Στις 21/10/2010 εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα της Επιτροπής Κατοίκων σχετικά με την παράνομη εγκατάσταση και λειτουργία χωματερής στο δημοτ. γκαράζ σε χώρο του ενιαίου Άλσους.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ένας εκ των νομικών συμβούλων του δήμου, ο Αντώνης Βουδούρης με μαυρισμένο μάτι και ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, για λόγους υγείας.

Η δικαιοσύνη ζυγίζοντας από τη μία μεριά την υγεία του δικηγόρου και από την άλλη την υγεία των κατοίκων του Περιστερίου με την χαβούζα στη καρδιά της πόλης, «απεφάνθη» κάνοντας δεκτό το αίτημα του δήμου για αναβολή. Ορίστηκε νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 29/11/2010.

Αν και ο δήμος θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί από άλλο νομικό τους σύμβουλο δεν το έκανε. Αυτό το γεγονός αποδεικνύει την σκοπιμότητα της δημοτικής αρχής.

Ακριβώς την ίδια ώρα, έξω από την αίθουσα της εκδίκασης παρευρίσκονταν 50-60 εργαζόμενοι που ο δήμος είχε φροντίσει να μεταφέρει με μικρά πούλμαν στο χώρο του δικαστηρίου. Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που η δημοτική αρχή περιφέρει στους δρόμους της πόλης σαν ομάδα κρούσης και εκφοβισμού στις αφισοκολλήσεις, στις δράσεις της επιτροπής των κατοίκων και άλλων συλλογικοτήτων της πόλης.

Στην Ευελπίδων υπήρχε μέχρι και «απουσιολόγος» ο οποίος σε μπλοκάκι σημείωνε τις απουσίες των εργαζομένων! Το γεγονός ότι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι με γκαιμπελίστικο τρόπο διασπείρουν ψεύδη και φόβο πως η Επιτροπή Κατοίκων απειλεί με τις ενέργειες και τις δράσεις της, την ίδια τη δουλειά και το μεροκάματό τους, είναι το επιχείρημα που μόνο διαπλεκόμενοι της διοίκησης με επιχειρηματικά-κερδοσκοπικά συμφέροντα μπορούν να προβάλλουν.

Αντίθετα, η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο δήμαρχος Περιστερίου στα πλαίσια του αναπτυξιακού σχεδιασμού προκήρυξε διαγωνισμό για την μετεγκατάσταση του γκαράζ (όπως ισχυρίζεται-αν δεν είναι προεκλογικό…). Στη προκήρυξη αναφέρεται ότι θα γίνει ανάπλαση του οικοπέδου επί των οδών Αγ. Βασιλείου-Λάρνακος-Αναπαύσεως με στόχο τη μετατροπή του χώρου σε πράσινο. Στο έγγραφο της προκήρυξης αναφέρεται η υπ. αριθμ. 540/2010 απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής Περιστερίου για τη μετεγκατάσταση του γκαράζ και τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης συμβούλου για το εν λόγω ζήτημα. Το συγκεκριμένο έγγραφο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοπρασιών και Πλειστηριασμών (με τον όρο να δημοσιευθεί μέχρι 17/9/2010).

Η δουλειά των εργαζόμενων δεν κινδυνεύει απ’ τον αγώνα για τη δημοσιοποίηση της παράνομης χωματερής στο χώρο του γκαράζ. Κινδυνεύει από τα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης και από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» από την επομένη των δημοτικών εκλογών.

Θεωρούμε ότι η απουσία του Δ.Σ. των εργαζομένων ή έστω εκπροσώπου τους από τα δικαστήρια είναι ηχηρή. Κατά τη γνώμη μας η στάση και η απουσία τους υποβοηθά ή υποθάλπει την αυθαιρεσία της διοίκησης και στρέφεται κατά της υγείας των ίδιων των συναδέλφων τους και κατά των κατοίκων του Περιστερίου. Το σωματείο των εργαζομένων πρέπει να καταγγείλει και να αντισταθεί σε τέτοιες πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.

Συνεχίζουμε τη δράση μας. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους αυτοοργανωμένα και με αξιοπρέπεια να αγωνιστούμε ενάντια στα εγκληματικά σχέδιά τους.

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ.

➢ ΈΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

➢ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

➢ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010