PictureΜε τον Λάζαρο Μαύρο

Τ Α Σ Ε Ι Σ ΕΜΕΤΟΥ προκαλεί σε όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και τραγωδιών καταστάσεις, η αήθης προσπάθεια της κυβέρνησης Χριστόφια να μονοπωλήσει και να καρπωθεί ακόμα και τις οφειλόμενες -επί 35 έτη αργοπορημένες- τιμές προς τους Ήρωες Νεκρούς τού 1974… Αναξιοπρεπείς επαίτες «ευσήμων», για τις δήθεν «πρωτιές» Χριστόφια, δεν διστάζουν να σφετεριστούν μέχρι και την πατρότητα του Παρασήμου Προμάχων Ελευθερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Που καθήκον τους ήταν, όπως ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΙ προηγούμενες κυβερνήσεις, να επιδώσουν στις οικογένειες κι εκείνων των Ηρώων που πρόσφατα βρέθηκαν τα Μαρτυρικά Οστά τους, σε ομαδικούς τάφους των εν ψυχρώ εκτελεσθένων από τον Αττίλα και την ΤΜΤ στη σκλαβωμένη γη.

Τόση ήταν η μανία τους να καρπωθούν υπέρ Χριστόφια, που ούτε σκέφτηκαν ότι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς Ήρωες Πολεμιστές της ΕΦ, επέβαλλε Ειδική Στρατιωτική Τελετή Επίδοσης του μετά θάνατον Παρασήμου, εκεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, των Ηρώων της ΕΦ, της ΕΛΔΥΚ και της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της Μητέρας Ελλάδας. Τη μετέτρεψαν σε… δεξίωση του κ. Χριστόφια στο… προεδρικό! Αποκρύβοντας και την αλήθεια, η οποία δεν είναι ποσώς… χριστοφική:

Π Ρ Ω Τ Ο Σ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ κι εξήγγειλε, 21 χρόνια μετά τη θυσία, το Παράσημο Προμάχων Ελευθερίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Κληρίδης την 23η Ιουλίου 1995 στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, που φέρει το όνομα του Ήρωα λοχαγού της Σωτήρη Σταυριανάκου στη Μαλούντα. Το επόμενο έτος, 21.7.1996, στο Ηρώον της ΕΛΔΥΚ, ο πρόεδρος Κληρίδης απένειμε τα πρώτα παράσημα στους συγγενείς των Ελλαδιτών Ηρώων της Κύπρου (ΕΛΔΥΚ, ΕΦ, Α΄ ΜΚ και Αεροπόρους της 354 ΜΤΜ). Ο κατάλογος των Ελλήνων Κυπρίων Ηρώων δεν είχε… ακόμα συμπληρωθεί, λόγω των αμφισβητήσεων ποιος είναι στον κατάλογο των Πεσόντων και ποιος στων Αγνοουμένων.

Π Ρ Ω Τ Η ΤΕΛΕΤΗ απονομής του Παρασήμου, με πλήρεις στρατιωτικές τιμές, σε οικογένειες Κυπρίων Ηρώων της ΕΦ, πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο, το Σάββατο 3.12.2005. Τα παράσημα επέδωσε ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και λόγον εκφώνησε ο υπουργός Άμυνας Κούλλης Μαυρονικόλας. Όλα αυτά τα αποσιωπούν, τα αποκρύπτουν οι περιφερόμενοι «θκιακονητάδες» πρωτείων του Χριστόφια. Ακόμα κι από τις τραγικές επί 36 χρόνια οικογένειες των Αγνοουμένων Ηρώων. Χρειάζεται μέγιστη προσπάθεια αυτοσυγκράτησης να τους ακούς και να μην ξεράσεις…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕ 18.10.10
Ιδίως εν όψει 21ου Συνεδρίου, γιατί η ΚΕ του ΑΚΕΛ δεν διανέμει, έστω και «εμπιστευτικά» στις 15 χιλιάδες μέλη του κόμματος και δη στους μέχρι 46 ετών πρόσφυγες Ακελιστές, εκείνο το 49σέλιδο έγγραφο με τις «Προτάσεις» που έδωσε ο Χριστόφιας στους Τούρκους για το «Περιουσιακό»; Είναι περισσότερο άξιοι εμπιστοσύνης οι Τούρκοι, ο Ντάουνερ, οι αρχηγοί κομμάτων και όχι οι Ακελιστές πρόσφυγες;
Λάζ. Α. Μαύρος
sigmalive
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010