Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΟΥΛΗ,
Ομότ. Καθηγητή Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών
Από τις ομιλίες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αβίαστα προκύπτουν, εκ των πεπραγμένων, ορισμένα βασικά ερωτηματικά που, αντικειμενικά, θέτουν εν αμφιβολία την αξιοπιστία του ανδρός, τοσούτω μάλλον, καθ’ όσον τα λεχθέντα προέρχονται από ένα ευφυή πολιτικό, άριστο χειριστή της ελληνικής γλώσσας και της ρητορικής τέχνης με θαυμαστή ευστροφία και ευρηματικότητα.

Δυστυχώς όμως, αυτά τα χαρισματικά χαρακτηριστικά επιβαρύνουν, επί του προκειμένου, την αξιοπιστία των λόγων του και δεν του παρέχουν άλλοθι για τα κακώς πεπραχθέντα κατά τον πρότερον πολιτικόν του βίον εντός του «ριζοσπαστικού» σοσιαλιστικού (;) ΠΑΣΟΚ.

Ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος διερωτάται, απορεί και… τσιμπιέται για να διαπιστώσει ότι δεν κοιμάται, ότι είναι σίγουρα ξύπνιος, ότι δεν είναι κάφρος και ότι ακούει καλά, επικεντρώνοντας την προσοχή του σε όσα τον προβλημάτισαν περισσότερο από τα λεχθέντα και λεγόμενα από τον κ. Βενιζέλο.

«Ζητάμε συγνώμη» από τον ελληνικό λαό για όσα κακά κάναμε και όσα καλά μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά δεν τα κάναμε...
Τι αντίκρυσμα έχει η οποιαδήποτε «συγνώμη», η «ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και το «mea culpa» μπροστά στην δυστυχία ενός ολόκληρου λαού και τη χρεωκοπία της χώρας, χωρίς ποινικές ευθύνες;

• Η συγνώμη σας, θέλετε να λειτουργήσει σαν η «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και με απύθμενη υποκρισία θέλετε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι μετά απ’ αυτή την αναγνώριση εξιλεωθήκατε – εξαγνισθήκατε από όλα τα κακά που του συσσωρεύσατε χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, χωρίς ίχνος ευθιξίας, χωρίς καν μια παραίτηση.

«Ανανεωθήκαμε...». Πώς όμως; Διατηρώντας ως στενούς συνεργάτες σας όλα τα κορυφαία στελέχη της συμφοράς που ψήφισαν το επαχθές μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσουν; Σε ποια τριτοκοσμική χώρα τα άτομα αυτά θα παρέμεναν υπουργοί; Αλήθεια, εσείς τα είχατε διαβάσει ή όχι; Θα ήταν χρήσιμο, με την ειλικρίνεια την οποία συχνά επικαλείσθε, να τα πείτε στον ελληνικό λαό για να κρίνει το βαθμό της υπευθυνότητάς σας.

Η ανανέωση απαιτεί αυτοκάθαρση και κάθαρση στο κόμμα σας δεν έγινε. Αντιθέτως, ακόμα και στην κραυγαλέα περίπτωση του κ. Τσοχατζόπουλου κρύβεσθε ως η στρουθοκάμηλος με το έωλο επιχείρημα ότι τότε δεν είχατε τα στοιχεία που τώρα ήλθαν στο φως... Τι κάνατε όμως επί μία ολόκληρη δεκαετία, όταν και τα «κακαρίσματα των ορνίθων» μεταφραζόταν σε απλά ελληνικά «πού τα βρήκε τόσα λεφτά ο ωραίος Brumel;». Τι κάνατε και τι κάνετε με το στρατηγό κ. Τσουκάτο; Πού πήγε τελικά το εκατομμύριο ευρώ; Γιατί δεν το ψάχνετε; Τι συμβαίνει;

«Ξαναρχίζουμε...». Φτου κι απ’ την αρχή, όμως τώρα εξαγνισμένοι, διδαγμένοι από τα λάθη μας στου «κασσίδι το κεφάλι» υποσχόμενοι ότι στο μέλλον τέτοια λάθη δεν θα επαναληφθούν... Αλήθεια, εσείς ως ευφυής πολιτικός τι βαθμό ευφυΐας θα βάζατε στους συναδέλφους σας υπουργούς που για να μάθουν χρειάστηκαν δεκαετίες ολόκληρες και συνειδητοποίησαν την ανεπάρκειά τους, όταν ο «ολίγιστος» κατά τον συνάδελφό μας καθηγητή κ. Γιανναρά, κ. Γ. Παπανδρέου, τους έφερε στο χείλος του γκρεμού μαζί με την καταστροφή της χώρας;

Η μόνη εξιλέωση που άξιζε θα ήταν με κορυφαίο τον τέως πρωθυπουργό να σύρουν το χορό του Ζαλόγγου... αλλ’ αντ’ αυτού, με υποκριτικό ύφος, ζητάτε τη στήριξη του ελληνικού λαού για να «ξαναρχίσετε» μια νέα πορεία με τα ίδια παλιά και εξαντλημένα άλογα που τυχαία γεγονότα τα έβαλαν στον ιππόδρομο της πολιτικής της χώρας προς μεγάλη της «δυστυχώς» ατυχία. Είναι επικίνδυνο να θεωρείτε τους Έλληνες πολίτες κάφρους.

Πώς, ύστερα από τα ελάχιστα ανωτέρω δείγματα, διότι αναρίθμητα άλλα θα μπορούσαν ν’ αναφερθούν, ζητάει ο κ. Βενιζέλος να γίνει «πιστευτός;». Για όσους μπορούν να τον ερμηνεύσουν, οι επιμελώς υποκρυπτόμενες προθέσεις του είναι να συσπειρώσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί, ώστε με «δημοκρατικές, εσωκομματικές διαδικασίες...» να θέσει υπό αμφισβήτηση την πρωθυπουργοποίηση του κ. Σαμαρά και να σχηματισθεί, τελικά, λόγω της κρισιμότητος της οικονομικής κατάστασης, κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Με τη μεθόδευση αυτή εξασφαλίζει την κάλυψη όσων πολιτικών του χώρου του για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ενοχής τους σε σκάνδαλα, τη διατήρηση των στρατιών που φόρτωσαν στις κρατικές υπηρεσίες, τον έλεγχο της δημόσιας διοίκησης και την προσωπικη του φιλοδοξία να ασκεί κυβερνητική εξουσία.

Αυτά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, γιατί τεκμηριώνονται όχι μόνο από τη μακρά του θητεία ως κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την πρόσφατη θητεία του ως υπουργού Εθνικής Οικονομίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Χωρίς να παραβλέπει κανείς τις άοκνες προσπάθειές του να προασπίσει, όσο μπορούσε καλύτερα, τα συμφέροντα της χώρας στην Ε.Ε., δυστυχώς όμως, όπως λένε ειδικοί εντός και εκτός Ελλάδος, χωρίς να υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, λόγω των υπογραφεισών προϋποθέσεων που είναι αδύνατον να εφαρμοσθούν από μια ξεχαρβαλωμένη κρατική μηχανή (ποιος ευθύνεται;) διερωτάται ο απλός πολίτης.

Γιατί δεν πρότεινε στον κ. Παπαδήμο την μείωση των 50 περίπου υπουργών με τις στρατιές αδαών συμβούλων;

Γιατί να μην καταργήσει τις άχρηστες Γραμματείες που γίναν μόνο και μόνο για βόλεμα ημετέρων;

Γιατί δεν αναζήτησε τα κλεμμένα και δεν τα αναζητά, επιτακτικά, ακόμα και σήμερα;

Γιατί παίρνει μόνο άδικα μέτρα;

Ποια είναι τα δίκαια και γιατί δεν τα πήρε;

Αυτά και πολλά άλλα ερωτηματικά γύρω από την αξιοπιστία του κ. Βενιζέλου.

Ακόμα και αν έκαμε μέσα του συνειδητή αυτοκριτική, ακόμα και αν, πραγματικά, έγινε ένας αναβαπτισμένος πολιτικός, όπως θέλει να πιστεύει και ο γράφων, δυστυχώς ο πρότερος πολιτικός του βίος δεν συνηγορεί για να γίνει πιστευτός;
 
Η ώρα ήταν κοντά τέσσερις το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν όλη η γειτονιά ...σηκώθηκε στο πόδι από τις άγριες φωνές ενός μεθυσμένου άνδρα (ηλεκτρολόγου στο επάγγελμα) και τον άγριο καυγά που ακολούθησε με φορτηγατζή γείτονά του.

Χρειάστηκε μάλιστα ...αστυνομική παρέμβαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ ο μεθυσμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μιας και βρισκόταν... εκτός πραγματικότητας.

Όλα συνέβησαν κοντά στην περιοχή του Ψάχου και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το περιστατικό όχι απλώς δεν ήταν τυχαίο αλλά πίσω του κρυβόταν ένα «ροζ» σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε σάλο και έχει αναστατώσει τους γείτονες.

Η σύζυγος του μεθυσμένου ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της φασαρίας ήταν κολλητή με τη γυναίκα του δεύτερου άνδρα με τον οποίο έγινε ο καυγάς. Οι δυο τους είχαν αρχίσει να κάνουν παρέα πολλές ώρες την ημέρα ενώ η μία επισκεπτόταν την άλλη στο σπίτι και κάθονταν με τις ώρες!

Φυσικά η μία εκμεταλλευόταν την πολύωρη απουσία του άνδρα της (ηλεκτρολόγου) για να βγάλει το μεροκάματο ενώ η άλλη τις φορές που ο δικός της σύζυγος απουσίαζε σε ταξίδια με το φορτηγό.

Κανείς δεν είχε υποπτευθεί βέβαια τίποτα το πονηρό. Μέχρι που ο πρώτος έκανε μια ανακάλυψη «βόμβα» ενώ έψαχνε το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας του. Και ποια ήταν αυτή η ανακάλυψη;

Μια φωτογραφία της ίδιας και της γειτόνισσας ενώ και οι δυο τους ήταν γυμνές στο κρεβάτι του σπιτιού του και απολάμβαναν τα ερωτικά χάδια μεταξύ τους...! Μόλις αντίκρισε τη φωτογραφία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβαινε. Μάζεψε τα πράγματα της γυναίκας του και τα... έστειλε στο πατρικό της ενώ η επόμενη κίνησή του ήταν να ξεμπροστιάσει την... αιτία του κακού!

Ο άλλος σύζυγος είχε... μεσάνυχτα!
Έτσι και ενώ βρισκόταν σε απόγνωση, μέθυσε και πήγα έξω από το σπίτι της γειτόνισσας βάζοντας τις φωνές και καλώντας την να βγει έξω για... να της δείξει!

Αντί αυτής βέβαια, βγήκε ο άνδρας της ο οποίος στο μεταξύ αγνοούσε τις εξελίξεις.

Και προτού ο πρώτος του εξηγήσει οτιδήποτε, του επιτέθηκε χτυπώντας τον για να τον κάνει να σωπάσει.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από παρέμβαση γειτόνων, οι οποίοι μάλιστα ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ ο μεθυσμένος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες.

Πάντως το θέμα έγινε γνωστό σε πολλούς και τώρα απομένει να δούμε τις εξελίξεις μεταξύ του δεύτερου ζευγαριού...
dete
 
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 Η ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ.
ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;
 
Δεν ειναι δημοκρατικο μας δικαιωμα να θελουμε…καποια άλλη δημοκρατια;
δεν ειναι δημοκρατικο μας δικαιωμα να γουσταρουμε Δωρικο χαιρετισμο;
δεν ειναι δημοκρατικο μας δικαιωμα να ζηταμε τα αυτονοητα;
μπαρτον κυριοι δημοκρατες…στα λογια
ποιός σας ειπε πως το πολίτευμα σας..ειναι η δημοκρατια?
ποιος σας εδωσε το δικαιωμα να με δημοκρατησετε
  • με δημοκρατικα κουρεματα,
  • δημοκρατικα χαρατσια,
  • δημοκρατικη υπερφορολογιση
  • δημοκρατικη μειωση εισοδηματων
  • δημοκρατικη εξαθλιωση
  • δημοκρατικη κατοχη
  • δημοκρατικο ξεπουλημα και υποθηκευση
  • δημοκρατικη λαθραια εισαγωγη λαθραιων μεταναστων
  • δημοκρατικες κλεψιες
  • και δημοκρατικα ψεματα

οι δημοκρατιζοντες με ευρωπαικη χειραψια (χαιρετισμο) ειστε πιό δημοκρατες απο τους εθνικίζοντες με Δωρικη χειραψια;

Ο χαιρετισμος προσδιοριζει το βαθμο δημοκρατοσυνης;

η ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΩΝ?

τρεμετε σαν τα ψαρια, σκουλικακια δημοκρατιζοντες δημοκρατες φεουδαρχες
ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ ΣΑς..ΠΕΦΤΟΥΝ το ενα μετα το αλλο..

Δημοκρατια …

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.
σε ολα τα ετυμολογικα λεξικα του κοσμου

ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΣΕΙΣ δημοκρατιζοντες μοναρχες?
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ του λογαριασμου.
ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ?

thenetwar
 
Πιστοί στην πολιτική των, ανά τακτά διαστήματα, προκλήσεων, οι γείτονες αποφάσισαν τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου!

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 16 Μαρτίου από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, δημιουργώντας και εντυπώσεις ως προς το χρονικό σημείο - εν αναμονή των ελληνικών εθνικών εκλογών - το οποίο επέλεξε η Άγκυρα για να προβεί στη νέα πρόκληση.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση: «Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας σχετικά με τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφάσεων του υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά. «Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα» τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
πρώτο θεμα
 
Μπορεί οι πολιτικοί μας να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής περιόδου…το ντιμπέϊτ, στο υπουργείο Άμυνας και στα Γενικά Επιτελεία όμως ανησυχούν για τις κινήσεις της Άγκυρας.

Η δημοσίευση των αποφάσεων του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της γειτονικής χώρας για έρευνες σε Καστελόριζο και Ρόδο είναι το τελευταίο ανησυχητικό μήνυμα που ενισχύει τα σενάρια για προσπάθεια εκμετάλλευσης της πολιτικής,οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας που επικρατεί στην Ελλάδα.

Μόλις προχθές η Τουρκία με την ηγεσία των κατεχομένων ξεκίνησε γεωτρήσεις και χθες είχαμε τη δημοσίευση των αποφάσεων για τις άδειες ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε περιοχές ελληνικής ΑΟΖ.

Στο ΥΕΘΑ ,δεν αποδίδουν την τουρκική κινητικότητα μόνο στις συχνές δημόσιες αναφορές που γίνονται στην Ελλάδα -και λόγω προεκλογικής περιόδου- για τον καθορισμό ΑΟΖ και έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.


Δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στις πληροφορίες και τα σενάρια που έχουν να κάνουν με την υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και στις σοβαρές πιθανότητες αποχώρσησής του από το προσκήνιο. Πληροφορίες και σενάρια που και ο ίδιος έχει πυροδοτήσει με δηλώσεις του.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται από Έλληνες επιτελείς και αξιωματούχους αναφέρουν ότι αν τα σενάρια δρομολόγησης αποχώρησης του Ερντογάν έχουν βάση,δεν αποκλείεται πολλά από τα τουρκικά σχέδια για διεκδικήσεις στο Αιγαίο να επισπευστούν και να ενεργοποιηθούν για να προλάβουν αυτή την αποχώρηση.


Γι΄ αυτό και επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών και τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις που θα δρομολογήσει πρέπει να υπάρξει άμεσα εθνική συνενόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων για τις “κόκκινες γραμμές” που θα κληθούμε να μην περάσουμε την επόμενη χρονική περίοδο.


Η Άγκυρα αν διαπιστώσει ότι το προεκλογικό “χάος” συνεχιστεί στην Ελλάδα και μετά από τις εκλογές της 6ης Μαίου δεν θ΄ αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το παράδειγμα του 1996 ,όταν πάλι η πολιτική κατάσταση στη χώρα ήταν ρευστή και προκάλεσε τη κρίση των Ιμίων είναι χαρακτηριστικό.Και τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για την Ελλάδα απ΄ ότι ήταν το 1996.

Ίσως τελικά όλες αυτές οι επισκέψεις των τελευταίων ημερών στη Ζουράφα από τον Α/ΓΕΕΘΑ ,σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι από ΥΕΘΑ και σύσσωμη τη στρατιωτική ηγεσία να μην ήταν τυχαίες ,όπως και η συζήτηση που έγινε στο ΚΥΣΕΑ προχθές για την "ανανέωση" του εγχειριδίου χειρισμού κρίσεων.

Καλό θα είναι  όλοι να βρίσκονται  σε εγρήγορση.

onalert
 
Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου δηλώνει ότι ακόμα και μια βδομάδα πριν τις εκλογές, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μην δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Tο πρωί της Παρασκευής,, όπως γνωστοποίησε ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων του Ηρακλείου, σε εργατικές κατοικίες του Ηρακλείου, εμφανίστηκε  ιδιωτικό συνεργείο της ΔΕΗ για να διακόψει  τη παροχή ρεύματος στα σπίτια μελών του Συλλόγου .

Όταν αντιπροσωπεία του Συλλόγου πήγε στη περιοχή, διαπίστωσε ότι όντως, περίπου στις 12 το μεσημέρι είχε βρεθεί δίχως ηλεκτρικό ρεύμα σπίτι με ζευγάρι μακροχρόνια άνεργων και μωρό 20 μηνών. "Υπήρχε κόσμος στο δρόμο που φώναζε ότι είναι άδικες αυτές οι πράξεις και μετά από συζητήσεις -και ενώ είχαν έρθει και μέλη της συνέλευσής πολιτών Μασταμπά- καταλήξαμε ότι δεν είναι επιτρεπτές και δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι τα πράγματα", τονίζει ο Σύλλογος.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ακόμα:

"Ο σύλλογος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ηρακλείου δηλώνει ότι ακόμα και μια βδομάδα πριν τις εκλογές, δεν μπορούν να συγκρατηθούν και να μην δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο του στυγνού φοροεισπράκτορα που τρέχει να μαζέψει λεφτά για να τα δώσει στους ξένους που μας απειλούν συνέχεια. Σε αυτές τις εκλογές να φροντίσουμε να μεταναστεύσουν όλοι όσοι λένε για μονόδρομους, ρεαλισμούς και δεσμεύσεις της χώρας, χωρίς να λένε πως θα επιβιώσουν οι κάτοικοι της χώρας.

Η πραγματική νίκη του λαού όμως, θα έρθει με οργανωμένες δομές αλληλεγγύης και αντίστασης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσει ο κόσμος χτίζοντας επιτροπές και φτιάχνοντας συνελεύσεις παντού".
cretalive
 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΣΦΥΧΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΗ 3-4 ΠΟΥΛΜΑΝ

Αποδοκίμασαν Βενιζέλο - Παπανδρέου
Καρέκλες μπροστά από την εξέδρα!!!!
Γεμάτο το γήπεδο της ΕΑΠ !!!!!!(χωρητικότητας 800 ατόμων ΧΑΧΑΧΑΧΑ) για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όμως και αυτή τη φορά... δεν έλειψαν τα πούλμαν! Από Λευκάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Πύργο έφθασαν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Αναμφισβήτητα εικόνα πρωτοφανής για τα δεδομένα της Αχαϊας, αφού μέχρι και το 2009 το ΠΑΣΟΚ διοργάνωνε ανοιχτές συγκεντρώσεις... στην Πλατεία Γεωργίου (με 5000 οπαδούς). Τα μέτρα της Αστυνομίας ήσαν δρακόντεια. Περιμετρικά του γηπέδου υπήρχαν δεκάδες αστυνομικοί αλλά και διμοιρίες ΜΑΤ.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

Επεισοδιακή η άφιξη Βενιζέλου και Παπανδρέου στο γήπεδο της ΕΑΠ. Μία ομάδα εξήντα ατόμων άρχισε να φωνάζει "κλεφτες" και να αποδοκιμάζει τόσο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και τον πρώην πρωθυπουργό. Oi συγκεντρωμένοι παρέμειναν εκεί καθ όλη τη διάρκεια της ομιλίας και φώναζαν συνθλήματα. ΙΣχυρή αστυνομική δύναμη τους εμπόδιζε να φθάσουν στο σημείο.
 
      ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
ΠΟΥΛΜΑΝ!!!!!!
ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΜΑΝ....ΠΟΛΛΑ ΠΟΥΛΜΑΝ!!!!
που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΣΟΚ
Το πανό των διαδηλωτών
 
Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, καθώς σύμφωνα με δημοσίευση από την εφημερίδα της κυβερνήσεως της χώρας έχουν ληφθεί σειρά αποφάσεις, που αφορούν στη χορήγηση αδειών για πετρελαϊκές εργασίες ακόμα και σε περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως στη νότια Ρόδο και το Καστελόριζο.

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της Αθήνας που προσανατολίζεται να προβεί άμεσα σε διάβημα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως οι αποφάσεις αυτές αντιβαίνουν τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας, ενώ επισημαίνει πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι οι θέσεις της χώρας μας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα είναι δεδομένες και έχουν γνωστοποιηθεί επανειλημμένως προς την τουρκική πλευρά.

«Σύμφωνα με τις σχετικές πρόνοιες της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας και του εθιμικού δικαίου, περιοχές που αναφέρονται στις εν λόγω αποφάσεις περιλαμβάνουν και ελληνική υφαλοκρηπίδα» τονίζει ο κ. Δελαβέκουρας και καταλήγει σημειώνοντας ότι «το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
newsbeast
 
Ενόχλησε την Τουρκία τα όσα αναφέρει το νέο βιβλίο ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, για την καταστροφή της Σμύρνης το καλοκαίρι του 1922 που αντικατέστησε την παλαιότερη έκδοση με το περιβόητο «συνωστισμό» της κυρίας Μαρίας Ρεπούση.

Χαρακτηριστικός είναι το δημοσίευμα της  Milliyet. «Βρικολάκιασε το πνεύμα πολέμου στον γείτονα» αναφέρει το δημοσίευμα, τονίζοντας  πως στο νέο βιβλίο ιστορίας «υπάρχουν πολύ βαριές διατυπώσεις αναφορικά με την είσοδο του τουρκικού στρατού στην Σμύρνη», εκφράζοντας παράλληλα ενόχληση για το γεγονός πως ο «συνωστισμός» αντικαταστάθηκε με το «διωγμό» των Ελλήνων.  

Έως τώρα, στο βιβλίο ιστορίας, η καταστροφή της Σμύρνης αναφερόταν με το επίμαχο : «Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα»

Η αναφορά αυτή, όπως και άλλες στο βιβλίο της  κυρίας Μαρίας Ρεπούση, που στις επικείμενες εκλογές είναι υποψήφια βουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά, είχαν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση.

Στο νέο βιβλίο Ιστορίας που θα διδάσκεται από την επόμενη σχολική χρονιά στους μαθητές της Στ' Δημοτικού, έχει τίτλο «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», και έχει γραφτεί από τους καθηγητές Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ι.Κολιόπουλο, Ιακ.Μηχαηλίδη και τους εκπαιδευτικούς Χ.Μηνάογλου και Αθ.Καλιανιώτη.

Όσον αφορά το ιστορικό γεγονός, το νέο βιβλίο αναφέρει : «Oι Tούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και την αρμενική συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε.

Σκηνές ανείπωτου πόνου εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι, όπου κατέφυγαν για να γλιτώσουν από τη φωτιά, ικετεύοντας για μια θέση στα συμμαχικά πλοία».
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010