Το ΝΑΤΟ κινητοποίησε δύο μαχητικά του αεροσκάφη  κατά τη διάρκεια γυμνασίων του στη Λετονία, προκειμένου να ελέγξει δύο ρωσικά βομβαρδιστικά τα οποία πραγματοποίησαν διέλευση στον εναέριο χώρο της Βαλτικής χωρίς να δηλώσουν τα στοιχεία τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης της Λετονίας.
Picture
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άιρις Ρικβέλις, τόνισε πως δύο ρωσικά SU-24 εντοπίσθηκαν να πετούν πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, ανάμεσα στις παράλιες πόλεις Λιέπαγια και Βετσπίλς και «ίπταντο με κατεύθυνση το Καλίνινγκραντ».

«Δεν είναι μία φιλική χειρονομία, όμως η ασφάλειά μας δεν απειλήθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως και στο παρελθόν σημειώθηκαν παρόμοιες πράξεις, με πιο πρόσφατη μία διέλευση το περασμένο έτος. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν από την βάση Ζόκνιαϊ στη γειτονική Λιθουανία, καθώς τα κράτη της Βαλτικής, η Πολωνία και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Λετονία.

Τα ρωσικά μαχητικά δεν ανταποκρίθηκαν στις διαταγές του ΝΑΤΟ να δηλώσουν τα στοιχεία τους, τόνισε ο Ρικβέιλις. «Δεν υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου της Βαλτικής, μπορώ να σας το βεβαιώσω. Αυτό ήταν περιστατικό ρουτίνας και αποδεικνύει πως η αποστολή εποπτείας της Βαλτικής λειτουργεί», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Αμύνης Ράσα Γιουκνεβιτσιένε Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άιρις Ρικβέλις, τόνισε πως δύο ρωσικά SU-24 εντοπίσθηκαν να πετούν πάνω από τα διεθνή ύδατα της Βαλτικής, ανάμεσα στις παράλιες πόλεις Λιέπαγια και Βετσπίλς και «ίπταντο με κατεύθυνση το Καλίνινγκραντ».

«Δεν είναι μία φιλική χειρονομία, όμως η ασφάλειά μας δεν απειλήθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως και στο παρελθόν σημειώθηκαν παρόμοιες πράξεις, με πιο πρόσφατη μία διέλευση το περασμένο έτος.

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ απογειώθηκαν από την βάση Ζόκνιαϊ στη γειτονική Λιθουανία, καθώς τα κράτη της Βαλτικής, η Πολωνία και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Λετονία. Τα ρωσικά μαχητικά δεν ανταποκρίθηκαν στις διαταγές του ΝΑΤΟ να δηλώσουν τα στοιχεία τους, τόνισε ο Ρικβέιλις.

«Δεν υπήρξε παραβίαση του εναέριου χώρου της Βαλτικής, μπορώ να σας το βεβαιώσω. Αυτό ήταν περιστατικό ρουτίνας και αποδεικνύει πως η αποστολή εποπτείας της Βαλτικής λειτουργεί», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Αμύνης Ράσα Γιουκνεβιτσιένε.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010