Picture

Γράφει ο
Βασ.Κόκκινος
επ.πρόεδρος
Αρείου Πάγου

Ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας πρόσφατα σε Πρεσβευτές αλλά και σε κατωτέρους διπλωματικούς υπαλλήλους των κρατών των 20 μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου (G 20), σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, προσπάθησε να λειάνει τις εντυπώσεις, απ' όσα κατά καιρούς έχουν δηλώσει σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, πολιτικά στελέχη του κόμματος του.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι γνωστό, στελεχώνεται από διαφόρους τροτσκιστές, μαοϊκούς, φανατικούς αριστεριστές, επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά και κάποιους δυσαρεστημένους από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ αριστερούς, όπως και εκπρο-σώπους του διεφθαρμένου και βαθέως ΠΑΣΟΚ.

Καθένας τούτων, κατά καιρούς, έχει εκφράσει στα MMΕ διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος και την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.

Εν πρώτοις διαβεβαίωσε τους ακροατές του, για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ετόνισε ότι το πρόγραμμά του δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αλλά μονίμου δρόμου εξόδου από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδος σε ισότιμο και αξιοπρεπές εταίρο στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

Στη συνέχεια είπε ότι θέλει να επιδιώξει μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους μας. Αλλά υπεγράμμισε ότι μια τέτοια λύση πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει τη συνεχιζόμενη καταστροφή, να σταματήσει την κάθοδο του ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας, την περαιτέρω συμπίεση των αμοιβών εργασίας, και των ζωτικών, για την υγεία του πληθυσμού και την ασφάλεια του κράτους, δαπανών.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι ο Αλ. Τσίπρας έπαυσε να ομιλεί περί καταγγελίας του Μνημονίου και τονίζει την επιδίωξη μιας συμφωνημένης λύσεως.

Όμως φαίνεται πως λησμονεί ότι οι εταίροι μας δεν ήλθαν αυτοπροαιρέτως στην Ελλάδα για να μας δανείσουν, αλλά τους κάλεσε προς τούτο ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο επί των Οικονομικών Υπουργός του Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, που τους υποσχέθηκαν το ακατόρθωτο. Ήτοι, την εξόφληση, εντός τριών ετών, ποσού 140 δις ευρώ περίπου του δανείου, πλέον των 240 δις ευρώ, που οφείλαμε ήδη μέχρι το 2009.

Απέφυγε να κατακρίνει το γεγονός ότι οι δύο ανωτέρω ουδεμία είχαν κύρωση γι’ αυτή την τερατώδη και εκ των πραγμάτων αδύνατον να τηρηθεί υπόσχεση.

Απέφυγε επίσης να κατονομάσει τους υπευθύνους του υπερδανεισμού της Ελλάδος κι αυτούς που μας παρέδωσαν στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα χωρίς να αναγνώσουν καν το προς συζήτηση και έναρξη διαπραγματεύσεων υποβληθέν Μνημόνιο, ούτε να επικαλεσθούν τα υπέρ της Ελλάδος πασιφανή επιχειρήματα.

Ότι, δηλαδή, η χώρα μας έχει εκτεταμένα σύνορα για την φύλαξη των οποίων απαιτείται η διατήρηση εξοπλισμένων και ετοιμοπολέμων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, ενόψει μάλιστα των συνεχών προκλήσεων των τούρκων και της απροθυμίας της Ε.Ε. και των χωρών της Ευρωζώνης να εγγυηθούν τα σύνορά μας ή να συμβάλουν στη φύλαξή τους.

Αντιθέτως πολλοί των εταίρων μας ανέχονται, αν δεν επιβραβεύουν, την προκλητική και εναντίον των διατάξεων του Ο.Η.Ε. πολιτική της Άγκυρας, η οποία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, αν διεκδικήσει τα εκ του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης δικαιώματά της. Και γίνονται διαπρύσιοι υπερασπιστές της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε., αν και είναι αμιγώς ασιατική χώρα.

Ως προς την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ.Τσίπρας, συνεπεία της μεγαλομανίας του και του πανευρωπαϊκού ρόλου, που θέλει να προσδώσει στον εαυτό του, είπε ότι το κόμμα του ως «Κυβέρνηση» θα ακολουθήσει πολυδιάστατη και φιλική εξωτερική πολιτική , αλλά, διεκδικητική εντός της Ε.Ε. και ικανή να συμβάλει στην ανοικοδόμηση περιφερειακών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.

Τάσσεται δε υπέρ της μετατροπής της Μέσης Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Εδώ προσήκει το βραβείο της αοριστίας και της διπλωματικής πολυγλωσσίας. Αλλά δεν πρέπει να δοθεί στον Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον σε κάποιους από τους συμβούλους του.

Εκφράσθηκε υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, που από καιρό οι Τούρκοι αρνούνται, όπως αποδεικνύεται με τις καθημερινές προσβολές της εθνικής κυριαρχίας μας από την αεροπορία της και το ναυτικό της.

Επανέλαβε τη θέση του Κόμματος του για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., τασσόμενος υπέρ μιας συνθέτου ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, που και τα άλλα κόμματα έχουν δεχθεί και επιδέχεται διάφορες ερμηνείες.

Τέλος, ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδος στο NATO, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως η προγραμματισμένη θέση για την ανάγκη διαλύσεως του NATO και απομακρύνσεως της χώρας από τη Συμμαχία ισχύει. Αλλά συμπλήρωσε προσφυώς:

Η Ελλάδα όμως, μια χώρα στα όρια της χρεοκοπίας και με δυσλειτουργικό πολιτικό σύστημα, δεν είναι δυνατόν να λάβει εν θερμώ αποφάσεις και να προκαλέσει αστάθεια στο ευρύτερο περιβάλλον. Υπό το πρίσμα τούτο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει στην παρούσα φάση ζήτημα αποδεσμεύσεως της χώρα από τη Βορειοδυτική Συμμαχία! Κατά τί διαφέρει η δήλωση αυτή από το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «ΕΟΚ και NATO, το ίδιο συνδικάτο»;

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν, ότι όσοι έχουν καταθέσει στις τράπεζες για ώρα ανάγκης, κάποιες οικονομίες τους, από τις στερήσεις τους, τον πολυετή μόχθο τους και την μόνιμη αποφυγή οιασδήποτε σπατάλης, αν και έχουν περιορισθεί σήμερα από την υπερφορολόγηση και τη μείωση του εισοδήματος, που επέβαλαν οι ανάλγητοι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να πληρώσουν τους ανέργους ως έχοντες.

Όμως οι πραγματικοί έχοντες έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ουδένα διατρέχουν κίνδυνο. Οι αδύνατοι όμως, που εμπιστεύονται ακόμα το Κράτος, δεν πρέπει να προστατευθούν;

Και γι’αυτούς δεν πρέπει να αναλάβουν μία ηθική δέσμευση όλα τα κόμματα και προεχόντως η Ν.Δ., που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των περισσοτέρων, ψύχραιμων και σκεπτομένων Ελλήνων;
 
Ούτε τους νεκρούς που έχουν προκαλέσει δεν σέβονται οι "σύμμαχοι" Τούρκοι:

Ακόμα και χθες ημέρα μνήμης της απώλειας του Νίκου Σιαλμά (κατέπεσε με το μαχητικό του Mirage F.1CG στις 18 Ιουνίου 1992 στην περιοχή του Άγιου Ευστράτιου κατά την διάρκεια εικονικής αερομαχίες με τουρκικά F-16) και την ώρα που σηκωνόταν το CH-47D Chinοοk με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας πλην Α/ΓΕΕΘΑ που σοφά έμεινε πίσω για λόγους στοιχειώδους ασφάλειας, τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στην περιοχή του ατυχήματος!

Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Μπήκαν βόρεια της Χίου στις 11.04 πέρασαν νοτιοανατολικά του Άγιου Ευστράτιου και σχημάτισαν ένα "τείχος" μεταξύ του νησιού όπου βρίσκεται το μνημείο του Ν.Σιαλμά στο ομώνυμο ακρωτήριο και του Chinook και περίμεναν στην περιοχή.

Ενώ το Chinook είχε ξεκινήσει εστάλησαν ισάριθμα ελληνικά F-16 από την Λάρισα που ανέμεναν σε κατάσταση φυλακής.

Κατά την διάρκεια των ελιγμών τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε τέσσερις παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

Τελικά, τα ελληνικά μαχητικά κατεδίωξαν τα τουρκικά τα οποία δεν παρέμειναν στην περιοχή και αποχώρησαν βόρεια της Χίου ενώ το Chinook  με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχε ήδη μπεί στο Αιγαίο.

Τα ελληνικά μαχητικά παρέμειναν "για τον φόβο των Ιουδαίων" στην περιοχή μέχρι που αποχώρησε μετά την τελετή το Chinook.

Το σκηνικό έρχεται τέσσερις ημέρες μόνο μετά την θρασύτατη και επικίνδυνη πτήση των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών μέσα στο δεσμευνένο Πεδίο Βολής Άνδρου και δείχνει ότι η Άγκυρα "πάει γυρεύοντας" εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα της Αθήνας...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
Αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ότι η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και «υπαρχηγός» του Αλέξη Τσίπρα, έχει αποκρύψει από το βιογραφικό της τη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κατά την «αμαρτωλή» περίοδο του Ακη Τσοχατζόπουλου και (στη συνέχεια) του Γιάννου Παπαντωνίου.

Η κυρία Δούρου υποχρεώθηκε να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη, αλλά....
πιάστηκε «οφσάιντ» με τις παραπλανητικές δικαιολογίες που επικαλείται για την «πρόσληψή» της.

Επίσης, αυτό στο οποίο δεν απαντά είναι γιατί έχει αποκρύψει από το βιογραφικό της τη συνεργασία με το εν λόγω Ινστιτούτο την περίοδο Τσοχατζόπουλου. Το ερώτημα γίνεται εντονότερο από τη στιγμή που η ίδια θεωρεί ότι όλα έγιναν αξιοκρατικά και άμεμπτα.

Το θέμα εξελίσσεται σε μείζον, από ηθικής και πολιτικής πλευράς, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την κυρία Δούρου, καθώς το κλίμα έχει ήδη επιβαρυνθεί από τις προσχωρήσεις στην Κουμουνδούρου πρώην στενών συνεργατών του κ. Τσοχατζόπουλου.

Μάλιστα η σημερινή βουλευτής, εκτός από τη συνεργασία της με τον εξ απορρήτων του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννη Δρόσο, που ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου, φέρεται να συνεργαζόταν στενά και με τον έτερο έμπιστο του κ. Τσοχατζόπουλου, Βαγγέλη Χωραφά, ο οποίος στηρίζει τώρα κι αυτός -όπως ο Αντ. Κοτσακάς- τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Χωραφάς ήταν για χρόνια διευθυντής του επιτελείου (ΕΠΥΕΘΑ) του κ. Τσοχατζόπουλου με πολύ αυξημένες αρμοδιότητες.

Με τον κ. Δρόσο (στον οποίο ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε αναθέσει παράλληλα και την κομβική θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή αμυντικής βιομηχανίας, έρευνας και τεχνολογίας) λάμβανε μέρος και σε συσκέψεις με άλλα επιτελικά στελέχη της ομάδας εργασίας του Ινστιτούτου.

Προκαλεί τέλος εντύπωση το γεγονός ότι «προσλήφθηκε» ως αναλύτρια σε θέματα τουρκικής πολιτικής, αν και δεν είχε καμιά σχετική εμπειρία καθώς, όπως αναγνωρίζει και η ίδια, βρισκόταν σε πολύ νεαρά ηλικία και μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της σε ένα μάλλον πολύ συνηθισμένο αντικείμενο, τις πολιτικές επιστήμες, ύστερα από τη φοίτησή της στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να εξηγήσει ποια ακριβώς ήταν η δραστηριότητά της ως αναλύτρια αυτή τη διετία και ποια η συγκεκριμένη σχέση εργασίας που είχε.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι είχε συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίου του Ινστιτούτου το 2002 με θέμα «το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001»…
paspartou
(Από την Δημοκρατία)
 
Ο αγρότης που έτυχε να περνάει από το χωράφι του, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του...

Όλα έγιναν στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου. Πρωταγωνιστές δύο  Πακιστανοί που έκλεψαν δύο κότες από χωράφι. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι δεν έφυγαν από την περιοχή, αλλά κάθισαν, άρχισαν να τις ξεπουπουλιάζουν και στη συνέχεια να τις τρώνε ωμές!

Ο αγρότης και ιδιοκτήτης του χωραφιού, έτυχε να περνά από το σημείο και τους έπιασε στα πράσα!

Μόλις αντιλήφθηκε ότι είχαν ξεπουπουλιάσει δύο από τα κοτόπουλά του και τα έτρωγαν χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ανάψουν μια φωτιά για να τα ψήσουν, έβαλε τις φωνές.

Οι Πακιστανοί αναγκάστηκαν να φύγουν και πρόλαβαν να απομακρυνθούν, πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί...
aegeanpress
 
Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οδηγήθηκαν στις 11.30 το πρωί στην Εισαγγελία Πειραιά οι 6 Ελληνες που συνελήφθησαν χθες για την άγρια επίθεση εναντίον μεταναστών στο Πέραμα. Στην εντατική του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένα από τα θύματα της επίθεσης....

Οι 6 Έλληνες, 5 άνδρες και μια γυναίκα, που αναγνωρίστηκαν απο τα θύματα της επίθεσης κατηγορούμενοι από κοινού για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς , διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων. Πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο.

Φυσικά κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε μπλουζάκι της Χ.Α όπως κατήγγειλε το ένα από τα θύματα της επίθεσης..
 Και ούτε πήγε στο μυαλό των φωστήρων δημοσιογράφων αν υπήρχε πριν γίνει η επίθεση κάποιου είδους "παρεξήγηση" ή διαμάχη μεταξύ των μεταναστών και των Ελλήνων.

Δείτε τι έγραψε το  Βήμα που δεν φημίζεται ότι έχει και ιδιαίτερη συμπάθεια στην ακροδεξιά..και αναδημοσιεύσε και το News247

 «Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία άμεση σχέση τους με ακροδεξιά οργάνωση, ενώ δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Την έρευνα διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια.»

Την ίδια ακριβώς πληροφορία είχαμε και εμείς και την οποία δημοσιεύσαμε.Βέβαια τα ΜΜΕ σύσσωμα...επειδή νομίζουν ότι έτσι χτυπάνε την Χ.Α κάνουν κακό στην ίδια τους τη χώρα.
Είναι οι ίδιοι που στρέφουν τον απογοητευμένο κόσμο από την εγκληματικότητα και την ανεξέλεγκτη να κάνει τέτοιες πράξεις νομίζοντας πως εφόσον τα κάνει η Χ.Α μπορούν να τα κάνουν κι αυτοί.

Βέβαια θα ήταν ηλίθιο να ισχυριστεί κάποιος πως έχει δώσει εντολή η ηγεσία της Χ.Α λίγες μέρες πριν τις εκλογές να πηγαίνουν τα μέλη της να δέρνουν όποιον είναι σκουρόχρωμος.

Τα δημοσιογραφικά κομματικά παπαγαλάκια και οι παπατζήδες των ΜΜΕ θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν για όλα τα κακά που έχουν κάνει σ αυτό τον τόπο.

Από το 89 μέχρι σήμερα έχουν κάνει εγκλήματα για να συνεχίζουν να τα παίρνουν από κόμματα και εργολάβους κάτω από το τραπέζι.

Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.Αρκεί να εκτελέσουν τις εντολές που έχουν.

Αυτοί και οι εργοδότες τους είναι οι πραγματικοί εγκληματίες.

Λειτούργησαν συστηματικά και μεθοδικά  όλα αυτά τα χρόνια για να φτιάξουν ένα μπερδεμένο και ασεβή λαό,που το μόνο που τον νοιάζει είναι το πως θα περάσει καλά,με ποιο κόλπο θα πάρει διακοποδάνειο να κάνει 4 μέρες διακοπές στη Ψαρού και αν θα παίξει το τάδε μοντέλο σε τσόντα του Σειρηνάκη.

Περαστικά μας..
eglimatikotita
 
Στο περιστατικό της επίθεσης κατά της υποψήφιας βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη και της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, αναφέρεται σε άρθρο του ο  Ηλίας Κασιδιάρης, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι το γεγονός ήταν σκηνοθετημένο.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα της Χρύσης Αυγής και έχει τίτλο «Πιο δυνατή από ποτέ Χρυσή Αυγή», ο κ. Κασιδιάρης τονίζει ότι «τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Πέμπτης στον ΑΝΤ1 είχαν σκηνοθετηθεί με μοναδικό στόχο την πρόκληση μίας ακραίας εκ μέρους μου αντίδραση».

Επίσης, εξηγεί και γιατί είχε εξαφανιστεί για δύο ημέρες: «Επέλεξα να παραμείνω σιωπηρός για 48 ώρες, καθώς δεν ήθελα να δώσω την ευχαρίστηση στα κανάλια να με διαπομπεύουν εκ νέου, παρουσιάζοντας την εικόνα της μεταφοράς μου, με χειροπέδες, στον εισαγγελέα».

Μέσα από το άρθρο του ο εκπρόσωπος του κόμματος εκφράζει και τη λύπη του, για το γεγονός ότι χωρίς τη θέλησή του ενεπλάκη «σε μία υπόθεση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, που βασικό σκοπό είχε να πλήξει πολιτικά την Χρυσή Αυγή».

Επίσης, στο άρθρο του αναφέρει ότι τον εξέπληξε η άμεση ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών σε τηλεοπτικό χρόνο, αλλά και η μαζική κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, την πολυτέλεια παρέμβασης των οποίων καθημερινώς στερούνται οι Έλληνες πολίτες.

«Δεν με εξέπληξε», συμπληρώνει, «η προκλητική συμπεριφορά συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων και εκδοτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να απαιτήσουν και να προαναγγείλουν την όποια διώξή μου, πριν ακόμα αυτή αποφασισθεί από τα αρμόδια όργανα».

Ο κ.Κασιδιάρης επισημαίνει, επίσης ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να και οφείλει να παραμείνει νηφάλια, μακριά από εντολείς και εντολοδόχους, ξένη από συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες».

«Επαφίεμαι στην αδιάψευστη κρίση του ελληνικού λαού», προσθέτει ο Ηλίας Κασιδιάρης .

Ο υποψήφιος βουλευτής κλείνει το άρθρο του με ένα απόσπασμα της ομιλίας του στα Άνω Λιόσια: «Είδαν ότι και εγώ όπως και οι περισσότεροι Ελληνες είμαι ένας άνθρωπος που όταν τον χτυπάνε κατά πρόσωπο ενδεχομένως και να εξοργίζεται».

 
Στη συμβολή των οδών Περικλέους και Νικολαΐδη στου Ρέντη ένας Έλληνας πολίτης έπεσε νεκρός.

Ληστεία στην οδό Π. Νικολαΐδη και Περικλέους στην περιοχή του Ρέντη, έγινε νωρίτερα από ενόπλους με Καλάσνικοφ που πυροβόλησαν και σκότωσαν 52χρονο φαρμακοποιό.

H δολοφονία έγινε στο δρόμο, όταν οι ληστές προσπάθησαν να πάρουν την τσάντα που κρατούσε ο φαρμακοποιός κι εκείνος αντιστάθηκε. Την περιοχή έχει αποκλείσει η ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Το θύμα, κάτοικος της περιοχής, μόλις είχε κλείσει το φαρμακείο του στην οδό Φλέμινγκ 16 και πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του το οποίο είχε παρκάρει στην οδό Περικλέους.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 3.15 το μεσημέρι της Τετάρτης και στη συνέχεια, μετά τη δολοφονία, οι δράστες διέφυγαν με κίτρινο αυτοκίνητο και αναζητούνται.

Υπάρχει ήδη μία προσαγωγή ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο ιατροδικαστής Πάρης Τσιριγώτης. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε με σχετική καθυστέρηση.

Σύμφωνα, με τους αστυνομικούς, ο 52χρονος φαρμακοποιός, μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, δεν είχε οικονομικές εκκρεμότητες και επομένως, από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε το ενδεχόμενο προσωπικών διαφορών με τους δράστες.

 
Η ανεργία τα τελευταία δύο χρόνια και το οικονομικό αδιέξοδο, οδήγησαν 36χρονο πρώην ταξιτζή να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Δωδώνης στα Σεπόλια.

Σοκ στα Σεπόλια.Ο άνδρας σύμφωνα με τις πληροφορίες των γειτόνων τα δύο τελευταία χρόνια ήταν άνεργος,όπως και ο πατέρας του έμενε με τους γονείς του καθώς, όπως λένε, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και την οικογένεια συντηρούσε η μητέρα..

Όπως έγινε γνωστό, δεν έχει αφήσει σημείωμα.

Δυστυχώς μιλάμε για το τρίτο περιστατικό το τελευταίο 24ωρο, ενώ είναι πέντε οι συνάνθρωποί μας που έχουν βάλει τέλος στη ζωή τους από την αρχή του μήνα.

Έβαλε τέλος στη ζωή του με καραμπίνα

Αυτοκτόνησε 56χρονος στην Αγία Βαρβάρα στην Τρίπολη

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ.ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ. ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Βοιωτία: 50χρονος αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγετική του καραμπίνα

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
 
Φέτος συμπληρώνονται είκοσι (20) χρόνια από το θάνατο του Υποσμηναγού  Νικου Σιαλμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών F-16, που είχαν εισέλθει παράνομα στο FIR Αθηνών.

Ετσι πραγματοποιήθηκε σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στη μνήμη του Υποσμηναγού , στο χώρο του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων, στο Ακρωτήριο Σιαλμάς, στη νήσο Άγιος Ευστράτιος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος  Αντώνιος Τσαντηράκης, μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου έδωσαν το παρών στην τελετή.

Ομιλία Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Τσαντηράκη

Σεβαστή οικογένεια του ήρωα Υπoσμηναγού Νίκου Σιαλμά,

Κύριε Υπουργέ,

κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Στρατού,

κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,

κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

κύριοι Δήμαρχοι,

εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Κυρίες και Κύριοι.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση προσερχόμαστε σήμερα, εδώ στο κέντρο του Αιγαίου για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του ήρωα αεροπόρου Νίκου Σιαλμά.

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από την 18η Ιουνίου 1992, όταν ο Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, εδώ στον Άη Στράτη, αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη, ως Ιπτάμενος της 342 Μοίρας.

Η θυσία του, όπως και η απώλεια των άλλων Αεροπόρων που χάθηκαν, κατά τη διάρκεια των τελευταίων σχεδόν σαράντα χρόνων, είναι το βαρύ τίμημα που πλήρωσαν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους, η ελληνική κοινωνία και η Πολεμική Αεροπορία, προκειμένου να εκτελέσει με επιτυχία την αποστολή της, διαφυλάσσοντας τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Για το λόγο αυτό η Πατρίδα οφείλει ευγνωμοσύνη και τιμή στον Υποσμηναγό Νίκο Σιαλμά. Για την ΠΑ οι αρχές του, της αίσθησης του καθήκοντος και της πίστης στον παράγοντα άνθρωπο, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη.

Αυτές οι αρχές είναι που οδηγούν τους προσοντούχους και άξιους στην εκτέλεση της αποστολής, αναπληρώνοντας το αριθμητικό έλλειμμα και αν χρειαστεί, τις δυνατότητες των μέσων, με το ταλέντο, την εκπαίδευση, τη διαρκή και σκληρή προσπάθεια και δυστυχώς κάποιες φορές με την αυτοθυσία τους.

Σεβαστή οικογένεια του ήρωα Υποσμηναγού Νίκου Σιαλμά

Υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη του εξαίρετου Αξιωματικού, του επίλεκτου Ιπταμένου, του ολοκληρωμένου ανθρώπου, τιμούμε τη θυσία του και τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολεμική Αεροπορία παραμένει πιστή στο καθήκον και στο χρέος προς την Πατρίδα.

Υποσχόμαστε ότι η μνήμη του θα παραμείνει αναλλοίωτη στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Αθάνατος.


Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης
Αρχηγός

 
Με ένα άρθρο – γροθιά στο στομάχι του ελληνικού πολιτικού συστήματος της συναλλαγής και της πολιτικής σκοπιμότητας υπεράνω ακόμα και του εθνικού συμφέροντος, ο διαπρεπής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, ξεμπροστιάζει όλους όσοι ξεπουλάνε μέρα με τη μέρα τη Θράκη με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους…

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο αξιόλογο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» των εκδόσεων ΛΙΒΑΝΗ και με στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, από μία προσωπικότητα που με αθόρυβο τρόπο έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην ελληνική προσπάθεια σχεδίασης και εφαρμογής πραγματικής εθνικής πολιτικής για την περιοχή, αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση που ασφαλώς δεν μπορεί να μας κάνει και πολύ περήφανους, αφού το τουρκικό προξενείο ετοιμάζεται να πετύχει την εκλογή τριών δικών του ανθρώπων στο ελληνικό Κοινοβούλιο…

Και δεν είναι το μόνο…
defence-point

Διαβάστε  το άρθρο – καταπέλτης του Δρ. Άγγελου Συρίγου:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010