Picture
διαίτερη αναφορά κάνουν τα έγγραφα wikileaks, στον ηγέτη της Λιβύης Μωαμάρ αλ Καντάφι. Τον χαρακτηρίζουν τον μακροβιότερο δικτάτορα του κόσμου, μια περίεργη προσωπικότητα γεμάτη φοβίες, ένα άνθρωπο πανέξυπνο που δεν κουνάει βήμα εάν δεν τον συνοδεύει η Ουκρανή νοσοκόμα του και οι 40 γυναίκες της φρουράς του:

“Φοβάται να κοιμηθεί σε ξενοδοχείο εάν το δωμάτιο δεν είναι στον πρώτο όροφο, φοβάται τα ύψη, φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο πάνω από θάλασσες, δεν πάει πουθενά χωρίς την Ουκρανή νοσοκόμα του μια ηδονική ξανθιά παρουσία...” είναι ορισμένες από τις φράσεις που αναφέρονται στα τηλεγραφήματα που αποκαλύπτει το wikileaks. 

Συγκεκριμένα ο Λίβυος ηγέτης στην περίληψη του τηλεγραφήματος αναφέρεται σαν άνθρωπος με πολλά προσωπικά πάθη, που δεν ταξιδεύει πουθενά χωρίς την Galina Kolotnytska την ουκρανή νοσοκόμα του.

Ο Καντάφι αρνείται να μείνει σε ξενοδοχεία στους επάνω ορόφους και προτιμά τον πρώτο όροφο. Λατρεύει τις ιπποδρομίες και λατρεύει να παρακολουθεί χορό Φλαμένγκο.

Picture
Για την άνθρωπο Καντάφι, οι Αμερικανοί κάνουν λόγο για μια εκκεντρική και ευμετάβλητη προσωπικότητα. Στο τηλεγράφημα αναφέρονται στα ευτράπελα που συνέβησαν λόγω της φοβίας του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Στην ιδιοτροπία του να μένει στον πρώτο όροφο του ξενοδοχείου. “Η φρουρά του μας είπε (αναφέρει το τηλεγράφημα των Αμερικανών) ότι ο Ηγέτης δεν μπορεί να κοιμηθεί σε δωμάτιο που το ύψος του ορόφου του, ξεπερνά τα 35 πόδια. Μας ζήτησε επίσης να βρούμε ανοιχτό χώρο για να μπορέσει εκεί να στήσει τις σκηνές των βεδουίνων προκειμένου να είναι κοντά στις πολιτισμικές του ρίζες”

Μια από τις φοβίες του Καντάφι είναι τα αεροπλάνα και συγκεκριμένα οι πτήσεις πάνω από θάλασσα ενώ απεχθάνεται τις πτήσεις που διαρκούν περισσότερο από 8 ώρες. Το τηλεγράφημα λέει: ”Η αποστολή διανυκτέρευσε στην Πορτογαλία για να μην πάει κατευθείαν στις ΗΠΑ σε ενα ταξίδι άνω των 8 ωρών και πάνω από θάλασσα “

Τα πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του Λίβυου ηγέτη, είναι ο γιος του ο Μουατασίμ, ο επιτελάρχης του Μπασίρ Σαλάχ και φυσικά οι 4 ουκρανές νοσοκόμες του με προεξέχουσα την Γκαλίνα Κολοτνίτσκα.

Το τηλεγράφημα την αναφέρει χαρακτηριστικά σαν την 38χρονη “ηδονική” ξανθιά που φροντίζει τις ανάγκες, την ευημερία και την περίθαλψη του ηγέτη”
Picture
Τα χόμπυ του Καντάφι, στα έγγραφα που αποκαλύπτει το wikileaks, είναι ο χορός, και οι ιπποδρομίες.: “ Στο τριήμερο θέαμα για τα 40 χρόνια παραμονής του στην εξουσία περιλαμβάνονταν παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων από την Ουκρανία, την Τυνησία,

Αλγερία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο, καθώς και μουσικές παραστάσεις συγκροτημάτων από το Μεξικό, τη Ρωσία, Νέα Ζηλανδία”
Τέλος γίνεται λόγος για την λατρεία του στο γυναικείο φύλο. Το προσωπικό του είναι στην πλειοψηφία του γυναίκες (350) και οι περισσότερες αποτελούν την προσωπική του φρουρά άριστα εκπαιδευμένες.

Το τηλεγράφημα καταλήγει πως πρόκειται για μια περίεργη και πολύπλοκη προσωπικότητα που παραμένει στην εξουσία 40 χρόνια, είναι επιδέξιος και πανέξυπνος ηγέτης που αναπροσαρμόζει το realpolitic, ανάλογα με τις περιστάσεις.
 Leave a Reply.

  free counters
  Picture
  ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Picture
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
  Picture
  ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
  Picture
  Picture
  Picture

  ΚΛΥΣΜΑ
  σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture
  Picture

  Archives

  July 2012
  June 2012
  May 2012
  April 2012
  January 2012
  December 2011
  November 2011
  October 2011
  September 2011
  August 2011
  July 2011
  June 2011
  May 2011
  April 2011
  March 2011
  February 2011
  December 2010
  November 2010
  October 2010