Με την άρνησή του να ψηφίσει το μνημόνιο, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση γνώριζε από τις 5 Οκτωβρίου του 2009 ότι το έλλειμμα θα μας οδηγούσε στο ΔΝΤ, τονίζει ότι με την υπαγωγή στο μηχανισμό στήριξης διαλύεται ο κοινωνικός ιστός και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ικανοποίηση των δανειστών μας. Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού,  «απελευθερωμένος»  από τα κομματικά δεσμά, μιλώντας στην «Α» (η συνέντευξη δημοσιεύεται  στην Αttica που κυκλοφορεί από σήμερα, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου) ανατρέπει την κυρίαρχη αντίληψη, δημιουργεί προβληματισμό και κλείνει οριστικά το κεφάλαιο ΠΑΣΟΚ.
Picture
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Οικονομικών κ.  Σαχινίδη, γνώριζε από τις 5 Οκτωβρίου ότι η κατάσταση της οικονομίας και του ελλείμματος θα οδηγούσε στο ΔΝΤ. Από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τον Μάιο μπορούσε να έχει κάνει πολλά, όταν ακόμα ήταν σε θέση να δανειστεί με ικανοποιητικούς όρους. Δεν ενημέρωσε εγκαίρως τον ελληνικό λαό, ούτε τη Βουλή, ούτε καν τους Βουλευτές της συμπολίτευσης. Επί της ουσίας πρόσθεσε  τις δικές της ανεπάρκειες στο αδιέξοδο που κληρονόμησε από την ΝΔ και από το οποίο υπόσχεται ότι θα μας βγάλει παραχωρώντας τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, διαλύοντας την μεσαία τάξη, εξαθλιώνοντας τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, οδηγώντας χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία, το κοινωνικό περιθώριο και τη μετανάστευση, επιτρέποντας στις τράπεζες και τις πολυεθνικές να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους κερδοσκοπώντας σε βάρος των μεσαίων και λαϊκών τάξεων.

Τα μέχρι σήμερα όμως αποτελέσματα, παρά την πτώση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού και την παραβίαση των εργασιακών σχέσεων, δείχνουν ότι δεν θα επιτύχει τους στόχους που έθεσε η τρόικα. Κατά συνέπεια αυτό που επιτυγχάνεται με όλα αυτά τα μέτρα που υιοθετήθηκαν και κυρίως με αυτά που ακολουθούν, είναι να εξυπηρετούνται οι δανειστές μας, οι κύριοι υπεύθυνοι για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας και ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός να πληρώνει για μια κρίση που δεν δημιούργησε, χωρίς να γλυτώσουμε τελικά και τις συνέπειες της πτώχευσης της χώρας (ελεγχόμενης ή μη).

Φοβάμαι ότι θα βρεθούμε τα επόμενα 2 χρόνια με λιγότερο κοινωνικό κράτος, με λιγότερες δυνάμεις, με λιγότερες αντοχές, με λιγότερους πόρους και γενικότερα με λιγότερα κοινωνικά αναχώματα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για να επιβιώσουν. Το προσχέδιο μάλιστα του προϋπολογισμού για το 2011 είναι ενδεικτικό για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το Υπουργείο Οικονομικών θέλοντας να ικανοποιήσει τους δανειστές μας προβλέπει πολύ περισσότερους φόρους από όσους ζητά το μνημόνιο!

Προφανώς η πραγματικότητα του οικονομικού επιτελείου είναι διαφορετική από την πραγματικότητα του Έλληνα που βλέπει το επίπεδο διαβίωσής του να υποβαθμίζεται καθημερινά.

Η κυβέρνηση έχει ακόμα το περιθώριο να προβεί σε αλλαγή πολιτικής και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που ενέκρινε ο ελληνικός λαός πριν από ένα χρόνο, καθώς είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στο οικονομικό αδιέξοδο που δημιουργεί η φιλελεύθερη πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   Νομίζω όμως ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον αναγκασμένος να πιει μέχρι τέλους «το πικρόν ποτήριον τούτο» ίσως με αντάλλαγμα μια πολυτελή θέση σε διεθνή οργανισμό.
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010