Picture
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
ΑΝΤΙΝΕWS

Ήταν καμιά πενηνταριά πιτσιρικάδες, μεσήλικες ηλικιωμένοι, απλοί άνθρωποι, διαδηλωτές κι όχι μπαχαλάκηδες. Για να γλιτώσουν από τα χημικά είχαν οπισθοχωρήσει στην οδό Υπατίας, στην Πλάκα.

Απλώς κάθονταν στα πεζούλια ή στέκονταν, κλαίγοντας, βήχοντας και καλύπτοντας το στόμα τους. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα κονβόϋ της «Δίας», στρίβουν στο στενό και σάπισαν τους ανθρώπους στο ξύλο.

Δεν είχαν κουκούλες, δεν έσπαγαν, δεν είχαν ανάψει φωτιές. Τίποτα. Εδάρησαν ανηλεώς, προφανώς με τις εντολές κάποιου ηλιθίου, ο οποίος βεβαίως έχει πολιτικό προϊστάμενο. Την σκηνή μου την περιέγραψε ένας από τους καλύτερους μου φίλους, σοβαρός άνθρωπος, γιατί έγινε μπροστά στο γραφείο του.

Γύρω στις τεσσεράμισι επέστρεφα κι εγώ στο γραφείο μου με τα πόδια από το Εφετείο. Τα μάτια τσούζανε από την Αλεξάνδρας κι άρχιζε η δύσπνοια.

Κατεβαίνοντας την Ομήρου πέρασα μετά από την Παλιά Βουλή και μπήκα στην οδό Βουλής. Διέσχισα φωτιές κι είδα τουλάχιστον τρεις φορές στη Σταδίου, Ερμού και Βουλής, στη Μητροπόλεως, το ίδιο σκηνικό. Τυφλές, αδιάκριτες επιθέσεις των ΜΑΤ και της «ΔΙΑΣ» σε πιτσιρικάδες, μεσήλικες, γυναίκες, περαστικούς.

Ο στόχος είναι προφανής: να τρομοκρατηθούν οι απλοί άνθρωποι και να μην κατεβαίνουν στην Πλατεία.

Αν ο Παπουτσής δεν ήξερε, τότε να παραιτηθεί και να πάει για τσάγαλα. Αν αυτός το αποφάσισε κι έδωσε τέτοιες εντολές, τότε έχω τον μισό Ποινικό Κώδικα υπ’ όψιν μου να του τον κολλήσουμε στο κούτελο. Πολιτική ευθύνη πάντως υπάρχει. Ανήκει σε αυτόν και προπαντός στον παραιτηθέντα και αναστάντα πρωθυπουργό του.

Τις απόψεις μου τις ξέρετε. Εθελοντής θα πήγαινα να σαπίσω και να συλλάβω τους βάνδαλους, τους μηδενιστές καταστροφείς και τους μπαχαλάκηδες. Τιμώ κι αγαπώ την Αστυνομία και ουκ ολίγες φορές την έχω υπερασπιστεί. Γι’ αυτό ακριβώς οργίζομαι διπλά να την βλέπω να παραβιάζει μαζικά τον Νόμο και να λειτουργεί ως ο μεγαλύτερος προβοκάτορας κι ως εργαλείο αντισυνταγματικής καταστολής σε βάρος ανθρώπων της διπλανής πόρτας.

Οι πολιτικοί ανεγκέφαλοι που σκαρφίστηκαν τέτοια βαρβαρότητα για να καταστείλουν ένα αυθόρμητο, μαζικό κι ως τώρα ακηδεμόνευτο κίνημα, μέσα στον πανικό τους ξέχασαν το βασικότερο: οι πολίτες οδηγήθηκαν στο πεζοδρόμιο από την οργή για την ατιμωρησία και την εξαθλίωση της ζωής τους.

Τέτοιες μέθοδοι εκτροπής, διότι τέτοια μαζική και βίαιη επίθεση στο Λαό συνιστά εκτροπή, το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να διπλασιάσουν την οργή και το Φθινόπωρο, όταν όλη η μπουρδολογία του Βενιζέλου και το Μεσοπρόθεσμο θα έχουν κάνει μια μεγαλειώδη τρύπα στο νερό, στο Σύνταγμα θα είναι 1.000.000 κόσμος.

Κι ας μην «ζαχαρώνουν» το Στρατό να τους πλύνει τ’ άπλυτα της ανικανότητας τους.

Ο Στρατός είναι ο Λαός. Κομμάτι του.

Η προδιαγεγραμμένη αποτυχία της πολιτικής του Παπανδρέου θα οδηγήσει αυτόν, το ΠΑΣΟΚ και τους κολαούζους του, στον πολιτικό οστρακισμό. Χωρίς εφεδρείες σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές θα οδηγηθούν σε πλήρη απαξίωση και απηνή διωγμό από τους πολίτες, έχοντας όμως πρώτα εξαπατήσει την κοινωνία κι επιτεθεί στον Λαό, τον οποίον οδηγούν σε Ανένδοτο.

Αυτή η κυβέρνηση, που θα φύγει νύχτα κι ατιμασμένη, θα καταφέρει το ακατόρθωτο. Θα φύγουν πιο μισητοί κι από την κυβέρνηση του Ταξίαρχου Δ. Ιωαννίδη.

Η Πατρίδα πρέπει να απαλλαγεί από την πιο ανίκανη ηγεσία που είχε ποτέ σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Στον αγώνα αυτό, που θα αποβεί κλιμακούμενος απέναντι στις αδίστακτες πρακτικές που θα ακολουθήσουν γαντζωμένοι στην ενυπόθηκη εξουσία τους, μόνο ένας μπορεί να ηγηθεί. Αυτός που χτυπάει την γροθιά του στο τραπέζι και λέει όχι στους ξένους και στις εγχώριες ορντινάτσες τους.

Η Πατρίδα χρειάζεται αστικοδημοκρατική, πατριωτική διέξοδο, ώστε να ανακτήσουμε μέσα από την ανάπτυξη την αξιοπρέπεια μας, την εθνική μας κυριαρχία. Την πολιτική αυτή μπορούν να την κάνουν μόνον αυτοί που πιστεύουν σε αυτή εξ αρχής, χωρίς συμβιβασμούς και παρεκκλίσεις.

Θα ανακτήσουμε την Πατρίδα μας και θα γίνει μία και μόνο εξεταστική.  Μία και μόνο…
 
Picture
Όσα συνέβησαν τις δυο τελευταίες ημέρες στην πλατεία Συντάγματος –και πέριξ αυτής- λένε πάρα πολλά για την θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση – αλλά και όλο το πολιτικό κατεστημένο- αυτήν την εποχή.

Η βία που χρησιμοποίησαν οι άνδρες των ΜΑΤ και οι άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας σε βάρος των διαδηλωτών -αλλά και ανυποψίαστων περαστικών, τουριστών ή θαμώνων καφέ και εστιατορίων- ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η εντολή της κυβέρνησης ήταν να μη μείνει ούτε ένας διαδηλωτής στην πλατεία Συντάγματος και –αν είναι δυνατόν- να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους και να κλειδωθούν μέσα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τις επιθέσεις που έγιναν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι.

Στην οδό Μητροπόλεως, μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας επιτέθηκαν σε …καφετέριες –δεν πίστευα στα μάτια μου- και μετά κυνηγούσαν τον κόσμο στα στενά της Πλάκας. Οι καταστηματάρχες της οδού Αδριανού κατέβασαν τα ρολά των μαγαζιών τους – μάλλον, για να μην τους τα σπάσουν οι αστυνομικοί.

Picture
Η επιδρομή των μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας στον Μπαϊρακτάρη και σε άλλα σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι αποτελεί μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας – ξεπέρασε και την δαιμόνια ζαρντινιέρα που είχε επιτεθεί στον Κύπριο φοιτητή.

Πίσω από το άγαλμα του Μακρυγιάννη (!)–απέναντι από το Μουσείο της Ακρόπολης (!)- οι μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας στρίμωξαν έναν νεαρό, τον χτύπησαν μπροστά στη έκπληκτα μάτια τουριστών και περιπατητών, και –αφού διαπίστωσαν πως η «ύποπτη» τσάντα του δεν περιείχε κάτι το αξιόποινο- τον άφησαν κάτω και έφυγαν. Αυτή ήταν μια στιγμή μεγάλης δόξας για τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Picture
Τα χημικά που έπεσαν στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους δεν έχουν προηγούμενο. Έχω συμμετάσχει σε πάμπολλες πορείες και διαδηλώσεις – αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί.

Είναι υπέροχο το ότι σήμερα το πρωί άκουσα πολλούς δημοσιογράφους να λένε πως τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κάνουν κακό στον ελληνικό τουρισμό.

Ναι, αλλά κανείς (παρά μόνο η κυβέρνηση) δεν υποχρέωσε την Αστυνομία να μετατρέψει σε θάλαμο αερίων την πιο σημαντική πλατεία της Αθήνας και τους γύρω δρόμους, ούτε να κάνει επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές – οι καταστηματάρχες είναι έξαλλοι με την Αστυνομία (σ.σ. τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά αρκετούς απ’ αυτούς).
Picture
Από την άλλη, τα επεισόδια κάνουν κακό στον ελληνικό τουρισμό -αν και είναι εντελώς ηλίθια η άποψη πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να διαδηλώνουν για να μην σχηματίσουν άσχημη εντύπωση οι τουρίστες-, αλλά η δήλωση Πάγκαλου σε μεγάλη ισπανική εφημερίδα – περί τανκς στους δρόμους της Αθήνας- δεν έκανε κακό στον ελληνικό τουρισμό. Του έκανε μεγάλο καλό – οι τουρίστες λατρεύουν τα τανκς.

Όσοι αναφέρονται στα τανκς –για να επισημάνουν τον κίνδυνο δικτατορίας- ξεχνάνε πως, κατά τη διάρκεια της χούντας, δεν κυκλοφορούσαν κάθε μέρα τανκς στους δρόμους της Αθήνας. Την καταστολή την είχε αναλάβει η Χωροφυλακή. Αυτό το κάνει σήμερα η Αστυνομία. Και το κάνει, κυρίως, με τα ΜΑΤ.


Κατά τη διάρκεια της χούντας, δεν υπήρχαν ΜΑΤ – τα ΜΑΤ ήρθαν με την αποκατάσταση της «δημοκρατίας». Και ας καταλάβουμε όλοι πια πως τα ΜΑΤ δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία. Αλλά δεν έχουμε δημοκρατία – οπότε, δικαιολογημένα υπάρχουν. Και δικαιολογημένα αυξάνονται διαρκώς. Η χούντα έχει ανάγκη από έναν στρατό ανεγκέφαλων εγκληματιών.

Γελάω πάρα πολύ με τους τηλεδημοσιογράφους που κάνουν αναλύσεις για το τι συμβαίνει στις διαδηλώσεις και το ποιοι κάνουν τα επεισόδια –και φυσικά τα ξέρουν όλα-, χωρίς να έχουν πάει ποτέ σε διαδήλωση.

Τις προάλλες, διάβαζα ένα άρθρο για τα επεισόδια στη διαδήλωση της 15ης Ιουνίου. Ο αρθρογράφος –με πολύ απόλυτη άποψη- επικαλούταν τα όσα είδε στην …τηλεόραση και τις μαρτυρίες των ξένων συναδέλφων του.

Αυτό συνέβη επειδή ο ίδιος δεν τολμάει να πάει στο Σύνταγμα –και σε πάρα πολλά άλλα μέρη-, αλλά το αστείο είναι πως δεν αντιλαμβανόταν πόσο γελοίο είναι να επικαλείται ένας Έλληνας δημοσιογράφος τις μαρτυρίες των ξένων απεσταλμένων για κάτι που συνέβη στην πλατεία Συντάγματος, όπου ο ίδιος δεν μπορεί να πάει.

Επειδή δεν παρακολουθώ τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας από την τηλεόραση –ή από τα άρθρα των απεσταλμένων των ξένων εφημερίδων-, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως το παρακράτος είναι στο φόρτε του. Για να καταλάβετε πόσο στο φόρτε του είναι, τα καθεστωτικά ΜΜΕ ανακάλυψαν –εν έτει 2011- πως μάλλον υπάρχουν ασφαλίτες και παρακρατικοί ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Η κρατική και παρακρατική βία –που την έζησαν στο πετσί τους όσοι πολίτες κατέβηκαν στις τελευταίες διαδηλώσεις- αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει ηττηθεί.

Ένα από τα πράγματα που έχω καταλάβει είναι πως, όταν κάποιος επιλέγει σαν λύση τη βία, είναι πάρα πολύ αδύναμος.

Στη ζωή μου -ως ενήλικας-, μια φορά σήκωσα το χέρι μου και χτύπησα άνθρωπο, και συνειδητοποίησα δυο πράγματα: πρώτον πως έχω πολύ βαρύ χέρι και δεύτερον πως το ότι χτύπησα κάποιον με έκανε να αισθανθώ πολύ φτηνός – το να δείρεις κάποιον είναι φτηνό.
Picture
Φανταστείτε τους άνδρες των ΜΑΤ που η δουλειά τους είναι να δέρνουν. Φαντάσου να ζεις μια φορά και να επιλέξεις σαν δουλειά να δέρνεις τους άλλους. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να σου αρέσει να δέρνεις και να μην είσαι ικανός για τίποτε άλλο– δεν μπορεί να έχεις κάνα μυαλό της προκοπής και να πας να γίνεις Ματατζής.

Άρα, οι άνδρες των ΜΑΤ είναι πολύ αδύναμοι. Επίσης, είναι και δειλοί. Έχω δει κάτι πιτσιρίκια να τους κάνουν μαύρους στο ξύλο – στο ένας με έναν είναι και πολύ χέστηδες. Ό,τι κι αν είναι, ας πάνε σε ένα ψυχίατρο να τους κοιτάξει, μπας και γίνουν άνθρωποι – η περίπτωσή τους είναι στα χέρια της επιστήμης.

Η εντολή της κυβέρνησης στην Αστυνομία για βίαιη καταστολή και ρίψη τόνων χημικών στους διαδηλωτές της πλατείας Συντάγματος αποδεικνύει την τραγική αδυναμία της κυβέρνησης. Οι πραγματικά δυνατοί δεν ασκούν ποτέ βία. Προτιμούν να πείθουν με τα επιχειρήματά τους.
pitsirikos

Το τέλος τους έχει έρθει.

Η νίκη τους ήταν η ήττα τους.

Η πλατεία Συντάγματος είναι πάλι γεμάτη.
 
Picture
 
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 
Picture
 
Picture
Picture
Λίγο πριν τις 10 το πρωί, άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών στο Καλλιμάρμαρο κατά Αγανακτισμένων διαδηλωτών.

Νωρίτερα, ομάδα πολιτών επιχείρησε να διακόψει την κυκλοφορία στη Β. Σοφίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον, ωστόσο, απομακρύνθηκε από τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών, ενώ ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η ατμόσφαιρα είναι ακόμα ιδιάιτερα τεταμένη τόσο στη Β. Σοφίας όσο και στο Καλλιμάρμαρο, ενώ στην Ηρώδου Αττικού  είναι παρατεταγμένες περισσότερες από 20 κλούβες των ΜΑΤ.

Αυτή την ώρα, μπλοκ Αγανακτισμένων διασχίζει τη Β. Σοφίας. πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή.

Στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, ενώ από νωρίς το πρωί είναι κλειστές οι: Αμαλίας από Διάκου, Βασιλίσσης Σοφίας από Αμπελοκήπους, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου και η κάθοδος της Βασ. Κωνσταντίνου. Στις 10: 00 μάλιστα, έκλεισε και ο σταθμός Ευαγγελισμός του Μετρό.

Σημειώνεται ότι στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί και σήμερα ο σιδερένιος φράχτης.

Ήδη πάντως, πλήθος πολιτών  έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ νωρίτερα έφτασαν και διαδηλωτές από την Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο.
 
 
Picture
ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ


Είχα αποφασίσει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν πλακωνόταν με τους Τούρκους και την Μαντλίν Ολμπράιτ -στη συνέχεια τα έβρισκε μαζί τους και κατάπινε τις δηλώσεις του- ότι θα συγχωρώ τα πάντα στο Θεόδωρο Πάγκαλο.

Αργότερα, με αφορμή το πρώτο σχέδιο για την Κύπρο ξέσπασε εναντίον του μαύρου Κόφι Ανάν, όπως τον χαρακτήρισε επιδεικνύοντας επικίνδυνη ρατσιστική συμπεριφορά, για να υποστηρίξει με πάθος στη συνέχεια την πέμπτη μορφή του κειμένου του προηγούμενου γενικού γραμματέα, το οποίο παρέδιδε το νησί υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Το... ξεπέρασα και αυτό.

Τα ξεσπάσματά του είναι φαινόμενο καθημερινό και δυστυχώς για τον ίδιο η πλειονότητα των Ελλήνων τον αντιμετωπίζει με ειρωνεία και διασκεδάζει μαζί του, αντί να λυπάται για το κατάντημά του. «Πάγκαλος είναι, τι περιμένεις», είναι η φράση που ακούγεται όταν η συζήτηση αφορά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Κρίμα...

Οταν ξεκινήσαμε την έρευνα για τα Ιμια, μαζί με το συνάδελφο Αθανάσιο Ελλις, γνωρίζαμε πως το κεντρικό ζήτημα και το αναπάντητο ερώτημα αφορούσε τη σημαία που αποσύρθηκε από τη βραχονησίδα, μετά τη συμφωνία με τους Τούρκους και τους Αμερικανούς εκείνο το μοιραίο βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 1996.

Βαθιά μέσα μου ήλπιζα πως δεν θα επιβεβαιώνονταν οι φόβοι μου πως εκείνη η απόσυρση, που ταπείνωσε τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, είχε πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς μου το αφηγήθηκε ένας Αμερικανός αξιωματούχος. Είχε ισχυριστεί ότι ο κ. Πάγκαλος έκλεισε το μείζον αυτό ζήτημα πριν ακόμη υπάρξει οποιαδήποτε απειλή από την Τουρκία και στο πλαίσιο μίας τηλεφωνικής κουβέντας με τον τότε ομόλογό του, Γουόρεν Κρίστοφερ.

Ηθελα να πιστεύω πως δόθηκε τουλάχιστον μία διπλωματική μάχη πριν ο κ. Πάγκαλος αποδεχθεί το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου. Η έρευνα, για την οποία και εγώ και ο συνάδελφος Ελλις νιώθουμε δικαιολογημένη υπερηφάνεια, με διέψευσε.

Παρ' όλα αυτά προτίμησα να πάρω την ευθύνη και στο βιβλίο για τα Ιμια καταγράψαμε τα γεγονότα χωρίς την παραμικρή κριτική. Ηταν λάθος και το αποδέχομαι. Διότι εάν είχε αναδειχθεί με πιο ισχυρό τρόπο η αποτυχία του κ. Πάγκαλου και η διπλωματική ήττα της Ελλάδας, ίσως ο αντιπρόεδρος να δρούσε και να αντιδρούσε διαφορετικά.

Διάβασα τις δηλώσεις του στην εφημερίδα El Mundo και έφριξα. Αποτελεί ένα τρομακτικό, ένα άνευ προηγουμένου εκβιασμό του ελληνικού λαού η πρόβλεψη του κ. Πάγκαλου ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα επέμβει ο στρατός και τα τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Η δήλωση του κ. Πάγκαλου είναι απειλή εναντίον των Ελλήνων και των Ελληνίδων που πρόσφεραν ανοχή στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για σωτηρία της Ελλάδας και αντί για σωτηρία γίνονται μάρτυρες της καθολικής αποτυχίας του πρωθυπουργού και των υπουργών του να εφαρμόσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν και που οδήγησαν σε απόγνωση τον ελληνικό λαό.

Αντί να απειλεί και να εκβιάζει θα προσφέρει εθνική υπηρεσία εάν αποσυρθεί στο σπίτι του και ασχοληθεί με την οικογένειά του, που τον έχει μεγαλύτερη ανάγκη απ' ότι ο ελληνικός λαός.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του στην El Mundo, μπορεί αρχικά να είπα πως «πάλι δεν πήρε τα χάπια του», αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κ. Πάγκαλος, που δρα ως μπουλντόγκ του πρωθυπουργού, έχει καταστεί επικίνδυνος...
imerisia
 
Picture
Η Πατρίδα μας υφίσταται απηνή και ομαδική επίθεση από τους «εταίρους» της.

Προσβολές, εκβιασμοί, απειλές, διαταγές, ακόμη και φτιασιδωμένες ύβρεις προσγειώνονται βροχηδόν «εις τον ύβον της Ελλάδος» καθώς η «ελληνική κρίση», όπως είναι πια φανερό, απειλεί βασίμως το ευρωπαϊκό πειραματικό σχήμα και κινητοποιεί την χρεοκοπημένη και αλλήθωρη ευρωπαϊκή «ελίτ» σε μια ύστατη προσπάθεια αποφυγής του μαθηματικά προσεγγίζοντος ναυαγίου.

Προ του τεράστιου κινδύνου από-συγκρότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και των άλλων συγγενών ευαγών ιδρυμάτων εφ όσον η Ελλάς «βαρέσει κανόνι», οι «σωτήρες» μας έχουν αφηνιάσει στην προσπάθεια να καθυστερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την αναπόφευκτη χρεοκοπία της χώρας μας και τις τεράστιες ζημιές που οι οικονομίες των «φίλων» μας θα υποστούν σε περιβάλλον πλέον παγκόσμιας κρίσης «εμπιστοσύνης»  η οποία δεν θα αφήσει κανέναν αλώβητο, ιδιαιτέρως εντός της «ευρωπαϊκής ενώσεως».

Το ανίερο παιχνίδι των καθυστερήσεων όμως προϋποθέτει το σκληρό μαστίγωμα της χώρας μας με αλλεπάλληλα «σχέδια οικονομικής σταθεροποίησης» που μεταφράζονται σε αβάστακτους φόρους και σφαγή των πάντων σε περιβάλλον οικονομικής γενοκτονίας.

Αυτή είναι η «σωτηρία» μας;

Με την αγαστή συνεργασία του πλέον πλήρως απονομιμοποιημένου και γελοιοποιημένου καθεστώτος Παπανδρέου, το οποίο από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του ενεργεί όχι ως υπηρέτης του Ελληνικού Λαού αλλά ως άμισθος (;) κλητήρας της τρόικας και συμφερόντων που αποβλέπουν σε οτιδήποτε άλλο παρά στην επιβίωση μας, έχουμε φτάσει σε απελπιστική καταβαράθρωση της οικονομίας, σε πλήρη καταστροφή του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, και στην εγκληματική υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας για πολλές δεκαετίες με την πλήρη ευθύνη μιας κυβέρνησης συνεργατών ακριβώς εκείνων που απεργάζονται την τελειωτική μας εξαφάνιση.

Φορτωμένοι με τα αλλεπάλληλα δυσθεώρητα δάνεια της «σωτηρίας» από τους τοκογλύφους «εταίρους» μας, παραπατάμε τυφλά προς τον γκρεμό χωρίς την παραμικρή πυξίδα και με χρέη τόσο δυσθεώρατα που πια ξένοι ειδικοί έχουν αρχίσει να προειδοποιούν ότι καμία λιτότητα και κανένα «πρόγραμμα οικονομικής εκλογίκευσης» δεν έχουν πια αντικείμενο: η Ελλάδα θα πτωχεύσει άνευ αμφιβολίας (π.χ. πρόσφατο άρθρο του Jeffrey Coxεδώ).

Όσο για τους μύθους που εκτοξεύει το καθεστώς ότι τυχόν διακοπή της «σωτηρίας» θα προκαλέσει στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις, αυτοί έχουν ήδη καταρριφθεί ακόμη και από μέσα που ήσαν εξ αρχής φιλικά προς το Μνημόνιο και τους υπηρέτες του.

Η ώρα λοιπόν ήγγικεν.

Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να ειδοποιήσει τους «φίλους» μας στην Ευρώπη -- όλους αυτούς δηλαδή που μας περιλούζουν καθημερινά με τα χειρότερα επίθετα και τις πλέον απαξιωτικές, σχεδόν ρατσιστικές, εκφράσεις σα να είμαστε τα τελευταία απόβλητα της συμφοράς -- ότι χρέος, χρεολύσια και «λήξεις» ομολόγων τέρμα ΠΡΙΝ λήξει δια παντός αυτός ο τόπος.

Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να διακηρύξει ότι δεν θα θυσιαστεί η ίδια για να βολευτούν τοκογλύφοι και άλλοι «επενδυτές» που ήδη κάνουν περιουσίες ολόκληρες ποντάροντας σε «ασφάλιστρα κινδύνου» και άλλα αεριτζίδικα «προϊόντα» συνδεδεμένα ευθέως με το στοίχημα της (βεβαίας) χρεοκοπίας μας.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με το καθεστώς Παπανδρέου στη θέση του για να εκτελεί με θρησκευτική ευλάβεια τις διαταγές των καθοδηγητών του σε Βερολίνο και Παρίσι, με το σιγόντο των «προοδευτικών» κρατών του ευρωπαϊκού βορρά, τόσο στενά και συγκινητικά συνδεδεμένων με τα «ανθρώπινα δικαιώματα», αλλά και ορισμένων άλλων της πρώην σοβιετικής σφαίρας επιρροής.

Για τον λόγο αυτό απαιτείται πολιτική λύση του αδιεξόδου είτε με εκλογές τώρα είτε με γενική λαϊκή απαίτηση για άμεσο κακήν κακώς αναχώρηση του καθεστώτος της συμφοράς από την εξουσία.

Όσο καθυστερεί αυτή η έξοδος και όσο βυθιζόμαστε βαθύτερα στην «σωτηρία» υπέρ των ευρωπαϊκών τραπεζών και άλλων «επενδυτών», τόσο θα αφαιρούμε ανάσες από μια Ελλάδα που βρίσκεται ήδη στο νεκροκρέβατο.

Να τελειώνουμε...!
rieas

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Λυπούμαστε αν η ανωτέρω απαίτηση για ρήξη τώρα είναι «ανήθικη» σύμφωνα με διάφορα μειράκια που παίζουν κατά περίπτωση ρόλο υπάκουων κομπάρσων στο κουκλοθέατρο των «ανταποκριτών», «συντακτών», «ειδικών», «σχολιογράφων» ή και «διαμορφωτών γνώμης». Ομολογουμένως προτιμούμε την «ανηθικότητα» αυτής της καταγωγής από την πλήρη εξόντωση της Πατρίδας μας προς χάριν «σωτηρίας» όχι ημών, αλλά διαφόρων άλλων που μας είχαν και μας έχουν γραμμένους συνολικώς σε τοποθεσία της οποίας η περιγραφή εκφεύγει των ορίων ευπρέπειας του παρόντος.
 
Picture
«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο»  σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Και μάλιστα πέρα από τις αρχικές του δηλώσεις χθες στην Βουλή υπαινίχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσαν ακόμα και να στρέψουν τα όπλα τους κατά των Ελλήνων πολιτών, όπως συνέβη στην Αργεντινή με αποτέλεσμα 42 νεκρούς.

Σε δήλωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προς το defencenet.gr ξεκαθαρίζεται ότι «Εκτελούμε μόνο τις εντολές που προβλέπονται και ορίζονται από το Σύνταγμα στο οποίο έχουμε ορκιστεί πίστη και αφοσίωση».

Το ερώτημα του defencenet.gr προς το ΓΕΕΘΑ, ήταν συγκεκριμένο: «Τι θα πράξουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση που λάβουν εντολή από την πολιτική ηγεσία να επιχειρήσουν στο εσωτερικό της χώρας σε αποστολές καταστολής, ένα ενδεχόμενο το οποίο άφησε ανοικτό ο άντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος;»

Και η απάντηση δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν σε καμία πολιτική εντολή της οποίας το περιεχόμενο θα είναι αντίθετο με όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και ο ρόλος για το οποίο προορίζονται που είναι ένας και μοναδικός: Η υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των δικαιωμάτων της χώρας σε γη αέρα και θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ στο ερώτημα του defencenet.gr

«Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή γιατί έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συγκεκριμένο ρόλο, ο οποίος περιγράφεται με ακρίβεια στο Σύνταγμα, κάτι που τόνισε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μόλις εχθες.

Δεν μπορούν να δεχθούν να εκτελέσουν διαταγές οι οποίες εντολές βρίσκονται σε ευθεία αντίθεση με τον υπέρτατο νόμο της χώρας, του Συντάγματος. Αποστολή τους είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων  μας έναντι έξωθεν απειλών. Δυνάμεθα  να λειτουργούμε αποκλειστικά εντός των ορίων του Συντάγματος».

Τα «αντιπαραγωγικά», όπως τα έχει χαρακτηρίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ.Πάγκαλος, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούνται, λοιπόν, να συνταχθούν ακόμα και θεωρητικά στα όποια σχέδια της κυβέρνησης για εμπλοκή τους σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και να στρέψουν τις κάννες των τανκς κατά Ελλήνων πολιτών.

Πρακτικά, αρνούνται και να συμμετάσχουν στο παιχνίδι του τρόμου που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση εμπλέκοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, με στόχο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος που οδηγεί στην εξαθλίωση περισσότερο απ’όλους τα ίδια τα στελέχη των Ε.Δ. που διαβιούν σε επίπεδα κάτω από τα όρια της αξιοπρέπειας, ειδικά τα μέσα και τα κατώτερα στελέχη…

Ενδιαφέρον έχει και η προσέγγιση ανωτάτου αξιωματικού του ΓΕΣ στο θέμα: «Αν μου ζητήσουν να στείλω άρματα για να προστατέψω τράπεζες, θα στείλω, αλλά θα είμαι κι εγώ μέσα και το πρώτο βλήμα θα το ρίξω … στην τράπεζα! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
    free counters
    Picture
    ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
    Picture
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
    Picture
    ΗΡΘΑΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ
    Picture
    Picture
    Picture

    ΚΛΥΣΜΑ
    σ’ έναν τρελό κόσμο η απλή, καθημερινή λογική δεν επαρκεί – αλλά η αληθινή νοημοσύνη δε στηρίχτηκε ποτέ στη λογική όσο στη διαίσθηση και τη φαντασία.

    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture
    Picture

    Archives

    July 2012
    June 2012
    May 2012
    April 2012
    January 2012
    December 2011
    November 2011
    October 2011
    September 2011
    August 2011
    July 2011
    June 2011
    May 2011
    April 2011
    March 2011
    February 2011
    December 2010
    November 2010
    October 2010