Picture
Χαιρετισμό στην εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Σαμαρά, βρέθηκε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ εστίασε στο πολιτικό μήνυμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς:

«Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να χάνει ο γονιός τη δουλειά του και να μην μπορεί να βρει μια θέση να δουλέψει το παιδί του. Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί στα λουκέτα επιχειρήσεων, στην ακρίβεια, στο ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων, στην ανεργία. Τέτοια απελπισία, τέτοια ανασφάλεια, τέτοια κατάθλιψη, δεν την ξανάζησε ποτέ η μεταπολεμική Ελλάδα.

Και δεν είναι μόνο η παγκόσμια οικονομική κρίση, που φταίει. Δεν είναι μόνο οι χρόνιες αδυναμίες της οικονομίας μας που φταίνε. Δεν είναι μόνον τα λάθη, οι ολιγωρίες, οι παραλείψεις του παρελθόντος. Είναι, προπάντων, τα ανεύθυνα παιχνίδια, που παίζει, ακόμα και σήμερα, για δικές του σκοπιμότητες, το ΠΑΣΟΚ. Θα το πω με μια κουβέντα: Οι γυναίκες ζείτε καθημερινά τα δραματικά αδιέξοδα, που φέρνουν οι πολιτικές του Μνημονίου. Απαντήστε, λοιπόν, στα ψέματα του ΠΑΣΟΚ με τη δύναμη της αλήθειας: Δεν ήταν μονόδρομος το Μνημόνιο, όπως ισχυρίζονταν και εξακολουθούν να ισχυρίζονται, ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι οδήγησαν τα πράγματα εκεί».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι:

«Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΣΟΚ κορόιδεψε τους Έλληνες ως Αντιπολίτευση και προσπαθεί να τους εκβιάζει ως κυβέρνηση. Ως Αντιπολίτευση εξαπάτησε τους Έλληνες, διακηρύσσοντας πως «λεφτά υπάρχουν» και μοιράζοντας στους πάντες τα πάντα. Ως κυβέρνηση προσπάθησε να ξεμπλέξει από τις προεκλογικές του υποσχέσεις, διασύροντας τη χώρα στο εξωτερικό καλλιεργώντας το φόβο στο εσωτερικό, και υποτάσσοντας τη χώρα στο Μνημόνιο. Αυτή ήταν η επιλογή του από την πρώτη στιγμή. Αυτό είναι, σήμερα, και το «άλλοθί» του για τις σκληρές, τις άδικες, τις ισοπεδωτικές, τις αντιαναπτυξιακές και - τελικά - τις αναποτελεσματικές αποφάσεις, που δεν τολμούσε να πει πως ήταν δικές του.

Οι πολιτικές του Μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης. Οδηγούν σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στο ίδιο συμπέρασμα! Δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Η πολιτική του Μνημονίου πρέπει να αλλάξει. Αυτή είναι η θέση που αναπτύσσουμε, από την πρώτη στιγμή. Υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, αλλά και με συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση».

 

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς δήλωσε:
«Βάλτε τον καθένα και την καθεμιά γύρω σας, να σκεφτεί πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα εάν η κυβέρνηση μπορέσει αύριο να ισχυριστεί πως επιβραβεύονται οι αποφάσεις της. Να σκεφτεί κάθε πολίτης πόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα εάν η κυβέρνηση νομίσει πως ο κόσμος συμφωνεί με τα λουκέτα, με τις περικοπές εισοδημάτων, με την ακρίβεια, με την ανεργία. Να σκεφτεί πόσο σκληρότερα θα είναι, σε μια τέτοια περίπτωση, τα μέτρα, που θα έρθουν από την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Βάλτε τον καθένα και την καθεμιά γύρω σας να πάρει μέρος στη συλλογική προσπάθεια για μια άλλη πολιτική. Να αναγκάσει, με την ψήφο του, την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Να μην αδρανεί μπροστά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πατρίδας μας».

Τέλος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε:

«Προτείνουμε μέτρα τόνωσης της αγοράς, που παράγουν τζίρους για την επιχειρηματικότητα, θέσεις δουλειάς για τον κόσμο, εισοδήματα για τους εργαζόμενους, αλλά και έσοδα για το κράτος. Παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του τόπου.  Όλοι και όλες μαζί, μια σφιγμένη γροθιά.

Μια πανστρατιά μάχης, για το καλύτερο που θέλουμε και μπορούμε, να το κερδίσουμε. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στέλνουμε μήνυμα για μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση. Στέλνουμε μήνυμα για ένα άλλο δρόμο, που οδηγεί πιο γρήγορα, πιο σίγουρα, στην επόμενη μέρα. Το Νοέμβριο δίνουμε ψήφο σε υποψηφίους που δεν θα επαιτούν, αλλά θα απαιτούν από την κυβέρνηση.

Δίνουμε ψήφο σε αυτοδιοικητικούς άρχοντες, που δεν θα είναι «εξαρτήματα» της κυβέρνησης. Ζητάμε από όλους τους Έλληνες να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να νιώσει «ικανοποιημένη», για όσα έκανε έως τώρα. Να μην νοιώσει, προπάντων, πως μπορεί να συνεχίσει με ακόμη σκληρότερα μέτρα, την επόμενη των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Ζητάμε από την καθεμιά και τον καθένα να αγκαλιάσει, να μεταφέρει παντού και να εκφράσει, με την ψήφο του,  το μήνυμα της Ελπίδας».Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010