμωρησία της διαφθοράς.

Picture
Θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια τον (“Έλληνα Στοχαστή”+”Βραβείο Ειλικρίνειας”+στα λόγια κατεδαφιστή των αυθαίρετων της παραλίας) πρωθυπουργό, τα οποία, για λόγους που εκείνος ξέρει, δεν θα τον ρωτήσει ποτέ ο κ. Τσίπρας στη Βουλή:

1. Πότε θα δικαστούν οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλλης;

2. Πότε θα διευκρινιστεί το Πόθεν Έσχες του κ. Τσοχατζόπουλου το οποίο έχει καταγγελθεί από το 2004;

3. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μηνύσει τον κ. Τσουκάτο για συκοφαντική δυσφήμηση;

4. Γιατί δεν έχει δικαστεί ούτε ένας για τις υποθέσεις Siemens, Βατοπεδίου, φοροδιαφυγής, προμήθειες Νοσοκομείων, κλπ;

5. Γιατί δεν διακόπτεται το αδιαφανές καθεστώς των ανεξέλεγκτων Μυστικών Κονδυλίων του Υπ.Εξ τα οποία κανείς δεν μας διαβεβαιώνει πως θα τα διαχειρίζονται πάντα εντιμότατοι πολιτικοί ;

6. Πότε θα φορολογηθεί ουσιαστικά, η φοροκλέφτρα και σκανδαλοποιός Εκκλησία;

7. Πότε θα πάψει η Ελλάδα να χρηματοδοτεί τη Δύση με τους παρανοϊκούς εξοπλισμούς της;

8. Πότε θα δοθούν διευκρινίσεις για τη θαμμένη υπόθεση του αρχιεπισκοπικού Βοιωτοπεδίου;

9. Πότε θα επιστραφούν στο κράτος τα κλεμμένα εκατομμύρια της αμαρτωλής εκκλησιαστικής “Αλληλεγγύης”, η οποία μετονομάστηκε σε σεμνή τελετή παρουσία του ΓΑΠ και συγχωρήθηκε και η κλεμμένη από την Αρχιεπισκοπή περιουσία του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο δέχθηκε το 2006 τους κληρικούς χωρίς να πάρει και την περιουσία του ταμείου τους;

10. Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση των φερόμενων ως αρχιεπισκοπικών σκανδάλων της Βουλιαγμένης και της Σιβιτανιδείου;

11. Πότε θα ολοκληρωθούν οι δίκες του ιερού παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε το 2005;

12. Πότε ο εντιμότατος πρωθυπουργικός φίλος κ. Τρεπεκλής θα δώσει τον οβολόν του υπέρ του Εθνικού Ταμείου Σωτηρίας του κ.Κ.Παπούλια, από τη νόμιμη και ηθική προμήθεια των 6,5 εκατ.ευρώ για το άχρηστο C4I;

Σχετικές υπενθυμίσεις:
Α:
ΤΟ ΒΗΜΑ-29.6.2008: “Γ.Τρεπεκλής Οι οικογενειακές σχέσεις με το Καστρί και οι μπίζνες με τους Αμερικανούς…….”.

Β:
ΤΟ ΕΘΝΟΣ-1.7.2008: “ «Πολιτικές διασυνδέσεις προσέφερε ο Τρεπεκλής». Σε 2 επισκέψεις στο υπ. Εξωτερικών επί Γ. Παπανδρέου του εκπροσώπου της SAIC αναφέρθηκε ο Π. Πέζας που εκπροσωπούσε την αντίπαλη εταιρεία. Χ. Τρικούπη: Δεν έγιναν ποτέ...”.
ΡΟΙΔΗΣ
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010