Picture
Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν οι βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου

από τους 200-300 «αγανακτισμένους πολίτες» που απέκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου.

Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν και υπάλληλοι της Βουλής. Ήδη ωστόσο σχηματίστηκε από κλούβες της αστυνομίας διάδρομος μέσω του οποίου κάποια αυτοκίνητα κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν.

Η παρουσία της αστυνομίας και των δυνάμεων των ΜΑΤ είναι ιδιαίτερα ισχυρή ενώ πιο πριν οι κλούβες που συγκεντρώθηκαν απέκλεισαν τόσο την περιοχή κατά μήκος του προαύλιου χώρου της Βουλής, όσο και προς το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με κάποιες πληρφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ελάχιστοι οργισμένοι πολίτες πλησίασαν στο σημείο αποδοκιμάζοντας τους πολιτικούς.

Σύντομα ενισχύθηκαν από άλλους διαδηλωτές που προέρχονταν από την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στα Προπύλαια με ομιλητή τον κ. Μ. Θεοδωράκη, καθώς και αγανακτισμένους πολίτες από την πλατεία Συντάγματος.

Κάποιοι βουλευτές παρέμειναν στον χώρο του Κοινοβουλίου, όπως και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος με τους συνεργάτες του.
τοβημα
 
Πορεία στο κέντρο της Κομοτηνής από τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο και την Πατριωτική Κίνηση πολιτών Καβάλας
Για την αποφράδα επέτειο της Άλωσης της Βασιλεύουσας
Picture
Η κινητοποίηση των μελών της πατριωτικής Κίνησης πολιτών Καβάλας έγινε όπως και την προηγούμενη φορά αιφνιδιαστικά στην Κομοτηνή, αφού έφτασαν με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους στάθμευσαν σε περιοχή του νοσοκομείου,   παρατάχθηκαν άνοιξαν τις ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, σήκωσαν τα πανό τους και κινήθηκαν στο κέντρο της Κομοτηνής.

Η πρώτη στάση στο ηρώο της πόλης και μετά πορεία προς το τουρκικό προξενείο, διανομή φυλλαδίων, ομιλίες και χαιρετισμοί στην πλατεία της Κομοτηνής.  Τα συνθήματά τους έκαναν πολλούς να ξεβολευτούν από τους καναπέδες να αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί που διαδηλώνουν και γιατί.

Ο Αστέριος Κάμος, αντιπρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου μας εξηγεί ότι η κινητοποίηση γίνεται για να υπενθυμιστεί την επέτειο της άλωσης του της Κωνσταντινούπολης το 1453, να στιγματισθούν οι ενδοτικές πολιτικές των  κυβερνήσεων, να χτυπήσουν τα καμπανάκια για την ελληνικότητα της Θράκης, να βγούμε από το εφησυχασμό μας.

Το φυλλάδιο ζητά «να κλείσει τώρα το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, να φύγουν έξω από την Θράκη οι Τούρκοι πράκτορες, να απελαθούν όσοι Έλληνες μουσουλμάνοι δηλώνουν «Τούρκοι».
Picture
Ο Κωνσταντίνος Τόνιος από τον  Πατριωτική Κίνηση πολιτών Καβάλας θα μας πει:
«Ήρθαμε να τιμήσουμε την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μετά από 558 χρόνια, κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον. Αυτό το προδοτικό κράτος έχει αφήσει στο έλεος την Θράκη, πρέπει κάποιοι να δώσουν κάποια παρουσία εδώ, είχαμε δώσει και παλαιότερα, ήρθαμε και σήμερα ως μια δυναμική παρουσία, αφού θεσμικοί παράγοντες όπως η περιφέρεια εδώ, όπως ο δήμαρχος Καβάλας, ο δήμαρχος Κομοτηνής, που απαγορεύουν να γίνουν εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων εδώ.
Picture
Βλέπουμε ότι έχει  κερκόπορτα όπως στην άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και έχουν βάλει μέσα όλους τους Οθωμανούς. Στο όνομα της οικονομικής δυσπραγίας των Ελλήνων αυτή την στιγμή εκμεταλλεύονται τα πάντα και χάριν του πολιτισμού, ότι πρέπει να κάνουμε «ελληνοτουρικική φιλία».
Picture

Ελληνοτουρικική φιλία γίνεται όταν υπάρχει και από τις δύο μεριές η καλή προαίρεση. Όταν υπάρχει μόνο από την μια δεν μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική φιλία. Εμείς δίνουμε, αυτοί δεν δίνουν τίποτα.

Βλέπουμε ότι κινητοποιείτε πάρα πολύ νέο κόσμο.

-Αυτή την στιγμή κινητοποιούμε πάρα πολύ νέο κόσμο, σήμερα λείπουν ίσως και 30 άτομα από την πατριωτική κίνηση πολιτών Καβάλας, είμαστε μεγάλος σύλλογος, αριθμούμε 73 μέλη, ενώ τότε που είχαμε έρθει ενεργά ήμασταν 23, τώρα είμαστε 73. Παράλληλα, έχουμε 50 φίλους που είναι εγγεγραμμένοι, αλλά βοηθούν όπως μπορούν, με κάποιο άλλο τρόπο, όχι στην πρώτη γραμμή και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που είναι κοντά στον σύλλογο, αλλά δεν είναι εγγεγραμμένοι».Η διαδήλωση ήταν δυναμική, αλλά ειρηνική.
Μελαχροινή Μαρτίδου
ΧΡΟΝΟΣ
 
Picture
Ένα τηλεγράφημα που εξηγεί πολλά πράγματα για την μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων στις ελληνορωσικές σχέσεις, ''έβγαλε'' το WikiLeaks και το αναδημοσίευσαν προχθές τα ''ΝΕΑ''.

Σε τηλεγράφημα της αμερικανικής προεσβείας (Νοέμβριος 2007), ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, διατυπώνει την εκτίμηση ότι «Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία», σε μια εποχή που η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε αποφασίσει να εφαρμόσει μια περισσότερο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και να συσφίξει τους ελληνορωσικούς δεσμούς, αφού έχει εξέλθει ενισχυμένη από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου τις οποίες μόλις έχει κερδίσει.

Αποφασίζει λοιπόν η τότε ελληνική κυβέρνηση, 12 ημέρες πριν από την συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν στην Μόσχα, να προχωρήσει σε μείζονος σημασίας γεωστρατηγική κίνηση και με απόφαση του ΚΥΣΕΑ να προμηθευτεί 450 βαριά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης BMP-3Μ, τα οποία σύμφωνα με το ''Defencenet'' όχι απλώς θα αποκαθιστούσαν, αλλά θα έγερναν υπέρ της Ελλάδος την ισσοροπία με την Τουρκία στα χερσαία συστήματα μάχης.

Γράφει λοιπόν ο Σπέκαχαρντ (βασικά τα τηλεγραφήματα αυτά τα συνέτασσε η τότε νούμερο 2 της πρεσβείας η Μακάρθουρ και τα υπέγραφε ο Ν.Σπέκχαρντ) σε τηλεγράφημα με τίτλο «Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόµενοι δεσµοί γίνονται πιο ισχυροί;».

«Ρώσοι πράκτορες θα µπορούσαν να διεισδύσουν στην ελληνική οικονοµία. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ελληνες απολαµβάνουν το φλερτ των Ρώσων, ακόµα και αν το παίζουν συχνά δύσκολοι».

Σε δεύτερο τηλεγράφημα που το έστειλε μετά την συνάντηση Πούτιν-Καραμανλή και μετά την απόφαση προμήθειιας των TOMA BMP-3M, αλλά και την ενεργοποίηση των διαδικασιών για τον South Stream ο Σπέκχαρντ υποστηρίζει ότι «ο Καραµανλής προφανώς πιστεύει ότι µπορεί να διατηρήσει ισορροπία στις σχέσεις µε τη Ρωσία και τη ∆ύση.

Ο κίνδυνος όµως είναι ότι η Αθήνα, όντας πιο κοντά στη Ρωσία στα θέµατα ενέργειας, µπορεί να βρει τον εαυτό της υπό πίεση και να στηρίξει τους Ρώσους σε άλλα θέµατα, όπως είναι οι σχέσεις µε το Ιράν. Έχουµε πει στους Ελληνες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβληµα µε τους καλύτερους ελληνορωσικούς δεσµούς.

Την ίδια ώρα, συνεχίζουµε να ρωτάµε πώς η Ελλάδα µπορεί να συµβιβάζει τη στήριξή της για τον αγωγό TGI µε το ανταγωνιστικό πρότζεκτ του South Stream – ένα ερώτηµα στο οποίο ακόµα να λάβουµε επαρκείς απαντήσεις», έγραφε ο Σπέκχαρντ.

Σε ένα άλλο τηλεφράφημα μπλέκει και το Ιράν και υποστηρίζεί ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας θα μπορούσαν να γίνουν πιο στενές απ' ότι είναι οι σχέσεις Ρωσίας-Ιράν. Ενώ είναι αφοριστικός με τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο κατηγορεί ότι προσπαθεί να τηρήσει "ισορροπημένη στάση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας'', για την Ντόρα Μπακογιάννη έχει μόνο καλά λόγια:

«Ο Καραμανλής προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπηµένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Έλληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή».

Λίγους μήνες αργότερα, μετά τον πόλεμο στην Γεωργία, η τότε υπουργός Εξωτερικών σαμποτάρισε την ελληνορωσική συνεργασία, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κατεβάσει Έλληνες αξιωματικούς από το αεροπλάνο που θα πήγαιναν στη Ρωσία, για να υπογράψουν συμφωνία υποστήριξης για τα αντιαεροπορικά Tor-M1 και να συζητήσουν την τελική διαμόρφωση των BMP-3M, ενώ η κύρια σύμβαση για τα BMP-3M δεν υπογράφηκε ποτέ μέχρι σήμερα, αφού οι ρωσικές πιέσεις μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας το Νοέμβριο του 2008, προσέκρουαν σε έναν διαρκώς ενισχυμένο αντιρωσικό μέτωπο εντός της τότε ελληνικής κυβέρνησης (Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, Παπαθανασίου).

Μάλιστα οι ΗΠΑ κατάφεραν να πείσουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να στείλει αντιρποσωπεία στις ΗΠΑ για να εξατάσουν τα τεθωρακισμένα M2 Bradley και να τα προμηθευτούν αντί των BMP-3M.

Μετά τον Οκτώβριο του 2009 και την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, όλα ήταν πιο εύκολα για τους Αμερικανούς, αφού και το πρόγραμμα των BMP-3M "πάγωσαν" και τον αγωγό Mπουργκάς-Αλεξανδρούπολη εξουδετέρωσαν...
ΕΛΚΕΔΑ
 
Picture
Βρήκαν ευκαιρία τα κομματόσκυλα του ΠΑΜΕ να προσπαθήσουν να καπελώσουν την μαζική συγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή το απόγευμα αλλά έφαγαν τα μούτρα τους οι εγκάθετοι της συντρόφισσας Αλέκας.

Τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος και τους έστειλε στον αγύριστο και ακόμα παραπέρα απειλώντας να τους βάλει τα σημαιάκια που κρατούσαν στον κώλο.

Εγκάθετοι του ΠΑΜΕ πότε θα απεργήσετε για τις απολύσεις που έγιναν στο Ριζοσπάστη, στον 902, στην Τυποεκδοτική;

Εδω είναι Ελλάδα δεν είναι το γκούλαγκ του πατερούλη σας του Ιωσήφ.

Όξω κνίτες απο την παράγκα...
anergoidimosiografoi
 
Picture
Picture


ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
ΕΘΝΟΣ

Γροθιά στο στομάχι κάθε Ελληνα, που διατηρεί ακόμη υποτυπώδη ίχνη εθνικής αξιοπρέπειας, ήταν το χθεσινό φύλλο των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" του Λονδίνου. Η κρυάδα άρχιζε από το κεντρικό θέμα της πρώτης σελίδας, από τις πρώτες λέξεις της αρχής της ανάλυσης:

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε πρωτοφανή εξωτερική επέμβαση στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς ανάμειξης στη συλλογή φόρων και την ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας σε αντάλλαγμα νέων δανείων διάσωσης για την Αθήνα", έγραφε η βρετανική εφημερίδα.

Ξένοι θα... μαζεύουν τους φόρους στη χώρα μας και ξένοι θα ξεπουλάνε την περιουσία του ελληνικού κράτους! Εφιαλτικό ακόμη και ως ιδέα, πόσω μάλλον ως πραγματικότητα.

Συναισθήματα φρίκης και ταπείνωσης θα καταλάμβαναν όποιον Ελληνα έβλεπε τον τίτλο του κύριου άρθρου της εφημερίδας αυτής: "Βγάζοντας την Ελλάδα σε πλειστηριασμό"!!! "Ενα ρωμαλέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι πανάκεια για τις αρρώστιες της Ελλάδας" επισημαίνουν οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" στο κύριο άρθρο τους και σπεύδουν να προειδοποιήσουν:

"Οσο για την ιδέα να βάλουν ξένους υπευθύνους των ιδιωτικοποιήσεων, κινδυνεύει να πυροδοτήσει έκρηξη διαμαρτυρίας για τη χαμένη κυριαρχία, που μπορεί να υπονομεύσει την όλη προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης".

Δεν σταματάει εδώ ο διασυρμός της χώρας μας. "Μια τέτοια ανάμειξη συνιστά επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας", τονίζεται στη στήλη των οικονομικοπολιτικών σχολίων της εφημερίδας. "Αν η ελληνική διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων πρόκειται να ελέγχεται από το εξωτερικό, η νομιμότητά της θα υπονομευθεί θανάσιμα" προσθέτει ο σχολιαστής και γενικεύει:

"Καθώς η κρίση της ευρωζώνης συνεχίζει να σέρνεται, τα πιο αδύναμα μέλη του μπλοκ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν την κυριαρχία τους και την αξιοπρέπειά τους. Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία παρέδωσαν τη δημοσιονομική ελευθερία τους όταν δέχθηκαν τους όρους των πακέτων σωτηρίας τους" υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές.

Οι Βρετανοί δεν έχουν λόγο να εξωραΐσουν την πολιτική της Ευρωζώνης και έτσι δεν διστάζουν να τα λένε (και να τα γράφουν) έξω από τα δόντια. "Η διπλωματία των κανονιοφόρων εφευρέθηκε για να τρομοκρατήσει τους Ελληνες. Ο όρος δημιουργήθηκε όταν η Βρετανία έστειλε πολεμικά πλοία το 1850 να αποκλείσουν τον Πειραιά καθώς η ελληνική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να αποζημιώσει έναν Βρετανό που είχε πέσει θύμα επίθεσης", γράφουν οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" και έρχονται στο προκείμενο: "Η κρίση χρέους της Ευρωζώνης δημιουργεί μια σύγχρονη εκδοχή αυτής της πρακτικής" τονίζουν.

Σύγχρονη "διπλωματία των κανονιοφόρων" λοιπόν από την Ευρωζώνη εναντίον της χώρας μας στο οικονομικό επίπεδο, κατά τους Βρετανούς, οι οποίοι εκδηλώνουν μέχρι και τον οίκτο τους για τα όσα γίνονται εις βάρος της χώρας μας από τους Ευρωπαίους εταίρους.

"Αν οι Βρυξέλλες επρόκειτο να αφαιρέσουν βίαια τον έλεγχο των μοχλών της οικονομίας και της πολιτικής από τις εθνικές κυβερνήσεις, αυτό θα ισοδυναμούσε με ένα αξιοσημείωτο περαιτέρω βήμα προς μια δημοσιονομική ένωση. Μια τέτοια ένωση μπορεί να είναι μέρος της λύσης στην κρίση" γράφει η εφημερίδα. "Δεν πρέπει όμως να φορτωθεί στο πιο αδύναμο από τα κράτη - μέλη με την κάννη του όπλου στραμμένη εναντίον του" ενίσταται.

"Το αντίτιμο για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι η σχεδόν απώλεια της οικονομικής (εθνικής) κυριαρχίας εκ μέρους της Ελλάδας" τονίζει ένας εκ των κορυφαίων αρθρογράφων της ίδιας εφημερίδας, ο Βόλφγανγκ Μινχάου, σε άλλο άρθρο του χθεσινού μαρτυρικού για την Ελλάδα φύλλου των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς", το οποίο έχει και μια συνέντευξη που αφορά τη χώρα μας.

"Είναι παραμύθι η δυνατότητα μιας ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους" δηλώνει ορθά - κοφτά ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, Ιταλός και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. "Οι αποσταθεροποιητικές συνέπειες μιας ελληνικής αναδιάρθρωσης χρέους στην Ευρωζώνη και πέραν αυτής θα ήταν δραματικές" υποστηρίζει.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Βαρέλι δίχως πάτο θεωρούν τη χώρα

ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΙ από τους Βρετανούς είναι οι Γερμανοί - όχι μόνο σε οικονομικό ή πολιτικό, αλλά και σε δημοσιογραφικό επίπεδο. "Η Ελλάδα δεν έχει μόνο πρόβλημα ρευστότητας, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη" γράφει ωμά σε σχόλιό της η "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" - ένα σχόλιο με τον αποκαλυπτικό των γερμανικών διαθέσεων τίτλο "Βαρέλι δίχως πάτο". Αναφερόμενη στο "κενό χρηματοδότησης" που παρουσιάζει το περυσινό Μνημόνιο και την ανάγκη νέου δανείου προς την Ελλάδα, η εφημερίδα αποφαίνεται κατηγορηματικά:

"Η εμφάνιση αυτού του ελλείμματος δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά ότι απέτυχε το προ έτους πρόγραμμα βοήθειας και προσαρμογής του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης".
 
Picture
Ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου είναι βαριά τραυματισμένος από πυροβολισμό που δέχτηκε από δυο ληστές στις 9.19 το πρωί στην οδό Πλαστήρα 5 στην Λυκόβρυση.

Ο ιδιοκτήτης αυτήν την ώρα είναι στο χειρουργείο του ΚΑΤ.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Ξεψύχησε πριν από λίγο στο ΚΑΤ ο κοσμηματοπώλης που μετά τις εννέα το πρωί πυροβολήθηκε από ληστές μέσα στο κατάστημα του στη Λυκόβρυση.
crimesonair

Εικόνες πραγματικής μάχης μέσα στο κοσμηματοπωλείο περιγράφουν οι μάρτυρες. Όλα δείχνουν ότι ο 34χρονος κοσμηματοπώλης πάλεψε με τους δράστες,αλλά δεν είχε καμία ελπίδα να τους αντιμετωπίσει καθώς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα.

Οι μάρτυρες κάνουν λόγο για δύο άτομα που είδαν να φεύγουν τρέχοντας. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό στην οδό
Πλαστήρα στη Λυκόβρυση μέχρι που ακούστηκε ένας πυροβολισμός.

Οι περίοικοι πήγαν στο κοσμηματοπωλείο και είδαν τον άτυχο 35χρονο πεσμένο στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία, αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβει το θύμα. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο ΚΑΤ σε σοβαρή κατάσταση, οι γιατροί όμως δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Παρά τις έρευνες οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τους δράστες.
  Αφήνει πίσω του ένα παιδάκι 2 ετών.
newsit
 
Picture
Picture
Το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στο Τατόι, στο πλαίσιο της ετήσια εκδήλωσης μνήμης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α) για τους Πεσόντες Αεροπόρους του 13ου Σμήνους κατά τα έτη 1951 και 1952 στην Κορέα.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, εκπρόσωποι βετεράνων και ενώσεων αποστράτων, πεσόντων αεροπόρων και πλήθος κόσμου.

Picture
Picture
Picture
Picture
 
Picture
Picture
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 ΠΜ στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, στο πλαίσιο της ετήσια εκδήλωσης της Royal Air Forces Association (RAFA).

Η RAFA έχει καθιερώσει ετήσια εκδήλωση μνήμης και απόδοσης τιμών στους νεκρούς αεροπόρους (Έλληνες και Βρετανούς) που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπίζοντας την Ελλάδα την περίοδο 28 Οκτωβρίου 1940 έως 31 Μαΐου 1941.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Επιτελάρχης της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχος (Μ) Κωνσταντίνος Οικονόμου, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων Αεροπορίας και Ενώσεων Αποστράτων, Πεσόντων Αεροπόρων και πλήθος κόσμου.

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 
Picture
Picture
Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε η ετήσια συγκέντρωση των στελεχών της 348ΜΤΑ στην 110ΠΜ στη Λάρισα.

Στην εκδήλωση-θεσμό συμμετείχε όλο το εν ενεργεία προσωπικό της 348Μ απόστρατοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, σμηνίτες που υπηρέτησαν στην Μοίρα καθώς και φίλοι. Το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας εκπροσώπησε ο Υπαρχηγός του ΑΤΑ Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Δημόπουλος. Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε το 1991 και φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες Αεροπόρους της Μοίρας, ενημέρωση και ξενάγηση στους χώρους της και επίσκεψη στα αεροσκάφη RF-4E.

Η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές Μοίρες του ΑΤΑ. Συγκροτήθηκε αρχικά ως Σμήνος το 1953 στην 112 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με την επωνυμία 348 Σμήνος Τακτικής Αναγνωρίσεως με αεροσκάφη F-84G και Helldivers. Τον Ιούλιο του 1954 το Σμήνος μεταστάθμευσε στην 110 ΠΜ στη Λάρισα. Τον Μάιο του 1955 το Σμήνος αναβαθμίστηκε σε Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως (348 ΜΤΑ) με αεροσκάφη RT-33. Αργότερα, τον Αύγουστο του 1956, προστέθηκαν στη δύναμη της Μοίρας τα αεροσκάφη RF-84F. Το Δεκέμβριο του 1956, η 348 ΜΤΑ μετακινήθηκε στην 111 ΠΜ στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου όπου και παρέμεινε μέχρι το Σεπτέμβριο του 1957, οπότε και ξαναγύρισε στην 110 ΠΜ όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Τον Ιούλιο του 1979 παρελήφθησαν τα νέα αεροσκάφη RF-4E και μέχρι την απόσυρση των RF-84F, τον Μάρτιο του 1991 χρησιμοποιούνταν και οι δύο τύποι.

Το έμβλημα της 348 ΜΤΑ παριστάνει ένα πρόσωπο με μάτια που ερευνούν το χώρο. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σχηματίζουν τον αριθμό της Μοίρας. Το χαρακτηριστικό κλήσεως είναι "ΜΑΤΙΑ".

Picture
 
Picture
Picture
Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των τριακοσίων τριάντα τεσσάρων (334) κληρωτών της Β΄ ΕΣΣΟ 2011 στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχου (Ι) Βασίλειου Κλόκοζα.
Picture
Picture
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010